LUDA GODINA NASTAVAK ŽIKINE DINASTIJE
LUDA GODINA NASTAVAK ŽIKINE DINASTIJE
in ,

OMGOMG LOVELOVE

SAZNAJEMO: ŽIKINA DINASTIJA dobija nastavak! U pripremi film LUDA GODINA

Kako TVINEMANIA saznaje, kultni filmski serijal Lude godine, poznatiji kao Žikina dinastija, posle skoro 30 godina dobija nastavak! U planu je snimanje jedanaestog filma franšize, koji će predstavljati nastavak, ali i neku vrstu reboot-a ovog serijala, pod nazivom Luda godina.

U fokusu novog filma nalazi se Žikin unuk Miša, kojeg će ponovo tumačiti Nikola Kojo. On je sada otac dvojice dečaka, od kojih je jedan na pragu “ludih godina”, odnosno tinejdžer.

Scenario za film napisala je Milena Marković, a režiju potpisuje Milan Konjević, dok je produkcija Talking Wolf Productions.

Ovaj projekat podržao je Filmski centar Srbije, koji je u obrazloženju svoje odluke između ostalog naveo:

Scenario Milene Marković predstavlja osveženje, ne samo za franšizu, već i za domaći repertoarski film uopšte. Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija u kojima se nađu. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenario nema tendenciju da podilazi publici, već postiže njen angažman, čime se izdvaja i kao jedan od retkih filmova repertoarskog karaktera koji ima potencijal za edukaciju publike.

Reditelj Milan Konjević je režijom televizijskih serija koje su imale izuzetnu popularnost kod mlađeg dela domaće publike dokazao da razume ovu ciljnu grupu, kojoj je velikim delom i namenjen film Luda godina. Njegova rediteljska eksplikacija je detaljna i sugeriše jasnu viziju, koja, zajedno sa scenarijem, obećava film koji može biti značajan doprinos domaćoj kinematigrafiji.

Filmski serijal Lude godine počeo je još 1977. godine filmom sa istim nazivom. Usledili su nastavci – Došlo doba da se ljubav proba (1980), Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi (1981), Kakav deda takav unuk (1983), Idi mi, dođi mi (1983), Šta se zgodi kad se ljubav rodi (1984), Žikina dinastija (1985), Druga Žikina dinastija (1986), Sulude godine (1988) i Žikina ženidba (1992). Iako svaki film ima svoj naziv, ceo serijal je poznatiji pod imenom Žikina dinastija, zbog među publikom najpopulrnijeg lika, Žike Pavlovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama – FacebookTwitterInstagramYoutube.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Hotel Balkan

“Hotel Balkan” i jedna kuća spojili prošlost i sadašnjost Banjaluke

PLAVI SAFIR MILOŠ BIKOVIĆ ANDRIJA MILOŠEVIĆ

SAZNAJEMO: Miloš Biković i Andrija Milošević u novoj komediji PLAVI SAFIR