Jugoslovenka stize nakon Crvenog meseca
Jugoslovenka stize nakon Crvenog meseca
in

Završen Crveni mesec, sledi Jugoslovenka

Nakon 126 epizoda serija Crveni mesec je zvanično završena, a naredne jeseni nas očekuje nova spin-of serija “Jugoslovenka” na televiziji Pink.

Izvršni producent Željko Mitrović je najavio da će od jeseni emitovati nova serija “Jugoslovenka“, koja je na neki način nastavak i da će imati 140 epizoda.

Reditelj i scenarista Roman Majetić ističe da je zadovoljan projektom Crveni mesec, ali i time što su gledaoci zadovoljni. Na projektu “Jugoslovenka” se radi već mesecima jer je još veći od Crvenog meseca.

“Nije direktni nastavak priče, nastavak je u smislu u kom to određuje epiha. Nastavljamo dve godine kasnije nakon završetka Crvenig meseca. Istorijski gledano jeste nastavak, ali u smislu priče to će biti potpuno nova priča. Prvog jula počinje snimanje. Prvih pet nedelja će se snimati na Hvaru.”

Roman Majetić

Priča počinje u najmračnijem momentu 1916. godine kada je zemlja okupirana, a vojska na Krfu. Radnja prati istorijske događaje do 1921. godine i smrti kralja Petra, dakle Veliki rat, oslobođenje zemlje, stvaranje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, odnosno Kraljevine Jugoslavije: period u kojem je nastalo ono što vlada i danas — korupcija, skrivene igre, laži.

U središtu zapleta su dve porodice i njihovne ljubavne priče. Upoznajemo staru beogradsku porodicu Pavlović, koja je izdanak prošlog vremena i koja se ne snalazi u novom, kao i porodicu Ristić koja je tipični predstavnik „novog doba”.

Sofija Bauman, kao jedan od glavnih likova, je spona koja ih povezuje. Postoje paralelne priče na Krfu i u Parizu gde je veći deo obe porodice bio za vreme Prvog svetskog rata. Dok pratimo priču mladih likova, saznajemo detalje iz mladosti generacije njihovih roditelja. Posle oslobođenja zemlje, junaci će se spojiti u Beogradu i uvideti da se istorija ponavlja. Sve što su u mladosti proživeli roditelji sada su na drugačiji način spozanali i mladi.

Pratite nas na društvenim mrežama – INSTAGRAM / FACEBOOK / TWITTER.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Moji Facebook Prijatelji, nova komedija Andrija Milosevic

MOJI FACEBOOK PRIJATELJI – Nova komedija sa Andrijom Miloševićem

Preživeti Beograd - Epizoda 38 - PINK FINALE

Preživeti Beograd 38. epizoda – Konačni rasplet (FINALE)