Film i serija Kralj
Film i serija Kralj
in

Pandemija zaustavila snimanje filma i serije “Kralj”

Film i serija “Kralj”

Film i serije “Kralj“, Zdravka Šotre o kralju Aleksandru trebalo je da se snimaju od marta, a emituju na jesen. Pandemija koja trenutno vlada svetom odložila je snimanje do daljeg.

Prva klapa bila je zakazana za 16. mart, ispričao je portalu Nova.rs nedavno Šotra, ali mu se glumac Žarko Laušević, kome je poverena jedna od uloga, javio sa aerodroma u Njujorku i rekao da zbog situacije sa pandemijom ipak neće doleteti u Beograd.

Šotra se dugo pripremao za ovu seriju i navodi da je ekipa spremna:

Nadam se da ćemo uspeti uprkos toj pandemiji. Ekipa je spremna i verujem da ćemo se naći u istom sastavu što pre. Imamo potpuno neočekivane uslove, a ovo mi je ionako jedan najtežih projekata u mojoj zaista dugoj karijeri.

kaže, za “TV novosti“, Zdravko Šotra

Film i serija će se snimati u koprodukciji United Medie, Vision Teama i jednog francuskog producenta, pa je snimanje planirano i u Parizu.

Planiramo da u Parizu snimamo scene mirovne konferencije u Versaju, uz učešće francuskih glumaca. Oni bi trebalo da igraju predsednika i premijera Francuske, kao i Aleksandrove ratne drugove, čija imena nose beogradske ulice poput Franše d’Eperea i admirala Geprata. Među njima će, nadam se, biti i poznati glumac Žan-Mark Bar.

objašnjava Šotra

Ljubomir Bulajić kao kralj Aleksandar Prvi Karađorđević u filmu i seriji “Kralj”

Planirano je da snimamo i na Dvoru, u kući braće Krsmanović, kao i u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Gde god se kralj Aleksandar pojavljivao i putovao, uvek je izazivao pažnju. Desetine i desetine hiljada građana Marselja fantastično su ga dočekale. Mnoštva su se okupljala da ga pozdrave po svim krajevima tadašnje Jugoslavije…

Priča o “kralju ujedinitelju”, dodaje Šotra, počinje kada on ima 30 godina i vraća se iz Prvog svetskog rata u oslobođeni Beograd, novembra 1918, a završava atentatom u Marselju, gde je pao kao prva žrtva fašizma u Evropi.

Aleksandar je u stvari kralj mučenik kojem je sudbina namenila velike zadatke. Komandovao je srpskom vojskom u tri teška rata, dva balkanska i Prvom svetskom, i doneo sjajne pobede. Zatim se prihvatio kompleksnog zadatka – stvaranja nove jedinstvene države od srodnih naroda, Južnih Slovena. Jugoslavija je, naravno, bila eksperiment i pokušaj u nameri da se svi Srbi, koji žive izmešani sa drugim narodima po celoj teritoriji južnog Balkana, nađu konačno zajedno u jednoj državi.

Izvor: Novosti

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Igra sudbine - Epizoda 49

Gost iznenađenja u 49. epizodi serije Igra sudbine

Keeping up with kardashians - Sezona 18

Najnovija, 18. sezona KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS od 5. aprila na kanalu E!