Moj off
in

“Moj off” – Besplatan filmski online festival od 27. marta

MCF MegaCom Film, Kombank Dvorana, CineGrand i bioskop Vilin Grad pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom virusa (korona – COVID-19) osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu kao i svetskim online premijerama.

U trenucima kućne izolacije od 27. marta će biti pokrenut najnoviji online filmski festival pod nazivom MOJ OFF (ONLINE FILMSKI FESTIVAL), sa svim elementima koji čine ovakav kulturni događaj.

Od 27. marta do 10. aprila ljubitelji kinematografije moći će da pogledaju čak 65 naslova snimljena u različitim svetskim produkcijama i koprodukcijama, u okviru pet programskih celina: “Velikani filma”, “Viđeno neviđeno”, “Dokumentarni vrhunci”, “Porodična avantura” i “Kids fest predstavlja”.

Najnoviji film reditelja Romana Polanskog, ostvarenje „Optužujem“, čija je tema upravo čuvena afera s kraja 19. veka koja je uzdrmala i duboko podelila francusko društvo, otvoriće prvi besplatan onlajn filmski festival – “Moj off”, 27. marta u 21 čas, na sajtu mojoff.net.

Nakon svečanog otvaranja filmom Romana Polanskog, „Optužujem“, program onlajn festivala „Moj off“ nastavlja sa emitovanjem naslova iz sfere dokumentaristike, među kojima su film o ukrajinskom baletanu Polunjinu „Igrač“, i film o čuvenom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni.

Verovatno jedan od najznačajniji filmova modernog plesa Igrač, englesko -američke koprodukcije iz ne tako davne 2016. godine, prati životnu i profesionalnu ispovest ukrajinske baletske zvezde Sergeja Vladimiroviča Polunjina.

Takođe, publika će moći da sazna interesantne i, do sada nikad viđene, detalje iz života slavnog argentinskog fudbalera Dijega Maradone u istoimenom engleskom dokumentarnom filmu reditelja Asifa Kapadije Dijego Maradona. Film koji je obeležio prošlogodišnji Kanski festival, a uvršten je i na repertoar ovogodišnjeg Festivala dokumentarnog filma #DOK2.

Izvor: FCS, RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Fudbaler

Mračna strana fudbala u novoj seriji “Fudbaler”

Južni vetar

Južni vetar: Jovana Stojiljković otkriva nam neke detalje o svom liku