in

Snima se film ”Za kralja i otadžbinu”

Nakon Ravne Gore, scenarista i reditelj Radoš Bajić počinje snimanje novog filma ”Za kralja i otadžbinu” u produkciji Kontrast studija i Radio-televizije Srbije.

Pored više od pedeset naših najpoznatijih glumaca, uz Nenada Okanovića i Nebojšu Glogovca, glavne uloge igraju Neda Arnerić i doajen srpske glumačke scene Marko Nikolić. Film je posvećen patriotama koje su, zbog ideoloških razloga, više od pola veka bili prognani u SAD, Australiju i širom sveta.

Nadahnuta priča prati povratak starog ratnika (Marko Nikolić) iz emigracije u Srbiju i njegova emotivna sećanja na aprilski rat i dramatične događaje u proleće 1941. godine.

„Film Za kralja i otadžbinu je neka vrsta mog lamenta nad epohom Drugog svetskog rata i moja odjava od teme kojom sam se bavio poslednjih pet godina“, ističe autor Radoš Bajić.

Rados Bajić
Rados Bajić

Ostvarenje realizuje producentsko-autorska ekipa koju čine: Predrag Jočić, direktor fotografije, Stevan Marić, montažer, Vesna Teodosić, kostim, Dragan Mićanović, scenografija, Igor Perović, dizajn i obrada tona, Nedeljko Bajić, direktor projekta, Jelena Bajić-Jočić, producent.

Pored Beograda, u narednim danima ekipa će boraviti i u Kragujevacu, koji je podržao ovaj projekat, a nakon snimanja na Gledićkim planinama, završne sekvence će biti realizovane u memorijalnom kompleksu na Ravnoj Gori.

Premijera filma zakazana je za kraj novembra ove godine. Posle bioskopske distribucije, film će biti emitovan na programima RTS-a.

Izvor: rts.rs

Report

What do you think?

One Comment

Leave a Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Written by TVINEMANIA

  Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

  Junakinje serije Čari u rijaliti šou

  Scream kao TV serija