Lajkuj me milion puta (2019)
Lajkuj me milion puta (2019)
in

Nikola Kojo, Miloš Biković i Maja Šuša u kratkom filmu “Lajkuj me milion puta” (VIDEO)

Prvi kratkometražni igrani film srpsko-kanadskog režisera Borisa Malagurskog koji se bavi aktuelnom temom rijaliti-programa i postavlja pitanja do koje mere su oni koji nam ove programe predstavljaju spremni da idu zarad želja gledalaca, da li smo spremni na promene zarad onih koje volimo i koliko ljudski život vredi u virtualnom svetu.

Film je premijerno prikazan u okviru nacionalne takmičarske selekcije 66. Martovskog festivala u Domu omladine u Beogradu 2019. godine.

„Lajkuj me milion puta“ je komedija koja prati priču mladog para, Čarlija, urednika informativnog programa na privatnoj televiziji i Dane, sekretarice vlasnika televizije.

Njihovu priču preseca neobična ideja vlasnika TV kuće na kojoj oboje rade, Slobodana. Slobodanu se žuri da novi program, koji predstavlja najgori šund, počne što pre, jer duguje novac tajkunu i vreme za povraćaj novca mu ističe, a šund program je pogodan za sticanje brzog profita.

Iako je Slobodan uveren da će njegova ideja obezbediti neophodan keš, tajkun gubi strpljenje. Dok Slobodan izlazi iz zgrade televizije, kidnapuju ga dva maskirana čoveka i odvoze ga kombijem.

Slobodan se budi u mračnoj prostoriji sa tabletom ispred njega, koji ga snima i snimak uživo prenosi na društvenoj mreži uz naslov koji poziva ljude da lajkuju prenos, te ako „prenos skupi milion lajkova, ovaj čovek će eksplodirati.“

Hoće li Slobodan uspeti da ubedi gledaoce da mu pomognu i izađe iz rijaliti programa koji mu je nametnut ili će postati žrtva vrednosti koje decenijama promoviše?

Režiser: Boris Malagurski

Scernaristi: Dejan Nikolaj Kraljačić, Boris Malagurski

Žanr: Dokumentarni film

Uloge: Nikola Kojo, Miloš Biković, Maja Suša

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Južni vetar Finale - rekord

Finale serije Južni vetar gledalo preko 2 miliona gledalaca!

JUZNI VETAR 2

“Južni vetar 2” – Sve o nastavku sage