in , ,

Recenzija: Prva epizoda serije Ubice mog oca opravdala naša očekivanja

Sinoć smo pogledali prvu epizodu dugo najavljivane serije Ubice mog oca. U sjajnoj glumačkoj ekipi na čelu sa maestralnim Tihomirom Stanićem i mladim inspektorom Vukom Kostićem, osvežava i pojavljivanje Slavka Štimca, koga i nemamo prilike mnogo da gledamo u TV serijama i filmovima. Od njega kao i ostalih članova ekipe koji su sastavni deo serije velika su očekivanja, a da li će ih ispuniti videćemo, mada na osnovu prve epizode možemo reći da su na dobrom putu.

Upozorenje: u dalje tekstu će biti komentarisani delovi iz prve epizode.

Prilikom najave serije Ubice mog oca, glumac Vuk Kostić je rekao da ko bude odgledao 5 minuta serije odgledaće svih 10 epizoda i bio je u potpunosti u pravu. Prva scena u kojoj je prikazano svirepo ubistvo mlade devojke metalnim predmetom, na pravi način uspeva da zagolica maštu svih nas i uvede nas u misteriju koju ćemo otkrivati tokom prve sezone. Misterija je kako za nas, tako i za samog inspektora beogradske policije Aleksandra Jakovljevića (Vuk Kostić), koji usprkos svom problematičnom ponašanju dobija upravo ovaj slučaj.

Tokom uviđaja na mestu zločina u kukuruzištu gde je telo mlade devojke i pronađeno, upoznajemo se sa javnom tužiteljkom Marijom (Katarina Radivojević), šefom forenzike i sudske medicine Savom (Slavko Štimac) i mladom forenzičarkom Jelenom (Nina Janković). Na mesto zločina ubrzo nakon toga dolazi inspektor Aleksandar i po tenziji koja se može osetiti između njega, Marije i Jelene možemo zaključiti da postoji određena prošlost između njih.

Vuk Kostic, Nina Jankovic, Katarina Radivojevic / Foto: RTS

Pošto je izršio uviđaj na terenu, Aleksandar odlazi kod svog nadređenog, tj. načelnika policije Marjanovića (Tihomir Stanić), koji mu saopštava da je jedna od nestalih devojaka u poslednjih 48 sati ćerka Jovana Despotovića (Nebojša Glogovac), glavnog vlasnika Cityland-a, firme koja gradi najveći stambeno-poslovni kompleks u regionu. U toku njihovog razgovora saznajemo da je Aleksandar prethodno bio suspendovan zbog svog problema sa alkoholom i svojom opsesijom prošlošću.

Jelisaveta Orasanin i Nebojsa Glogovac / Foto: RTS

Kod Jovana Despotovića u posetu dolazi njegov kum i poslovni partner Kosta (Dragan Mićanović), koji je očigledno zabrinut za Jovanovu ćerku Milicu i daje mu do znanja da je potegao sve veze kako bi mu pomogao u potrazi za njom. U tom trenutku inspektor Aleksandar obaveštava Jovana da je pronađeno neidentifikovano telo mlade osobe za koje se sumnja da bi mogla biti upravo njegova ćerka Milica. Upravo iz tog razloga Jovan i njegova verenica Tijana (Jelisaveta Orašanin) odlaze u policiju kako bi on dao krv radi provere. U policiju veoma uznemirena i uplašena dolazi Milicina majka (Nataša Ninković) koja je odmah optužuje Jovana da je kriv za nestanak Milice. Uskoro stižu rezultati koji potvrđuju da je telo pronađeno na mestu zločina upravo telo njihove ćerke Milice.

Od forenzičarke Jelene, nakon razgovora sa Aleksandrom, saznajemo da je žrtva udarena metalnom šipkom po glavi i telu više puta i nakon toga spaljena. Međutim celu istragu otežala je kiša koja je te kobne noći sprala sve dokaze koji bi mogli pomoći prilikom istrage. Iz njihovog odnosa zaključujemo da između njih dvoje postoji emitovna veza koja je trenutno u krizi, verovatno zbog Aleksandrovog problematičnog ponašanja koje mu Jelena očigledno zamera.

Marko Janketić i Vuk Kostić / Foto: RTS

Odlučan da što pre reši slučaj, Aleksandar odlazi kod Jovana i Tijane kako bi saznao što više detalja iz Milicinog života. Tu saznajemo da nije imala mnogo bliskih prijatelja osim najbolje drugarice Lidije (Andrea Ržaničanin) i dečka Dejana (Aleksandar Filimonović), trenera teniske reprezentacije Srbije, sa kojim je bila 3 godine u srećnoj emitovnoj vezi. Iz  Lidijinog ispitivanja vidimo da Dejanova i Milicina veza nije bila toliko idealna poslednjih nekoliko meseci i da je Milica u isto vreme imala još nekog dečka sa kojim se viđala, ali o kome niko ništa nije znao. Na osnovu iskaza dečka Dejana, Aleksandar dolazi do zaključka da on nije bio u zemlji kada se ubistvo dogodilo, što kasnije potvrđuje i njegov pasoš.

Aleksandar i njegov partner na ovom slučaju Mirko (Marko Janketić), inspektor odeljenja za uviđaje, odlaze u firmu Cityland kako bi popričali sa suvlasnicima Kostom i Strahinjom (Aleksandar Đurica) i utvrdili njihove alibije za kobnu noć. Kosta je te noći bio na večeri sa ženom, dok Strahinja nakon izjave da je noć proveo sam kod kuće izaziva sumnju inspektora, ali Kosta odmah naglašava kako su se čuli nekoliko puta te noći.

Forenzičarka Jelena, na insistiranje šefa ponovo odlazi na mesto zločina kako bi proverila da li im je nešto promaklo tokom istrage. Nakon pronalaska i ispitivanja polomljene stabljike kukuruza, utvđeno je da postoji jasan trag automobilske gume sa specifičnim oštećenjem, što im olakšava posao u poređenju automobila. Jedan od potencijalnih automobila sa takvim gumama je i automobil Strahinje Bojića, koga odmah ispituju forenzičari.

Nakon Miličine sahrane, poslednje što saznajemo jeste da između Koste i njegove žene nije sve u redu kako se na prvi pogled činilo.

Prva epizoda je imala sve što smo od nje i očekivali – odličnu glumu sjajne glumačke ekipe, zanimljivu priču koja drži pažnju, i sjajnu muziku koju je izvrsno uradila Aleksandra Kovač. Na samom početku serije postavljen je zaplet, ostaje nam da pratimo razvoj likova i njihov doprinos uspehu serije. Do sledeće epizode, imamo za vas jedno pitanje: Šta Vi mislite o premijeri serije Ubice mog oca?

tvinemania.rs

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Preminula supervizor Slagalice Milka Canić

Selo gori a baba se češlja – Sezona 5 / Epizoda 3 (Epizoda 92) – Sinopsis i najava