in ,

Može li još jedna repriza?

Koje su to serije čije epizode može da gledate iznova i iznova? Da li se među njima nalaze Sex and The City, Friends, Will & Grace?

Nemanja Vujčić, koji Vam je pitao preporuke serija iz dva dela ( deo 1 / deo 2), je sproveo anketu među svojim prijateljima i saznao koje su to serije koji su oni voleli i još uvek vole i rado gledaju.

Sledeće tri su se izdvojile:

SEX AND THE CITY (Seks i grad)

Featured image

Pa ko još nije gledao Seks i grad?!

Ah, Keri, Samanta, Miranda i Šarlot.

Svaka na svoj način drugačija, svaka na svoj način zanimljiva, svaka na svoj način ume da privuče pažnju.

Zato i nije čudno kad sretnete u gradu četiri devojke koje sede za stolom pored vas, pa razmišljate koja je koja od njih četiri (one su se garantovano već podelile uloge).

Ova serija se emitovala od 1998. do 2004. godine, doživela je veliku popularnost koja i dan danas ne jenjava. Bezbroj puta se reprizirala (kod nas je i sad možete gledati na televiziji „Fox life“) i svi mi i dalje uživamo da ih gledamo iako već znamo napamet svaku epizodu. Serija je doživela i svoj nastavak u vidu dva filma (2008. i 2010.) koji nisu doživeli toliku popularnost kao što je serija imala ali su među pravim fanovima i filmovi bili popularni.

Pored ove četiri devojke, petu glavnu ulogu je imao i grad New York, koji je bio tu da ih drži na okupu i da objedini celu priču.

Ljubav, sex, raskidi, brak, moda, sve su ovo teme kojima se serija bavila i koje su uticale na to da se svako od nas poistoveti sa nekom od četiri glavne junakinje.

Na kraju, postoji li devojka koja ne želi da nađe svog Zverku?

FRIENDS (Prijatelji)

Featured image

Ovo je bio izbor svih koji su učestvovali u mojoj maloj anketi.

A zašto i ne bi?!

Šest prijatelja, prelepo uređen stan, još lepši kafić i sve to se nalazi u New York-u?

Ostvarenje snova.

Serija se emitovala punih deset godina, od 1994. do 2004., osvojila je mnogobrojne prestižne nagrade, a ono što je najbitnije kod svega, svi smo želeli da budemo oni i da imamo uz sebe takve prijatelje.

Popularnost serije ni dan danas ne opada, deset godina nakon završetka emitovanja, stalno se provlače priče o nastavku kojem se fanovi već godinama nadaju.

Ono što je meni najzanimljivije je to što su oni zaista i bili prijatelji tokom snimanja serije i ostali su i dan danas. Bilo je mnogo gostujućih glumaca, a jedan od njih, Tom Selleck, koji je tumačio ulogu Ričarda, Monikinog dečka, izjavio je kako je bilo teško uklopiti se sa njima jer su toliko bili vezana grupa ljudi koji su se van seta jedino međusobno družili.

Smatra se jednom od najpopularnijih serija svih vremena i prikazivana je u preko 100 zemalja širom sveta.

WILL & GRACE  (Vil i Grejs)

Featured image

Treća serija koja se izdvojila bili su upravo Vil i Grejs. Moram priznati da je ovo jedna od mojih najomiljenijih i često je gledam.

Serija se emitovala od 1998. do 2006. i osvojila je puno prestižnih nagrada, kao i serijaPrijatelji, a još jedna stvar koja je slična između ove dve serije je što fanovi i za ovu priželjkuju nastavak.

U vreme originalnog prikazivanja bila je najpopularnija serija koja je imala ne jednog, već dva gej lika, što je za to vreme izazvalo velike kritike. Ovo je serija koja je rušila tabue, koja je prikazivala kako izgleda pravo prijateljstvo između gej muškarca i strejt žene i koja je na komičan način obrađivala razne teme. Pored dva glavna lika, sporedni likovi, Karen i Džek, uspeli su da zaokruže seriju i daju svoj pečat. Zato nije ni čudo što je popularna i dan danas se rado gleda među ljudima koji su je već gledali, ali i novim gledaocima.


Odgovorite na anketu i recite nam koja je Vaša omiljena serija čije reprize gledate:

[polldaddy poll=”8568051″]


Izvor: Njima se rado vraćamo

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Rizzoli & Isles – Sezona 5 – Najava za poslednje tri epizode

John Travolta se vraća na male ekrane