RTS
in

Koreni – Epizoda 10 – Promo + Sinopsis (22.12.2018.) FINALE

U nedelju 23. decembra, na programu RTS 1 od 20.05 časova, prikazujemo premijeru desete i poslednje epizode igrane dramske serije “Koreni”, nastale prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, za koju je scenario napisao Đorđe Milosavljević a seriju režirao Ivan Živković. Producent serije je Radio-televizja Srbije a izvršni producent “Eye to Eye” iz Beograda.

Serija “Koreni” je, od sredine oktobra, iz nedelje u nedelju kraj malih ekrana okupljala milionski auditorijum gledalaca svih generacija RTS-a širom Srbije. Ona je stekla epitet izvanrednog televizijskog ostvarenja koje je zabeleženo kao projekat koji u našoj kući ostaje kao trajna vrednost dramskog umetničkog stvaralaštva. U isto vreme, ova serija predstavlja i izuzetnu ekranizaciju snimljenu po vrhunskom literarnom predlošku jednog od najznačanijih srpskih pisaca, i utire put novim serijskim sadržajima toga žanra.

Koreni

U poslednjoj epizodi “Korena” Aćim, Đorđe, učitelj Andra i mnogi drugi radikali iz Prerova i Palanke čekaju vešanje zbog veza Radikalne strane sa Ivanjdanskim atentatom na kralja Milana. Ipak, svi koji kralja mole za milost redom bivaju oslobođeni, te u ćeliji Aćim na kraju ostaje sam.

Koreni

Đorđe kod kuće saznaje da su se Adam i Simka razboleli od smrtnonosne groznice. Dok Đorđe i Tola zajednički brinu o Adamu, Nikola neguje Simku. I Aćima oslobođaju iz zatvora, pošto je i Nikola Pašić zatražio od kralja milost. Simka umire na Nikolinim rukama, sačuvavši tajnu Adamovog porekla. Vrativši se kući, Aćim odlučuje da preuzme brigu o Adamu, kao o svom unuku…
Uloge tumače: Žarko Laušević (Aćim Katić), Igor Đorđević (Đorđe Katić), Sloboda Mićalović (Simka), Radovan Vujović (Vukašin), Dara Džokić (Milunka), Nenad Jezdić (Tola), Goran Šušljik (Nikola), Bojan Žirović (Mijat), Radoje Čupić (Andra), Miloš Samolov (Raka apsandžija), Nebojša Milovanović (Kapetan), Milena Predić (Kata), Damjan Čorluka (Adam), Bogdan Diklić (Todor Tošić), Anica Dobra (Roza), Predrag Kotur (Narednik), Dubravka Kovjanić (Anđa), Predrag Pavlović (Nikola Čađević), Ivan Đorđević (Luka Došljak), Miona Marković (Zora), Mihajlo Nestorović (Čakaranac), Mina Sovtić (Olga), Milica Janevski (Višnja), Nebojša Dugalić (Nikola Pašić)… i mnogi drugi.
https://www.youtube.com/watch?v=x4jhitJAVlo
Izvor: RTS

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Ne diraj mi mamu – Epizoda 2 – Sinopsis (18.12.2018.)

Pogrešan čovek – Epizoda 69 – Sinopsis (19.12.2018.)