in

Preporuka serija by Nemanja (2. deo)

Prošle godine smo objavili preporuku 10 serija koje Vam je preporučio Nemanja Vujčić, a sada pročitajte i drugi deo preporuka za još 10 serija. 

Ukoliko niste još uvek pročitali prvi deo preporuka, to možete da uradite na sledećem linku:

Pre svega Vam prenosimo Nemanjinu čestitku za Novu godinu svojim čitaocima:

Dragi moji čitaoci, pre svega, želim Vam svima srećnu Novu godinu, da ste mi živi i zdravi, da radite stvari koje vas čine srećnim i da se ne kajete ni zbog čega.

Serije:

1. Covert Affairs

Meni lično je ova serija jedna od omiljenijih zbog glavne glumice, prelepe Piper Perabo(svi vi koji ste gledali film „Ružni kojot“ (Coyote Ugly) je se sigurno sećate). U ovoj seriji ona tumači ulogu Annie Walker, agenta CIA-e koja biva regrutovana od agencije i pre nego što je završila obuku, najviše zbog poznavanja mnogih svetskih jezika. Naravno, tu postoji obrt i razlog zašto je ona uopšte regrutovana, ali to ću ostaviti vama da otkrijete. Pored nje, u seriji igra i Christopher Gorham (njega pamtite iz serije Ugly Betty, a pojavljivao se i u nekoliko epizoda treće sezone serije Once Upon A Time) koji tumači ulogu njenog rukovodioca. Seriju možete pratiti kod nas na kanalu Fox Life, koji je nedavno krenuo sa emitovanjem prve sezone. U Americi je završena peta sezona i još je neizvesno da li će se obnoviti za šestu ili biti ukinuta, ali producenti poručuju da imaju još mnogo toga da ispričaju.

Featured image2. Elementary

Ovo je serija zasnovana na liku i delu Šerloka Holmsa, kako se i zove lik kojeg tumačiJonny Lee Miller. Prva sezona bazirana je na tome da Šerlok pomaže policiji da rešava zločine, dok se istovremeno bori sa svojim problemima nakon rehabilitacije na kojoj je bio zbog drogiranja. Pomoć mu pruža Dr Joan Watson, koju igra Lucy Liu, a koja ima ulogu da bude njegov trezni pratilac i da mu pomogne da ne posegne ponovo za drogom. Istovremeno, ona mu pruža i pomoć prilikom rešavanja zločina, onoliko koliko zna i ume, ali kasnije, kada dođe vreme da ga napusti kao trezni pratilac, ona odlučuje da uči od njega posao detektiva i tako postaju partneri. Vrlo interesantna serija, sa motivima drame i misterije, koja vam svakako neće biti dosadna. Kod nas se emitovala na televiziji AXN, ali mislim da je više ne emituju, tako da je možete gledati online.

Featured image

3. Forever

Ovo je nova serija, kad kažem nova, mislim na to da se emituje tek prva sezona u Americi. Serija je zasnovana na liku čoveka koji je doživeo nešto nezamislivo, što ni on sam ne može da objasni. Neću vam reći šta je to, ali je jako zanimljivo, tako da vam preporučujem da pogledate. Glavnu ulogu tumači Ioan Gruffudd, koji radi u policiji, tačnije u mrtvačnici, kao glavni patolog i koji koristi svoj položaj da bi otkrio stvari kojima bi zapravo mogao da pomogne sebi. Serija je negde klasična kriminalistička, ali ono što je zapravo zanimljivo jeste to što se desilo junaku serije. Sve je odlično isprepletano, ali tako da može da se razume. Serija sadrži i flešbekove. Moja drugarica, koja inače retko gleda serije, je oduševljena njom tako da vam bolja preporuka od ove ne treba. Serija se ne emituje kod nas (koliko ja znam) tako da je možete gledati samo online.

Featured image

4. Getting On

Ako pogledate trejler, pomislićete da je ovo samo još jedna „bolnička“ serija. Ali zapravo, ona je mnogo više! Doktorka, dve medicinske sestre i glavni brat. Svi na gerijatrijskom odeljenju bolnice, pokušavaju da se izbore sa pacijentima, (koji realno ne znaju ni gde se nalaze ni zašto su tu) dok sa druge strane rešavaju i svoje privatne probleme. Moja omiljena produkcija, HBO, do sad je emitovala dve sezone od po šest epizoda. Serija je urnebesno smešna, ali na nekako ozbiljan način. Verujem da se nećete pokajati ako je odgledate, a ovo je i omiljena serija Sare Džesike Parker, tako da ako meni ne verujete, onda verujte njoj.

Featured image

5. Madam Secretary

Ovo je takođe nova serija, koja je u septembru krenula sa emitovanjem u Americi. Radnja se vrti oko Elizabeth McCord koju tumači Téa Leoni, koju predsednik SAD-a postavlja na mesto državne sekretarke, nakon što njen prethodnik pogine u avionskoj nesreći. Ono zašto je ona postavljena na to mesto jesto njeno dobro poznavanje velikog broja jezika i situacije na Bliskom istoku. I dok preko dana vodi državne poslove, uveče dolazi kući svom mužu i deci i opet kreće borba. Naravno, kao i svaka serija, i ovde postoji zaplet koji se javlja kad njen bliski prijatelj pogine, a pre toga joj kaže da misli da je pogibija njenog prethodnika bila sve, samo ne nesreća. Ovo je još jedna u nizu fantastičnih serija koje su počele da se emituju ove sezone, tako da nećete pogrešiti ako se odlučite da ove predstojeće praznike provedete baš uz nju.

Featured image

Preostalih 5 preporuka možete pročitati na sledećem linku:

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Cinderella – Novi trejler

Žene sa Dedinja – Sezona 3 / Epizoda 5 – Promo