serije 2020
serije 2020
in , ,

Preko 30 domaćih serija u 2020. godini

SERIJE 2020.

Ako ste prošle godine mislili da ima dosta serija na malim ekranima, pripremite se za 2020. godinu, jer nam stiže preko 30 novih.

Nove serije, nove sezone, nove epizode svakodnevno se snimaju, a premijere nas očekuju već od januara. Da li ste spremni?

Ispod se nalazi spisak svih, do sada poznatih domaćih serija koje će se emitovati ove godine, klikom na seriju možete pogledati sve vesti do sada objavljene, a ovde smo ukratko opisali svaku seriju.

Prvo počinjemo od januara kada nas očekuju premijere četiri serije, od kojih su tri nove.

VOJNA AKADEMIJASezona 5 (RTS) – Peta sezona od 10 epizoda emitovaće se svake subote u 20h na RTS-u od 11. januara 2020. U novoj sezoni razrađuje se nekoliko paralelnih tokova priče. U fokusu priče su kapetan Danijel Stošić (Bojan Perić) i major-psiholog Danka Obradović (Nina Janković).

JUŽNI VETARSezona 1 (RTS) – Uzbudljiv krimi triler, snimljen prema scenariju Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića, koji je ujedno i reditelj filma, pretočen je u 4 epizode, a  na koje će se nadovezati 10 novih. Od 19. januara 2020, svake nedelju u 21h na RTS-u.

IGRA SUDBINESezona 1 (PRVA) – Od kreatora sada već kultnih “Istina i laži” stiže nova domaća hit serija, koju ćete gledati od 20. januara 2020. radnim danima u 21h na Prvoj televiziji. Intrigantna priča o zamenjenim mestima osvojiće vas na prvo gledanje.

TATE Sezona 1 (PRVA) – Od 27. januara u 20h životi četvorice junaka isprepletaće se na neobičan način što će dovesti do različitih životnih obrta, smeha, intriga, suza, rastanaka, novih ljubavi i prijateljstava u koje će biti upleteni razni ljudi, njihovi prijatelji, žene, devojke, saradnici itd.

UBICE MOG OCASezona 4 (NOVA S) – Priča u ovoj sezoni bazira se na rešavanju slučaja silovanja, zatim ratovima kriminalnih klanova i konačnim rešenjem misterije oko ubica Mileta Jakovljevića i Milice Despotović.

TAJKUN Sezona 1 (SUPERSTAR) – Triler sa kriminalističkim zapletom u kom dominiraju elementi porodične drame. U centru priče je Vladan (Dragan Bjelogrlić) koji je u javnosti omražen zbog bogatstva koje je stekao u sumnjivim privatizacijama devedesetih godina prošlog veka. Godinama je iz senke upravljao svojom moćnom kompanijom ali se sve menja kada biva primoran da izađe na medijsku svetlost.

URGENTNI CENTARSezona 3 (PRVA) – Novih 70 epizoda trenutno se snima u studiju u Beogradu. Snimaće se sve do kraja marta iduće godine, a uporedo sa snimanjima, na Prvoj televiziji gledaćemo nove epizode.

DRŽAVNI SLUZBENIK – Sezona 2 (SUPERSTAR) – Druga sezona popularne kriminalističke serije se trenutno snima, a premijera nas očekuje na proleće. I u novim epizodama plete se mreža oko Službe državne bezbednosti, a Milan navodi da ćemo videti La­za­re­vu rea­k­ci­jom na stva­ri ko­je su se izde­ša­va­le na sa­mom kra­ju pr­ve se­zo­ne.

KLAN Sezona 1 – Dva provincijalna probisveta, uprkos brojnim preprekama, uspevaju da se svojim beskrupoloznim i surovim akcijama uzdignu u sam vrh podzemlja. Scenario i režiju potpisuje Boban Skerlić.

MOČVARA Sezona 1 – Priča o grehu i žudnji, ljubavi i mržnji i prijateljstvu koje počiva na zločinu i tajnama. Serija prati istražitelja koji, suočavajući se sa svojom prošlošću, otkriva misteriju u pozadini tri surova, ritualna ubistva.

VREME SMRTI / VREME ZLASezona 2 (NOVA S) – Posle serije Koreni još dva dela Dobrice Ćosića dobijaju svoju ekranizaciju. Reč je o serijama koje će biti rađene po književnim delima “Vreme smrti” i “Vreme zla”, a emitovaće se na televiziji Nova S. Po književnom delu „Vreme smrti“ biće snimljeno 30 epizoda serije, dok će 15 epizoda biti bazirano na delu „Vreme zla“.

BESA Sezona 2 (SUPERSTAR) – Trenutno se priprema scenario za drugu sezonu popularne serije koju ćemo premijerno gledati na kanalu Superstar.

NEKI BOLJI LJUDISezona 1 (PINK) – Serija se trenutno snima, po scenariju Katarine Mitrović (Grupa).

KOŠARE Sezona 1 (SUPERSTAR) – Telekom Srbija će producirati seriju od o Košarama, i na taj način će nekim novim, budućim generacijama ostaviti tu priču o patriotizmu mladih ljudi.

SLUČAJ PORODICE BOŠKOVIĆSezona 1 – Humoristička serija od 50 epizoda koja će nam predstaviti priču o gradskoj porodici i njihovim svakodnevnom životu, u kojoj učestvuje tri generacije. Kreatori serije su Katarina Jankovic i Nina Dzuver, a režiju potpisuju Rasko Miljkovic i Ivan Zivkovic.

