in

Preporuka serija by Nemanja (1. deo)

Pročitajte preporuke za 10 serija koje Vam je pripremio Nemanja Vujčić. Pored domaće serije Otvorena Vrata, Nemanja prati i preko 30 stranih serija. Uskoro će biti objavljen i drugi deo preporuka.

Gledam uglavnom američke serije, od naših sam gledao jedino „Otvorena vrata“ i trenutno negde pratim oko 30ak američkih serija, s tim što ne gledam sve u isto vreme, jer su se neke završile, neke su na pauzi, neke se snimaju, tako da u proseku skinem oko 6, 7 epizoda raznih serija i to gledam jednom nedeljno. Toliko sam opterećen njima da sam napravio jednu tabelu gde mi stoji naziv serije, sezona i datum emitovanja da se ne bih pogubio i da bih znao kad mi je koja serija izbačena. – Nemanja

Serije:

1. 2 BROKE GIRLS

Ovo je zaista jedna od mojih najomiljenijih serija. Vrcava, zabavna, prava serija za one koji vole komedije. Radnja je smeštena u Bruklinu, u jednom, nazovimo, restoranu i vrti se oko dve devojke, jedne koja je bivša bogatašica i druge koja je uvek bila siromašna i učila kako da se provuče kroz život. Njih dve se upoznaju u tom restoranu i odlučuju da započnu biznis pravljenja i prodaje kapkejksa (srpski: mafina). Niz dogodovština se odvija tokom epizoda, pored njih, tu je i njihov smešni šef, uvek naduvani kasir, uvek napaljeni kuvar, i njihova napumpana i uvek „po poslednjoj modi“ obučena komšinica.

Ako želite da se dobro nasmejete, onda je ovo svakako serija za vas. Trenutno se u Americi emituje četvrta sezona.

Jedan od kreatora serije je Michael Patrick King , koji nam je dao „Sex and the City“.

Featured image

2. CASTLE

Ovo je serija kroz koju se prožimaju tri žanra – komedija, kriminalistički i drama.

Smestena je u Njujorku, radi se jednom piscu koji biva priveden od strane policije jer su se desila ubistva tačno onako kako su opisana u njegovoj knjizi. Naravno, on nije ubica, ali pomaže policiji da ga pronadju. Usput se njemu svidi detektivka i odlučuje da napiše knjigu inspirisanu njom. Tako se on pridružuje policijskoj jedinici i pored sakupljanja informacija za njegovu knjigu, on im pomaže da rešavaju ubistva. Ono što je meni zanimljivo kod ove serije je to što možete i da se nasmejete i da se pomučite da dokučite ko je ubica. Isto tako, zanimljivo je gledati i odnos između pisca i detektivke, koji iz sezone u sezonu napreduje. Jedna zanimljivost vezana za ovu seriju je što jednu od glavnih uloga, detektivku, igra glumica našeg porekla, Stana Katić.

U Americi se trenutno emituje sedma sezona.

Featured image

3. CRIMINAL MINDS

Ovo je serija za koju verovatno većina vas zna jer se emitovala kod nas. Žanrovi koji se kroz ovu seriju prožimaju su kriminalistički, drama i misterija. Ja sam ovu seriju gledao kad se emitovala kod nas (ne znam da li se još uvek emituje) ali je nisam pratio redovno. Tako da sam jednog dana, pre par meseci, odlučio da sednem i krenem da je gledam od prve sezone (u Americi se trenutno emituje deseta).

Jednom kad vas povuče, ne možete da stanete. Radi se o elitnoj jedinici FBI-a koja se bavi profilisanjem ljudi, uglavnom serijskih ubica i na taj način  pomažu policiji širom Amerike da ubicu pronađu i uhapse. Dok se drugi bave dokazima, oni se bave psihologijom ubice i na taj način pokušavaju da dokuče koji je njegov sledeći korak, pre nego što ga on zapravo učini. Višestruko je nagrađivana i nominovana za neke od najprestižnijih nagrada. Meni se posebno sviđa što na početku i na kraju svake epizode citiraju relevantne i poznate ličnosti, čijim citatima zaokružuju epizodu.

Featured image

4. GREY’S ANATOMY

Verujem da ste i sa ovom serijom dobro upoznati. Ne znam na kojim je sve televizijama emitovana kod nas, ali znam da se trenutno emituje na “Fox Life” televiziji, a 25. decembra kreću sa emitovanjem jedanaeste sezone, koja se trenutno emituje i u Americi. Tako da BRAVO za FOX LIFE.

Nakon serije “ER” postavljalo se pitanje da li će neka serija, a čija je radnja smeštena u bolnici, doživeti uspeh kao što je ta serija imala. Po mom skromnom mišljenju, Uvod u anatomiju, kako se kod nas prevodi, je doživela i veći uspeh. Pet mladih stažista dolazi u bolnicu da ostvare svoj san da postanu najbolji u svom poslu. Njihov privatan život, pacijenti, odnosi sa kolegama su sve ono što već jedanaest sezona održava ovu seriju u samom vrhu najgledanijih serija u Americi i svetu. Ako volite dramu sa daškom komedije i romantike, onda je ovo prava serija za vas.

Featured image

5. HOW TO GET AWAY WITH MURDER 

Evo nas na polovini i evo jedne nove serije, koja je počela se emitovanjem septembra ove godine. Ja zaista nemam reči kojima bih opisao koliko sam oduševljen ovom serijom. Kao što rekoh, ovo je nova serija, u Americi se emituje prva sezona, a kod nas je korisnici kablovske televizije mogu gledati na kanalu „AXN“. Priča serije se vrti oko grupe studenata pravnog fakulteta i njihove izvanredne profesorke krivičnog prava, koju igra Viola Davis, a koja je igrom slučaja umešana u ubistvo. Serija se sastoji iz flešbekova i sadašnjeg vremena. Žanrovi koji se prepliću u ovoj seriji su kriminalistički, drama i misterija. Ono što je zanimljivo kod te grupe studenata je što su karakterno potpuno različiti (što je, po mom mišljenju, odlično jer će svako naći po nekog ko mu se dopada) a opet su fantastična skupina ljudi koja zajedno radi. Nažalost, prva sezona ima samo petnaest epizoda (koliko sam upoznat, razlog tome je raspored glavne glumice) i uskoro će se završiti, ali ja sa nestrpljenjem čekam drugu, treću sezonu i voleo bih da se nikad ne završi.

Featured image

Preostalih 5 preporuka možete pročitati na sledećem linku:

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading…

0

Komentari

Arrow – Sezona 3 – Manu Bennett se vraća u seriju!

Žene sa Dedinja – Sezona 3 / Epizoda 3 – Sinopsis + Promo #2