Jovka Ras Petak 13 TVINEMANIA
Jovka Ras
in ,

Jovka Ras: Vera u sebe – ključ uspeha (Intervju)

Jovana Matović (poznatija kao Jovka Ras), student na Fakultetu savremene umetnosti, autor, reditelj i producent dva dugometražna filma, izdvojila je malo vremena da odgovori na pitanja koja bi čitaoci želeli da znaju.

Želeli smo da otkrijemo šta zamera sebi , kao mladom reditelju.

Simpatična Jovka je bez oklevanja, potpuno iskreno rekla:

U sustini nemam nekih vecih zamerki na svoj dosadasnji rad, ali smatram da uvek moze bolje. Danas se dosta snima, brzo, svi su u žurbi, jure negde i sve se žuri. Eto mozda bih sebi mogla zameriti to sto nisam stizala zbog drugih poslova da se potpuno dam reziji.

Za oba projekta sam radila i produkciju pa sam bila rastrzana na hiljadu strana. Obezbediti sve potrebno za snimanje, raditi sa velikim brojem ljudi za kratko vreme.

Pa eto, mozda je ta zamerka “nedostatak vremena i moje posvecenosti radu sa ljudima”.

Znamo da publiku interesuje inspiracija, ideja za snimanje oba filma. Iz tih razloga smo želeli da čujemo lično od Jovke koji su bili njeni razlozi za nastanak filmova. Zanimljiva sagovornica je to ovako objasnila.

Odakle mi ideja za tekst, pa dosta pratim horore, fantastike.

Nazalost tu u Srbiji i nije toliko zastupljen zanr. Srbi i nama slicni narodni dosta vole komedije a sad od skoro smo poceli i sa nekim krimi-akcionim serijama / filmova. S obzirom da nisam neki ljubitelj krimi-akcija odlucila sam se za komediju.

Komedija sa fantastikom koju volim mislim da mogu da budu dobar spoj. Nazalost mislim da bi film mnogo bolje prosao kod publike da je bio čista komedija, bez nekih elemenata fantastike. Ali eto, “uradila sam za svoju dusu”. I za sve ljubitelje tog zanra.

A sama ideja mešanje svetovao, pakao, raj, zemlja je licno tema koju ja volim. I koju nisam primetila u nasim filmovima da je obuhvacena. Pa sam pokusala nesto novo da ubacim..

Rado je prihvatila da podeli sa publikom i nekoliko zanimljivih detalja.

Petak 13( 1.deo) je sniman krajem ’17. i početkom 2018. godine u Zemunu. Glumica Melita Bihsli je nakon decenijske pauze odigrala brilijantnu ulogu Gazdarice. Radnja filma je snimana u restoranu ” Princip” kada nije bilo gostiju u noćnim satima.

Takođe,saznajemo da je snimanje trajalo desetak noći uzastopno.

Jovki se ovim putem još jednom zahvaljujem na srdačnom razgovoru uz želju da se ponovo čujemo, naravno povodom snimljenog novog filma.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tate - Epizoda 82

Tate 82. epizoda – Vlada traži novu ženu!

Carnage (2011)

Carnage (2011) – Recenzija