BELEŽNICA PROFESORA MIŠKOVIĆASezona 1 (RTS) – Košutnjak film zajedno sa Telekomom i RTS-on priprema novu domaću seriju od 12 epizoda pod nazivom Beležnica profesora Miškovića. Scenario za seriju je adaptirao Đorđe Milosavljević po istoimenom romanu Ratka Petrovića, dok će za režiju biti zadužen Ivan Živković.

JEDINI IZLAZ – Priča filma prati Anu Kolar (glumi je Anđelka Prpić) koja šest godina nakon tragične smrti supruga dobija snimak koji je uverava da je on i dalje živ. Potraga za mužem povešće Anu kroz zamršen krug nasilja, laži i ucena i naterati je da se suoči sa namračnijim tajnama iz prošlosti.

HOTEL BALKANSezona 1 (SUPERSTAR) – Dobro došli u hotel Balkan. Pred nama je čak 60 uzbudljivih epizoda nove serije “Hotel Balkan”, već od proleća 2020. Radnja serije Hotel Balkan smeštena u tridesete godine prošlog veka, a epizode ćemo gledati na kanalu Superstar TV.

REALNA PRIČASezona 1 (RTS) – Nakon uspešnog bioskopskog prikazivanja, sa preko 50.000 gledalaca, na male ekrane stiže i serija od 10 epizoda na Prvom programu RTS-a.

KOSTI Sezona 2 (RTS) – Kosti su drugi deo trilogije o gradu Banjaluka, o ljudima koji žive u posleratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrednosti. Novih 10 epizoda gledaémo sledeég proleća na Prvom programu RTS-a.

PEVAČICA Sezona 1 (SUPERSTAR) – Inspirisana je životom i tragičnom smrću pevačice Jelene Marjanović.  Reditelj je Predrag – Gaga Antonijević, scenario će raditi Nataša Drakulić sa timom saradnika, a očekuje se da snimanje počne u martu, a da premijera bude na jesen 2020. godine.

PORODICA – Mini serija – Serija će prikazati kako su izgledala poslednja tri dana porodice Milošević pre hapšenja Slobodana Miloševića. Režiju i scenario za 5 epizoda serije potpisuje Bojan Vuletić, a iza celog projekta stoji Firefly produkcija.

ISTINE I LAŽI – Sezona 4 (PRVA) – Iako je prethodna, treća sezona popularne serije Istine i laži najavljena kao finalna, u poslednjoj epizodi je umesto “kraj serije” pisalo “kraj sezone” što je ostavilo prostora za nastavak. Nove epizode će se snimati tokom proleća, a emitovanje je planirano na jesen 2020.

AZBUKA – Sezona 1 – Mirjana Bobić Mojsilović je potpisala ugovor sa producentskom kućom “Contrast studios”, Radoša Bajića, za snimanje serije po njenim romanima “Muška azbuka” i “Azbuka mog života”. Snimanje će početi ove godine, a tema je razvod.

NESTALE BEBE – Mini serija – Bavi se krađom dece i beba. Mini serija od 4 epizode na temu kradje dece i beba u kojoj igra i Nada Šargin. Bojan i Bojana Maljević su producenti.

ŠNAJDER – Sezona 1 (RTV) – Reditelj Dejan Zečević i scenarista Vanja Čobanov uskoro počinju da snimaju seriju Šnajder od osam epizoda, koja će biti prikazana na RTV. Radnja serije, porodične drame sa elementima trilera, proteže se kroz period od sredine 19-og do sredine 20-og veka.

12 REČI – Sezona 1 (SUPERSTAR) – Trenutno se snima nova domaća serija “12 reči” u režiji Jelene Stolice, a emitovaće se na kanalu Superstar TV. Za sada je poznato da u novoj seriji igraju Marija Bergam, Filip Đurić, Denis Murić, Miloš Pejović i Viktor Savić.

CRNA RUKA – Sezona 1 – Nastavak jedne vezije “Crnog Gruje” koji će se najverovatnije zvati “Crna ruka”. Ova serija će na drugačiji način obznaniti vreme oko ubistva kralja Aleksandra Obrenovića, ali i sve i tome što se tada dešavalo.

JOVANKA – Sezona 1 – Jovanka (Titova supruga) je istorijska drama koja prikazuje veliku ljubav dveju veoma važnih ličnosti koji su kao takve simbol zlatne istorijske ere bivše Jugoslavije.

MOST – Sezona 1 – Most je adaptacija kultne švedsko-danske serije iz 2011. godine, koju je Endemol distribuirao kao svetski poznat format The Bridge na mnogobrojna tržišta (Velika Britanija, SAD, Francuska, Rusija, Nemačka i Malezija/Singapur).

HOTEL BEOGRADMini serija (SUPERSTAR) – Predstavlja nastavak serije Kuhinja, odnosno sitkoma Hotel Eleon. Paralelno sa filmom snima se i TV serija istog naziva, od 3 epizode. U seriji će biti prikazne scene, koje ne postoje u filmu. Serija će biti emitovana na kanalu Superstar.

Za najnove informacije pratite nas i na društvenim mrežama – Instagram, Facebook i Twitter.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Preživeti Beograd

U 15. epizodi serije “Preživeti Beograd” Koki završava u pritvoru

Kao rani mraz

Kao rani mraz – film Đorđa Balaševića (RECENZIJA)