Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Home / TV / Domaće serije / Serija “Grudi” od 9. marta na RTS-u

Serija “Grudi” od 9. marta na RTS-u

/

Od 9. marta, subotom u 21 čas premijerno će biti emitovane četiri epizode mini serije “Grudi”.

„Grudi“ je mini-serija od četiri epizode, podržana kao najbolje ocijenjeni projekat na Konkursu za koprodukciju RTCG-a, čime je obezbijeđen dio sredstava i emitovanje na teritoriji Crne Gore. Svaka epizoda je posvećena jednom od glavnih junaka, a to su tri žene i jedan muškarac. Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović.

Radnja ove porodične igrano-dokumentarne mini-serije od četiri epizode smeštena je u Nikšić. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Svaka epizoda je posvećena jednom od glavnih likova a to su tri žene i jedan muškarac.Jedna od glavnih junakinja je Ana (42) koja je biohemičar i samohrana majka. Ana je sama sebi dijagnostikovala kancer grudi.

Pored Ane, kroz seriju upoznaćemo Zorku (42), suprugu uspešnog biznismena, koja pokušava da ostane trudna, Jelenu (43) udatu za stranca, nastavnicu u Nikšiću, koja želi inostranu stipendiju.

Nada Šargin i Vojin Ćetković
Nada Šargin i Vojin Ćetković / RTS

Ana, Zorka i Jelena se susreću na dvadesetogodišnjici mature u svom rodnom gradu Nikšiću.

Iako žive u tri različite države bivše Jugoslavije, svaka ima važne probleme sa grudima. Na proslavi se upoznajemo i sa njihovim šarmantnim i pomalo delikventnim drugom Fukijem (42) koji živi sa svojom babom i bavi se sumnjivim poslovima.

Tri dana, tokom kojih svi oni podvlače crtu i računaju sa još uvek bezbrojnim nepoznatima, promeniće im živote. Šest meseci kasnije, jedan dan, kao epilog, pokazaće krajnje rezultate na njihovim putevima ka samoostvarenju.

Peđa Bjelac
Peđa Bjelac / RTS

Jedna od ključnih tema serije je borba protv kancera dojke. Ova tema se naslanja na kampanju RTS-a i Ministarstva zdravlja pod nazivom “Rak je izlečiv “, koja je u toku već godinu dana i koja ima za cilj da ukaže na značaj preventivnih mera u borbi sa kancerom.

Serija je nastala po ideji i scenariju Marije Perović i Vladislave Vojnović. Glavne uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić i Vojin Ćetković. Osim njih igraju još i Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović… Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Serija je snimana u Nikšiću, a neke scene u Tivtu i Beogradu.

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Komentari

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit
This div height required for enabling the sticky sidebar

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.