in

KOŠARE: Snimanje počinje na Vidovdan, premijera u februaru 2021.

Projekat “Košare“, o svedocenjima preživelih vojnika, počeće snimanje na Vidovdan 28. juna, potvrdio je reditelj Balša Đogo.

Snimanje filma i serije će trajati oko osam meseci, a premijera nas očekuje u februaru 2021. godine. Serija će biti emitovana na kanalu Superstar TV.

Glavni tok price pratice radnja o vojnicima koji su 1998. došli na služenje vojnog roka, dodao je reditelj. Balša je, zajedno sa Strahinjom Radeticem, radio scenario za seriju od 12 epizoda, dok je scenario za filmsku pricu pisao Đorde Milosavljevic.

Glavne uloge su: Svetozar Cvetković, Viktor Savić, Luka Grbić, Jovan Jovanović, uz specijalne zvezde Miloša Bikovica i Žarka Lauševica.

Jovan ce igrati Makija, glavnog junaka, Luka Grbic igra Šukija, Viktor je njegov stariji brat, a Cvele je general ciji prijatelj vodi ove momke na Košarama. Bikovic ce igrati jednog od starijih momaka, koji je vec ucestvovao u ratovima 1991. i 1995. i došao je da pomogne ovim mladim 18-godišnjim vojnicima “jer zna kako je njemu bilo”, otkriva reditelj.

Ja se za ovu ulogu pripremam od kada sam se rodio. Ova uloga mi je još značajnija jer ima veze s nama, jer je to spomenik ljudima koji su branili naš život dok smo bili ušuškani.

Viktor Savić


Glumac Luka Grbić se nije ni rodio kada se dogodila ova bitka, ali želi da se njegova generacija upozna sa tim na drugi način.

Bilo bi lepo da se moja genracija upozna sa tim na neki drugi način, ne samo preko papira i na intertnetu. Mislim da će ovo biti lep spomenik generacijama koje dolaze. Mislim da imamo na šta da budemo ponosni i da treba da negujemo tu tradiciju – zaključio je Grbić.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Drugo ime ljubavi

Serija “Drugo ime ljubavi” od 15. juna na televiziji Prva

Tate - Epizoda 86

Tate 86. epizoda – Konačna odluka je pala!