in ,

Serija “Grudi” od 9. marta na RTS-u

Od 9. marta, subotom u 21 čas premijerno će biti emitovane četiri epizode mini serije “Grudi”.

„Grudi“ je mini-serija od četiri epizode, podržana kao najbolje ocijenjeni projekat na Konkursu za koprodukciju RTCG-a, čime je obezbijeđen dio sredstava i emitovanje na teritoriji Crne Gore. Svaka epizoda je posvećena jednom od glavnih junaka, a to su tri žene i jedan muškarac. Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović.

Radnja ove porodične igrano-dokumentarne mini-serije od četiri epizode smeštena je u Nikšić. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Svaka epizoda je posvećena jednom od glavnih likova a to su tri žene i jedan muškarac.Jedna od glavnih junakinja je Ana (42) koja je biohemičar i samohrana majka. Ana je sama sebi dijagnostikovala kancer grudi.

Pored Ane, kroz seriju upoznaćemo Zorku (42), suprugu uspešnog biznismena, koja pokušava da ostane trudna, Jelenu (43) udatu za stranca, nastavnicu u Nikšiću, koja želi inostranu stipendiju.

Nada Šargin i Vojin Ćetković
Nada Šargin i Vojin Ćetković / RTS

Ana, Zorka i Jelena se susreću na dvadesetogodišnjici mature u svom rodnom gradu Nikšiću.

Iako žive u tri različite države bivše Jugoslavije, svaka ima važne probleme sa grudima. Na proslavi se upoznajemo i sa njihovim šarmantnim i pomalo delikventnim drugom Fukijem (42) koji živi sa svojom babom i bavi se sumnjivim poslovima.

Tri dana, tokom kojih svi oni podvlače crtu i računaju sa još uvek bezbrojnim nepoznatima, promeniće im živote. Šest meseci kasnije, jedan dan, kao epilog, pokazaće krajnje rezultate na njihovim putevima ka samoostvarenju.

Peđa Bjelac

Peđa Bjelac / RTS

Jedna od ključnih tema serije je borba protv kancera dojke. Ova tema se naslanja na kampanju RTS-a i Ministarstva zdravlja pod nazivom “Rak je izlečiv “, koja je u toku već godinu dana i koja ima za cilj da ukaže na značaj preventivnih mera u borbi sa kancerom.

Serija je nastala po ideji i scenariju Marije Perović i Vladislave Vojnović. Glavne uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić i Vojin Ćetković. Osim njih igraju još i Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović… Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Serija je snimana u Nikšiću, a neke scene u Tivtu i Beogradu.

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Istine i laži – Sezona 3 / Epizoda 1 – Sinopsis + Promo

“Moja generacija Z” od 4. marta na RTS-u