Foto: Ivan Dinčić / Nova S
Foto: Ivan Dinčić / Nova S
in ,

Ljubomir Bulajić kao kralj Aleksandar Prvi Karađorđević u filmu i seriji “Kralj”

Kralj

U susret početku snimanja serije “Kralj” u produkciji “United media” za koju režiju i scenario, po knjizi Vuka Draškovića “Aleksandar od Jugoslavije”, potpisuje Zdravko Šotra, glumac Ljubomir Bulajić igraće kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića (1888-1934), a glumici Tamara Aleksić dodeljena je uloga kraljice Marije, supruge Aleksandra Karađorđevića.

Glavnu ulogu Šotra je poverio mladom glumcu Ljubomiru Bulajiću, koji, kako kaže, ima godina koliko je imao Aleksandar kada se vratio iz Prvog svetskog rata, jer tada i počinje priča.

Ljubomir Bulajić (31) je do sada ostvario uloge u filmovima “Miloš Branković”, “Maša”, Plavi voz”, “Put ružama posut”, “Amanet”, kao i u serijama “Nepobedivo srce”, “Šešir profesora Koste Vujića” i “Santa Maria della Salute” koje je Šotra režirao, “Jedne letnje noći”, “Sinđelići”, “Nemanjići”, “Državni službenik”.
U seriji “Kralj” će biti oko 150 likova, a  pored Bulajića igraće i Sergej Trifunović, Branislav Lečić, Nikola Kojo…

Šotra nije precizirao koliko će epizoda imati serija, a obuhvatiće period od Aleksandrovog ulaska u Beograd nakon završetka Prvog svetskog rata pa do atentata u Marseju.

Završavamo sa njegovom sahranom. Koristićemo i dokumentarni materijal. Sam atentat je snimalo više ekipa i na tim snimcima vidimo neverovatan doček koji mu je priređen u Marseju. Više desetina građana je bilo na ulici, ljudi su mu klicali i čak nisu ni čuli kada je pucano pa su nastavili da kliču polumrtvom Aleksandru – rekao je Šotra.

Ima oko 130 glumačkih pojava u ovom filmu. Pored Tamare i Ljube, biće tu Petar Strugar, Branislav Lečić, Sergej Trifunović, od većih ženskih uloga tu je Nada Macanković, a za neke tako manje, kraće, zamolio sam glumice s kojima sam dosta sarađivao i koje su u mnogo mojih filmova glumile, da se na taj način oprostimo.

To je prihvatila Nataša Ninković, ili Nela Mihajlović, koja ima jednu kratku scenu, ali rekla je: “Hoću, igrala sam kod njega mnogo uloga…” i ona glumi ženu Nikole Pašića i pojavljuje se samo u sceni kad on umire. Zatim, neke od uloga tumačiće Sloboda Mićalović i Danica Maksimović”.

otkrio je Šotra u razgovoru sa Majom Nikolić i Natašom Miljković

O tome koliko je zahtevna uloga kraljice Marije, Tamara Aleksić nije ni stigla da razmišlja na taj način, koliko ju je njen lik zapravo fascinirao.

Marija Minjon Karađorđević ili Marie von Hohenzollern-Sigmaringen je bila jedna vrlo kompleksa i zanimljiva žena. Bila je druga ćerka Rumunskog kralja Ferdinanda i kraljice Marije od Edinburga.

Potomak je i ruske kraljevske dinastije Romanov i engleske kraljice Viktorije, tako je bila u rodbinskim odnosima sa svim kraljevskim kućama u Evropi. Rođena je u Nemačkoj, u Goti. Školovala se u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Govorila je engleski, nemački, francuski, rumunski, a zbog udaje za Aleksandra Karađorđevića naučila je i srpski. Bila je jedna od prvih ženskih vozača automobila. Slikala je.

Za vreme Prvog svetskog rata radila je u bolnici, sa majkom, negujući ranjenike. Bavila se humanitarnim radom. Bila oslonac svom suprugu. Vodila računa o njegovom zdravlju, ali i politici.

Stavljala je svoj narod ispred sebe. Čak nakon ubistava svog supruga u Marselju, tokom Drugog svetskog rata, slala je pomoć u Jugoslaviju, ali pod pseudonimom Marija K. Đorđević. Odlikovana je Ordenom Karađorđeve zvezde, Ordenom Svetog Save, Ordenom Karola I, Ordenom rumunske krune i Nacionalnim Ordenom Legije Časti Francuske Republike.

Ovo je samo delić njenog života i sposobnosti, tako da “zahtevno” nije reč koju bih iskoristila kao opis ove uloge, već – beskrajno inspirativno”, kaže glumica za naš portal i otkriva ko joj je sve pomogao da stekne pravu sliku o istorijskim ličnostima i događajima na kojima se radnja serije “Kralj” bazira.

Emitovanje serije se očekuje na kanalu Nova S počne na jesen.

Izvor: NOVA.rs

Foto: Ivan Dinčić/Nova S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Igra sudbine - Epizoda 47

Luka saopštava Sofiji svoju odluku u 47. epizodi serije Igra sudbine

Fudbaler

Mračna strana fudbala u novoj seriji “Fudbaler”