TOMA - film i serija o Tomi Zdravkovicu
TOMA - film i serija o Tomi Zdravkovicu / Foto: Aleksandar Letić
in , ,

LOVELOVE

TOMA: Uskoro počinje snimanje, Milan Marić i Tamara Dragičević kao Toma i Silvana

Ovog vikenda počinje snimanje filma i serije “TOMA” o životu i delu poznatog pevača narodne muzike, Tome Zdravkovića. Naslovnu ulogu tumačiće Milan Marić, a u ulozi Silvane Armenulić biće Tamara Dragičević.

Scenario za ovaj projekat potpisuju Dragan Bjelogrlić i Nikola Pejaković. Bjelogrlić će se naći i u ulozi producenta, zajedno sa Željkom Joksimovićem, a za režiju će biti zadužen Zoran Lisinac. Realizaciju projekta podržali su Telekom Srbija i Filmski centar Srbije.

Film o Tomi Zdravkoviću, pevaču narodne muzike, boemu, kockaru, legendi novokomponovane narodne muzike, najslavnijoj i najtalentovanijoj figuri tadašnje jugoslovenske estradne scene. U post-jugoslovenskoj eri, nakon skorašnjih ratova, njegova muzika je ostala da spaja posvađane narode i ljude; oko njegovog imena i dela nema rasprava, on je bio i ostao neukaljana zvezda i simbol jednog vremena u kome su, tako kažu, svi dobro živeli i zabavljali se.

Filmska priča počinje u trenutku kada jedan stari, uvaženi doktor u penziji, koji se skoro preselio iz ogromnog stana u centru grada na splav na Savi, gde živi kao vuk samotnjak, otuđen od ljudi i rodbine, kreće u grad da održi predavanje studentima medicine na temu doktorske etike i odnosa prema pacijentu. Međutim, on, umesto da priča iz svog iskustva i kaže koju reč o svojim stavovima i shvatanjima tog problema, studentima pušta muziku Tome Zdravkovića, tera ih da slušaju reči koje ovaj peva i priče koje priča.

Tada kreće priča o Tomi i njemu, Doktoru. Oni su se sreli na Vojno-medicinskoj akademiji, u trenutku kada Toma radi oproštajnu turneju, a zdravlje mu je već ozbiljno narušeno. Uprkos tome, Toma neće da se leči, odnosno, hoće da nastavi da peva i živi kako je živeo, ne usporavajući razarajući ritam života. Doktor, tada mnogi mlađi, pokušava da Tomu zadrži u bolnici, da ga ozbiljno i odgovorno leči, da ga urazumi i privoli na saradnju, da mu zabrani pevanje i nastupe.

Doktor je tada bio sušta suprotnost Tomi, nije slušao tu novokomponovanu narodnu muziku, nije voleo kafanu i prezirao je taj neodgovorni, boemski, način života. I dok se on bori da izleči Tomu i svoj posao uradi kako treba, Toma mu ulazi u život i menja ga. Toma nastavlja da peva i da svako malo pada u bolnički krevet, a Doktor, boreći se za njegov život, shvata da je pevanje za Tomu život i da zabrana pevanja za Tomu znači – smrt. Njih dvojica prolaze kroz najteži period Tomine bolesti i Doktor, od teškog protivnika Tomine filozofije života, postaje Tomin najbolji prijatelj i intimus.

Pored Milana Marića i Tamare Dragičević, u projektu će učestvovati i: Petar Benčina, Mirjana Karanović, Andrija Kuzmanović, Slobodan Boda Ninković, Srđan Žika Todorović, Marko Janketić, Ivan Zekić, kao i mnogi drugi.

Premijera filma je planirana za početak 2021. godine, a nakon toga će biti prikazana i serija. Za sada nije poznato koliko epizoda će imati serija, ali pretpostavlja se da će biti od 8 do 10.

Pratite nas i na društvenim mrežama – FacebookTwitterInstagramYoutube.

Foto: Aleksandar Letić

Izvor: Telegraf.rs

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MINA LAZAREVIĆ LIDIJA VUKIĆEVIĆ IGRA SUDBINE

Mina Lazarević i Lidija Vukićević se priključuju seriji IGRA SUDBINE

Serija KLAN Jesen Superstar TV

Serija KLAN: Put do vrha traži žrtve, mnogo žrtava