Južni vetar
in ,

Južni vetar: Jovana Stojiljković otkriva nam neke detalje o svom liku

Sofija iz filma i Sofija iz serije nekada se čine kao dve različite žene. Ali ono što ih povezuje jeste hrabrost, odvažnost i ljubav prema Marašu. Glumica Jovana Stojiljković, koja tumači ulogu Sofije, otkriva nam neke detalje o svom liku.

Zašto nam je potrebna serija Južni vetar?

Zato što ljudi jedva čekaju da gledaju nastavak Južnog vetra u tom smislu, mislim šalim se, ali mislim da je važno s obzirom da je to dobra priča koja sada se nastavlja, to su jako dobro bili napisani karakteri u filmu i mislim da je serija, s obzirom da ima deset epizoda će pružiti deset sati materijala tako da će biti onako uzbudljivo gledati, a s obzirom da su formati serija danas jako popularni, to je ono što je sada prosto neophodno da imamo.

Šta znači za ovaj projekat prilika da se prikazuje na javnom servisu Srbije?

Znači u smislu da ono što je svima poznato da je prosto javni servis je jako gledan i u tom smislu je važno s obzirom da je ovo popularan film, a verujem da će mnogi želeti da gledaju i seriju, biće svima dostupna. I to je ono što je najvažnije.

Da li je bilo izazovnije raditi na filmu ili na seriji?

U suštini za nijansu mi se bilo lakše na seriji s obzirom da smo snimili film i negde tada uspostavili likove, iako su ovo potpuno nove situacije u kojima se ovi likovi nalaze, eto, bilo mi je za nijansu lakše snimati seriju, ali bih naglasila da je kod ove serije važno da se Miloš Avramović i cela ekipa trudila iza kamera da to bude na nivou snimanja filma što je danas produkcijski jako teško postići, tako da nisam imala neki utisak da je serija pa da je samim tim bilo nešto brže snimanje.

Anegdota sa snimanja?

U jednoj sceni sam nosila jako visoke štikle, držala sam za ruku malog Mićka, strma je bila ulica, bio mi je komplikovan mizanscen, ubacila sam Mićka u auto i onda, bukvalno čim sam zatvorila vrata se saplela i izvrnula nogu i pala i to su kamere zabeležile i cela ekipa je naravno vrištala od smeha, onda su mi neki prilazili da li sam dobro, i tako, bilo je poprilično blamantno za mene, ali mi je bilo super, naravno morali smo da ponovimo kadar i u sledećem dublu me je Mićno dok smo hodali pitao: “Je l’ nećeš opet da padneš, molim te?”, jer se i on zabrinuo. Tako da eto, te štikle su mi malo donele nevolje u ovoj seriji.

Koji lik ili serija su ti služili kao inspiracija?

U suštini nešto što je i Miloša Avramović govorio i pre početka snimanja filma “Južni vetar” da je njemu negde zanimljivo da poredi seriju gomora sa tim. Tako da u tom nekom smislu nam je to svima bila, ajde da kažemo neka vrsta inspiracije ali s obzirom da je ovo naša priča i nešto što je odavde, onda je važno da imaš nešto što je autentično tako da u tom smislu sam se ja trudila da baš i ne razmišljam previše i uvek kad me nešto inspiriše to bude onako malim delom, više su to scenario, partneri sa kojima igram, nekako me to onda uvek više inspiriše nego samo gledam neki sadržaj neke druge serije ili filma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by Amaranta

Moj off

“Moj off” – Besplatan filmski online festival od 27. marta

Tate - Epizoda 43

Tomina reputacija je ugrožena u 43. epizodi serije Tate