JUZNI VETAR 2
JUZNI VETAR 2
in , ,

LOVELOVE

“Južni vetar 2” – Sve o nastavku sage

Šta da očekujemo u filmu

Nedavno je završena prva sezona serije “Južni vetar“, a nakon toga su najavljeni i nastavci u obliku filma “Južni vetar 2” i druge sezone serije.

Šta nas sve očekuje u filmu? Šta je glavna tema? Ko su novi likovi? Da li je Car preživeo? Kad gledamo premijere? Pokušaćemo da odgovorimo na pitanja onoliko koliko su otkrili reditelj i glumci sage.

Čekamo Južni vetar 2

Miloš Biković je nakon završetka serije najavio da će se uskoro snimati nastavak u obliku filma “Južni vetar 2” za koji je scenario već i napisan. Za scenario je rekao da je odličan, da ga je već pročitao i da jedva čeka da počne snimanje. Od tog filma će kasnije nastati i četiri epizode kao što je bilo i sa prvim delom.

Objavljeno kada ćemo gledati film “Južni vetar 2” i 2. sezonu serije

Snimanje filma je najavio i reditelj Miloš Avramović. On je za Blic rekao:

Prvo što nas čeka je nastavak u obliku filma, a nakon toga i serija od 10 premijernih epizoda. U filmu ćemo manje da se bavimo nekim kompleksnim zapletima i odnosima između likova. Akcenat ce biti na stvaranju žestokog, uzbudljivog bioskopskog filma”.

rekao je on za Blic

Na pitanje zašto nije bilo puno ženskih likova u seriji, Biković je rekao da ćemo ih više videti u nastavcima. Takođe smo saznali da se vraća i Marašev brat Nenad Maraš koga je u filmu igrao Luka Grbić koga nije bilo u 10 epizoda prve sezone.

“Njihovi životi se uvek menjaju, kao i naši. Samo što su naši likovi uvek u punom gasu, u petoj brzini. U filmu „Južni vetar 2“ gledaćemo odnos Petra Maraša i njegovog brata Nenada. On se vraća sa studija iz Amerike i jedan događaj će promeniti njihove živote.”

objasnio je reditelj

Trenutni plan je da se drugi deo filma snima od septembra, iako je pre vanredne situacije trebalo od aprila, a premijera bi trebalo da bude krajem godine ili početkom sledeće. Biković i Avramović navode da je februar 2021. najrealniji datum.

Drugu sezonu od 14 epizoda, četiri od filma i deset novih, ćemo gledati na jesen 2021.

Glavna tema drugog filma biće Kosovo, i kako najavljuje reditelj Miloš, neće biti mnogo novih likova već će se priča nadovezati na kraj prve sezone serije.

U filmu neće biti mnogo novih likova. Nadovezuje se na kraj priče, a Kosovo će biti glavna tema u drugoj sezoni serije, a samo ćemo neke nagoveštaje videti kroz filmsko ostvarenje. Plan je da ga snimimo kad uslovi dozvole. Pravimo ga da bude baš za bioskope, s puno akcije.

rekao je Avramović za Kurir

Avramović je najavio da ćemo opet gledati i internacionalnu glumačku ekipu, ali ćemo o tome saznati više kada počne snimanje.

Mnoge fanove serije zanima da li je Car (Miki Manojlović) preživeo finale. Naime on je imao srčani udar i videli smo kako pada u svojoj kući, ali sada ostaje da saznamo šta se zaista dogodilo. Ni Avramović ni Biković nisu hteli da komentarišu njegovu sudbinu i odaju šta će se dogoditi.

Južni vetar - Epizoda 14

Ulogu Cara je u prvom filmu igrao Dragan Bjelogrlić ali je zamenjen jer se snimanje serije Senke nad Balkanom 2 odužilo. U seriji su zamenjeni i ostali članovi Careve porodice, njegovu ženu je umesto Nele Mihajlović igrala Anita Mančić, a sina Milan Kolak umesto Filipa Hajdukovića.

U poslednjoj epizodi smo videli kako se Maraš miri sa bivšom izabranicom Sofijom (Jovana Stojiljković), sa kojom ima sina Luku, i njih troje otpočinju novo životno poglavlje u ogromnoj, raskošnoj kući.

Glumica Jovana Stojiljković je nakon finala dobila dosta pohvala, poziva i pitanja o nastavku. Ona je za portal Nova rekla:

Ponosna sam na celu ekipu. Nadam se da smo opravdali očekivanja publike. Nakon poslednje epizode dobila sam dosta poziva i pohvala, pitanja šta sledi… Lepo je kada se ljudi vežu za likove i žele još sadržaja. Nekako je to najveći uspeh za sve nas.

Jovana za nova.rs
Južni vetar Finale - rekord
Južni vetar Finale – rekord

Serija je proglašena za najgledaniju 2020. godine, a uspeh je pokazala i poslednja, 14. epizoda koja je imala preko 2 miliona gledalaca. Miloš Biković navodi za RTS u čemu je fenomen Južnog vetra:

Mislim da je Južni vetar nešto što pokazuje tamnu stranu naše realnosti, ali kreira šarmantne likove koji se nalaze u poziciji pritišnjeni svojim odlukama i pogrešnim izborima i jednom tamnom stranom sistema koji ih vodi ka tim pogrešnim odlukama. Zato mislim da je to privlačno zbog sjajnih elemenata filmske priče, glume, režije, scenarija, ali i aktuelnosti. Ono što smo uspeli sa ovom serijom je da ona izlazi u pravo vreme. 

Miloš Biković

Rezultatima koje je postigla serija emitovanje na Radio-televiziji Srbije zadovoljan je i reditelj:

Za sve nas je to zaista odličan rezultat i važan rezultat jer ovo sve i radimo zbog publike i kada imamo takvu reakciju onda sve što radimo ima smisla.

reditelj Miloš Avramović

Samo je potrebno nešto da razjasnimo, s obzirom da smo dobijali dosta pitanja oko toga. Četrnaest emitovanih epizoda na RTS-u predstavljaju prvu sezonu serije, nisu podeljene na 4 + 10 kao sezone. Druga sezona će pratiti isti model i emitovaće se oko oktobra sledeće godine.

Trenutno poznati datumi snimanja i emitovanja nastavaka su:

Snimanje filma “Južni vetar 2”: SEPTEMBAR 2020.

Premijera filma “Južni vetar 2”: ZIMA 2020./2021. (FEBRUAR)

Snimanje 2. sezone serije “Južni vetar”: LETO 2021.

Premijera novih 14 epizoda: JESEN 2021.

Kada bude poznato još informacija objavićemo na sajtu i našim društvenim mrežama.

Šta vi očekujete od nastavka sage? Šta mislite da li je Car preživeo? Koga želite da vidite u nastavku?

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Lajkuj me milion puta (2019)

Nikola Kojo, Miloš Biković i Maja Šuša u kratkom filmu “Lajkuj me milion puta” (VIDEO)

Tajkun - Epizoda 7

Tajkun – Epizoda 7: Ko je prijatelj u nevolji? (VIDEO)