SERIJA CRNA SVADBA FIREFLY PRODUCTIONS
SERIJA CRNA SVADBA FIREFLY PRODUCTIONS
in ,

“CRNA SVADBA” – Uskoro počinje snimanje nove serije

Produkcija Firefly priprema novu seriju “Crna svadba”, psihološki triler sa elementima misterije i horora, čije snimanje je planirano za kraj meseca.

Scenario za seriju “Crna svadba” je napisao Strahinja Madžarević, dok je za režiju zadužen Nemanja Ćipranić. Produkcija koja radi seriju je Firefly Productions (Tajkun, Klan, Močvara). Serija će u prvoj sezoni imati 10 epizoda.

Šta podrazumeva običaj “Crna svadba”?

“Crna svadba” pravi se kada umre mlad čovek (ili devojka), stasao za ženidbu, ali koji nije doživeo svoju “pravu” svadbu. Umesto sahrane, tad se sprema “crna svadba” na groblju.

Verenica umrlog najčešće pristaje da sklopi simbolični brak sa pokojnikom, ali ako odbije, rodbina traga po selu za devojkom koja će pristati, kako bi tako umirili dušu pokojnika. Taj brak traje narednih godinu dana.

Sam ritual spaja elemente svadbe i sahrane. Pokojnik se sahranjuje u svadbenom odelu, a pre spuštanja u raku, njegova “crna mlada” u beloj venčanici mu se zaklinje na vernost. Iako su svi u žalosti i tuguju, igraju svadbarsko kolo oko kovčega, što je najpotresniji momenat ceremonije.

Posle godinu dana, brak se raskida složenim obredom čija je centralna tačka lomljenje svadbenog barjaka na grobu pokojnika. “Crna mlada” tek posle toga ima pravo da nastavi sa svojim životom i nađe novog izabranika, a pokojnik na onom svetu ima svoju “suđenicu” sa kojom će provoditi svoj večni zagrobni život.

Režijer serije Nemanja Ćipranić je za TV Novosti rekao da će biti prikazan čuveni vlaški obred kao što i sama serija nosi taj naziv.

Prateći svetske trendove serijskog programa, učinilo nam se zanimljivim da u žanr koji je razumljiv svima ugradimo lokalne običaje, tradiciju i verovanja, dajući pritom novu vizuru samom životu.

Vlaška magija je svima na ovim prostorima intrigantna i istovremeno strašna. U seriji okultnog nema u velikoj meri, ali ima religijskih pitanja i dogmatskog odnosa pravoslavlja prema egzorcizmu

autor i reditelj Nemanja Ćipranić

U seriji će igrati Uliks Fehmiu, Nikola Kojo, Jelena Đokić, Danica Maksimović, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Peđa Bjelac, Strahinja Blažić i drugi…

Šta nas očekuje u seriji?

Istražujući krvavi masakr u vlaškom selu, inspektori Petar Ćirić (Uliks Fehmiu) i Bane Tomić (Nikola Kojo) naći će se u centru konflikta sa silama tame. Jelenu Đokić ćemo gledati u ulozi psihologa Nataše Janković koja će praviti psihološke profile ubica, što će olaksšavati posao inpektorima prilikom potrage.

BLOK 27 – U pripremi nova misterija / horor serija

Glumica Danica Maksimović je, gostujući u emisiji na televiziji Prva, otkrila da će ponovo raditi sa refiteljem Nemanjom Ćipranićem nakon filma Amanet.

Dobila sam ponudu u seriji Crna svadba, koju radi mladi Nemanja Cipranić, sa kojim sam radila film Amanet, i onda se vrlo poznajemo.

Danica Maksimović

Snimanje serije će trajati oko 4 meseca, a premijera 10 epizoda nas očekuje sledećeg proleća na kanalu Superstar TV.

Pratite nas i na društvenim mrežama – Facebook, Twitter, Instagram, Youtube.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SERIJA LA CASA DE PAPEL MONEY HEIST RECENZIJA

La Casa De Papel / Money Heist – Recenzija i utisci

Olja Lević / IGRA SUDBINE

Olja Lević o IGRI SUDBINE:”Biće zanimljivo i uzbudljivo”