Film i serija Košare premijera
Film i serija Košare premijera
in , ,

LOLLOL LOVELOVE

Košare – Prve slike sa snimanja, evo kada nas očekuje premijera filma i serije

Trenutno se snimaju film i serija od 14 epizoda “Košare“, reditelja Balša Đoga čija nas premijera očekuje u prvoj polovini 2021. godine.

Snimanje ratnog filma i serije “Košare“, pod rediteljskom palicom Balše Đoga, počelo je 15. jula 2020. godine u Leskovcu. Projekat je podržao i Filmski cenar Srbije na konkursu za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih filmova sa nacionalnom temom sa 50 miliona dinara što je i najveći iznos koji je do sada dodeljen.

Film i serija “KOŠARE”

U obrazloženju se ističe da projekat “Košare” predstavlja „hvale vrednu ideju da se posle bezmalo dve decenije odlaganja filmski obradi tema koja je istovremeno od prvenstvenog nacionalnog značaja i izrazito umetnički potentna“.

Film i serija nastaju po scenariju Đorđa Milosavljevića, Strahinje Radetića i Đoga, a ključne uloge tumače: Jovan Jovanović, Luka Grbić, Viktor Savić, Nikola Kojo i Milica Stefanović. Pored njih u filmu i seriji gledaćemo Milenu Radulović, Miloša Samolova, Aleksandra Radojičića, Mladena Sovilja, Vladana Gajovića, Milorada Kapora, Miloša Bikovića, Vuka Kostića, Pavla Mensura

Priča filma i serije Košare prati grupu mladih srpskih vojnika koji u oktobru 1998. godine stiže na udaljenu vojnu kotu na tromeđi Srbije, Crne Gore i Albanije.

Sudeći po početku snimanja, glumce i ekipu filma i serije Koašre očekuju veoma zahtevne scene na šta neće olakšavajuće uticati i trenutna situacija sa Korona virusom. To je potvrdio i jedan od producenata Vladan Anđelković.

U jednom momentu ćemo snimati utovar 25 tenkova na voz i put tog konvoja ćemo pratiti prugom kroz tunele, zatim helikopteri koji će sletati na nepristupačan teren, imaćemo preko 350 eksplozija…

Ali te scene nas ne plaše, naš reditelj Balša Đogo na izuzetan način komanduje ovakvim scenama i u svakom momentu zna šta želi i na koji način je to moguće realizovati.

Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim našoj vojsci, odnosno Ministarstvu odbrane i Generalštabu, bez čije podrške ne bi bilo moguće snimiti ovakav projekat.

kaže Anđelković za Blic
Film i serija “KOŠARE”

Reditelj Balša Đogo je za scenario imao veliku pomoć onih koju su preživeli pakao Košara, ali da je prilikom pisanja scenarija koristio i svoje vojničko iskustvo.

Bio sam konkretan u pitanjima kada sam razgovarao sa momcima koji su bili tamo. Bio sam blizu istine, ali život vas uvek iznenadi. Ti ljudi i posle dvadeset godina čuvaju uspomene na tuđe junaštvo i na tuđe strahove i čuvaju uspomenu na te dane i te osobe.

Prošla je 21 godina od događaja. Pravite film o ljudima koji su živi, kojima se to dogodilo, ljudima koji su sa ranjenima i poginulima delili hleb .

Snimanje filma i serije Košare će obuhvatiti veliki broj lokacija, od Suve planine, Vlasine, Beograda, preko mnogobrojnih manjih gradova u Srbiji pa do Zelengore, Tare, Crne Gore… Planirano je da snimanje bude završeno u poslednjoj nedelji novembra.

Bioskopska premijera filma Košare nas očekuje u februaru 2021. godine, dok ćemo seriju od četrnaest epizoda, kako je planirano, gledati u aprilu 2021. na godišnjicu bitke, na kanalu Superstar TV.

Pratite nas i na društvenim mrežama – FacebookTwitterInstagramYoutube.

Report

What do you think?

2 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

SERIJA BELEŽNICA

BELEŽNICA – Prva srpska supernatural serija

Urgentni centar 3 (2020) PRVA

URGENTNI CENTAR: Završeno snimanje 3. sezone, šta da očekujemo?