Delirijum Tremens - Epizoda 1
Delirijum Tremens - Epizoda 1
in ,

Prva od četiri epizode serije “Delirijum tremens” večeras na RTS-u

Delirijum Tremens – Epizoda 1

Večeras ćemo imati priliku da pogledamo 1. epizodu mini serije “Delirijum tremens” u 21:10h na RTS-u. Serija će ukupno imati 4 epizode.

U subotu, 21. septembra, počinje emitovanje nove mini serije, “Delirijum tremens” nastale po scenariju i u režiji Gorana Markovića i snimljene u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa Radio-televizije Srbije.

Kroz četiri epizode, “Delirijum tremens” na tragikomičan način prati priču o glumcu Dagiju koji, u poznim danima svoje velike glumačke karijere i, nakon pozamašnog alkoholičarskog staža, biva primoran da napravi pauzu od jedine stvari koja mu je bliska, a to je gluma.

RTS

U prvoj epizodi upoznaćemo se sa glavnim junakom, Dragoljubom Popovićem Dagijem, poznatim glumcem, ali i teškim alkoholičarem. U jeku Dagijeve izuzetno uspešne pozorišne karijere, njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršava i Dagi, pod nadzorom svoje brižne i lojalne supruge Bebe, dospeva na Neurološku kliniku. Do skoro zvezda pozorišne scene, Dagi je primoran da se suoči sa novim, tragikomičnim obrtom sudbine.

Serija “Delirijum tremens” predstavlja posvetu glumačkoj umetnosti i svojevrstan omaž autora Gorana Markovića glumcu Predragu Ejdusu koji je godinama glumio ulogu Dagija u pozorišnoj predstavi “Delirijum tremens”.

Glavnu ulogu u seriji “Delirijum tremens” tumači Tihomir Stanić, dok ostale uloge igraju Anita Mančić, Gorica Popović, Igor Đorđević, Dragan Petrović Pele, Bereda Rešit, Milica Zarić, Svetozar Cvetković, Maša Dakić, Nada Šargin, Miodrag Krstović i drugi. Urednik serije je Kristina Đuković, izvršni producent Marija Bereta, direktor fotografije Đorđe Arambašić, kompozitor Zoran Simjanović, scenografi Draško Ivković i Aleksandar Cvijanović, kostimograf Suzana Gligorijević.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

UJKA - Novi horizonti Epizoda 1

Upravo kreće prva epizoda serije “Ujka – novi horizonti”

Tvoje lice zvuči poznato - Sezona5 All Stars

Nova sezona šou programa “Tvoje lice zvuči poznato” biće All Stars. Pogledajte ko su takmičari