Carnage (2011)
Carnage (2011)
in ,

Carnage (2011) – Recenzija

Kakve to razlike postoje između nas? Gde je tu granica?

Još jedna u nizu vratolomija fenomenalnog Romana Polanakog koji kroz prizmu jedne mučne rasprave pune histerije, podsmeha, cinizma, a opet kroz jedan sasvim običan događaj u svakodnevnici želi da prikaže sve te naše prednosti i anomalije, koje su nažalost ili na sreću, prisutne kpd svih nas.

Svojevrsna ekranizacija i adaptacija pozorišnog komada ,,Bog pokolja” francuske dramske spisateljice Jasmine Reza. Posebno bih akcenat stavio na jedan minimalistički poduhvat sa aspekta scenografije, gde jedna scena, par likova i veoma dominantan glumački zadatak garantuju pre svega pomno praćenje i pažljivu analizu ove psihološke drame.

Topla dobrodošlica, srdačnost, gostoljubivost se vrlo postepeno pretvara u jednu samoživu, histeričnu situaciju, gde niko nikog ne sluša, svako vodi svoj monolog i predstavlja zapravo suštinske aspekte odakle se formiraju bes, nezadovoljstvo i strah.

Pritom, ni u jednom trenutku ne bežeći od toga da se vrati na suštinu njihovog okupljanja.

Rekao bih da je Polanski ovim ostvarenjem pokazao do koje dubine prodire u naše percepcije i pokazuje ih na jedan veoma jedinstven i autentičan, a opet sasvim realan način i kakvi smo u stanju da budemo.

Ali da svakako i prepoznamo sopstvene mane i radimo na njima. Možda se neće većini vas dopasti, ali ako ga pažljivo budete gledali i analizirali, znaćete o čemu vam govorim…

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jovka Ras Petak 13 TVINEMANIA

Jovka Ras: Vera u sebe – ključ uspeha (Intervju)

Crveni mesec kraj snimanja serije

Venčanje za kraj! Završeno snimanje serije “Crveni mesec”