Hotel Beograd Milos Bikovic
in

“Hotel Beograd” otvara Somborski Filmski Festival

Film “Hotel Beograd” je premijerno prikazan 10. marta u Sava centru nakon čega je usledilo vanredno stanje, a sve naknadne projekcije otkazane.

Distribucija filma je trenutno zaustavljena jer je potrebno da se otvore bioskopi i stvore uslovi za dalje prikazivanje. Tačan datum povratka filma u bioskope je trenutno nepoznat. Ono što je poznato jeste da će film otvoriti predstojeći Somborski filmski festival.

Od 10. do 13. jula će biti održan 3. Somborski filmski festival u okviru koga će biti prikazan i film Hotel Beograd. Svečana ceremonija je zakazana za 10. jul u 20h u Atrijumu Gradske kuće, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić”. Nakon ceremonije otvaranja festivala biće prikazan i film Hotel Beograd, u 21h.

Film “Hotel Beograd” u kome glavne uloge igraju Miloš Biković i ruska glumica Dijana Požarskaja, režirao je Konstantin Statskij.

Radnja filma prati Pavla, bogatog naslednika i vlasnika prestižnog hotela Beograd, poznatog po svojim burnim izlascima i raskalašnom načinu života. Kada se u taj svet umešaju beogradska mafija, luda nevesta, stara ljubav i neobična familija, njegov lagodan život se pretvara u avanturu gde je sve moguće.

Miloš Biković je i producent filma “Hotel Beograd” i veoma mu je drago što će otvoriti 3. Somborski filmski festival.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što će film „Hotel Beograd” otvoriti Somborski filmski festival i što se život polako vraća u normalu posle pandemije koju smo preživeli. Nadam se da će publika uživati jer će imati priliku da gleda film na velikom ekranu, a ta zajednička atmosfera sa tonovima lake komedije i šarmantne priče daje mnogo više nego mali ekrani koje smo neprekidno gledali dok smo bili zatvoreni. 

„Hotel Beograd” je priča o Pavelu i Daši, koja je započela još u seriji „Hotel Eleon”, a ideja filma je da se taj glumački tandem prenese u Srbiju, kako bi se ruska publika upoznala sa Beogradom i čarima koje ima naša zemlja.

Biković

U glavnom takmičarskom programu će, u Atrijumu Gradske kuće, biti prikazana i druga savremena domaća filmska ostvarenja, nastala u Srbiji ali i kroz koprodukcije sa drugim evropskim zemljama sa značajnom filmskom reputacijom.

Stručni žiri koji će odlučivati o nagradama čine glumica Marija Bergam, glumac Feđa Stojanović, i filmski producent Feti Dautović. Na festivalu će biti dodeljene nagrade Ernest za najbolji film, glumicu i glumca, kao i Specijalni Ernest – za dosadašnji i budući doprinos dobrim filmovima.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Igra sudbine - Epizoda 94

Igra sudbine 94. epizoda – Sofija zna ko joj smešta!

Milan Maric je Toma Zdravkovic

Film “TOMA”: Milan Marić je Toma Zdravković