SERIJA BELEŽNICA
SERIJA BELEŽNICA
in ,

Počelo snimanje serije BELEŽNICA

Nedavno je pala prva klapa na snimanju supernatural serije Beležnica. Serija od 12 epizoda se radi u izvršnoj produkciji Košutnjak filma i koprodukciji Radio-televizije Srbije, po romanu Ratka Dmitrovića “Beležnica profesora Miškovića”.

Za scenario su bila zadužena trojica scenarista: Đorđe Milosavljević, Kosta Peševski i Radoslav Lale Pavlović, dok je reditelj ove supernatural serije Miroslav Lekić.

Supernatural žanr. To u principu znači priča o natprirodnim pojavama sa blagim elementima fantazije, sajns fikšna, ne idemo u horor, što je isto tako čest slučaj. Ovo je prva serija na tu žanrovsku temu.

Reditelj Miroslav Lekić

Ulogu glavnog lika, novinara Boška Stevanovića, tumačiće Momčilo Otašević. Glumac je o svom liku za RTS rekao:

Beležnica je puna tajni, puna kodova, puna skrivenih stvari. Ja i Milenko treba da otkrijemo i da skontamo i mi o čemu se radi, zašto smo tu, pogotovo Boško, zašto se njemu baš sada i baš ovde događa.

Momčilo Otašević

Dejan Lutkić će u seriji igrati bivšeg DB-ovca.

U isto vreme ima dva potpuno opozitna zadatka koji se potiru međusobno. Ne smem da kažem šta je u pitanju jer kad bih rekao to otkrio bih neke stvari koje se dešavaju u seriji. Beležnica je inače obavijena velom misterije, triler je u pitanju.

Mislim da ovo može da bude jedna drugačija serija, jako dobra stvar. Naravno, to zavisi od toga kako ćemo sve sprovesti u delo.

Dejan Lutkić

U glumačkoj podeli je i Irfan Mensur, čija uloga će biti veoma zanimljiva.

Igram čoveka koji je sa 17, 18 godina otišao van Srbije i koji se u nju vraća sa 70 godina vraća iz Amerike. Vratio se jer je krenula opšta potraga za beležnicom profesora Miškovića, a on je jedan od ljudi koji zna i učestvuje u tajni. Ima neverovatnu moć da iskoristi sve što je zabeleženo u toj beležnici.

Irfan Mensur

Pored Momčila Otaševića, Dejana Lutkića i Irfana Mensura, u glumačkoj podeli su i: Anica Dobra, Aleksandar Berček, Milena Radulović, Miloš Samolov, Svetozar Cvetković, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krivokapić, Danica Radulović i mnogi drugi.

Pratite nas i na društvenim mrežama – FacebookTwitterInstagramYoutube.

Izvor: RTS

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SERIJA DREAM TEAM TELEKOM SRBIJA ZILION FILM

Dejan Stanković postaje glumac! Slavni fudbaler u seriji DREAM TEAM

Slučaj porodice Bošković RTS Košutnjak film

“SLUČAJ PORODICE BOŠKOVIĆ” – U septembru stiže novi sitkom