Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Home / TV / Domaće serije / Nova serija “Moja generacija” od februara na RTS-u

Nova serija “Moja generacija” od februara na RTS-u

/

U prvom polugodištu školske 2018/19. snimljena je nova RTS-ova igrana serija „Moja generacija”. Ona govori o onima koji su nasledili čuvene „milenijalce”, generaciji “Z”, odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini zmaja po kineskoj astrologiji).

Igrana serija “Moja generacija” govori o univrzalnim, ali i aktuelnim temama iz adolescentskog perioda, koji se tiču svih srednjoškolaca. Naravno, tiču se i njihovih porodica i profesora. Iako vrlo različitih interesovanja s vremenom upravo dodirne tačke obogaćuju tematski razvoj serijala. Produkcijski seriju potpisuju RTS i „Original film“.

Junaci tinejdž serije Moja generacija su maturanti jedne beogradske gimnazije iz dva odeljenja različitog smera i iz suprotnih smena, čuvene „crvene“ i „plave“. Razgovarali smo sa tumačima likova – Mihajla i Miloša.

„On je dete bogatih roditelja. Jedan od popularnijih u društvu. Tu ima jedan mali problem, on je baš u porocima i u narkomaniji“, priča o Mihajlu glumac Nikola Stanković.

RTS

„Od malena (Miloš) se bavi tehnologijom. Inače je pravi drugar i za društvo bi uradio sve. Ali nekad, kao što to bude, dečko se zaljubi“, objašnjava Predrag Vasić.

Pored mladih glumaca koji na različite načine svedoče o osećanjima tinejdžera, njihovim razmišljanjima i prevazilaženju životnih prepreka u priči su i roditelji i profesori – kao neminovnost.

„Odrastanje i sazrevanje kroz prijateljstvo i ljubav. Šareni, bogati, veseli. To su stariji tinejdžeri od 18-19 godina, srednjoškolci, nekakao da se podsete na vrednosti, na kulturu“, ističe reditelj Miloš Petričić.

RTS

U serijalu o odrastanju, tradicionalno jednom od najpopularnijih podžanrova na ovim prostorima, pratimo junake iz dva razreda (iz crvene i plave smene) u prvim danima nove školske godine u kojoj će doneti važne životne odluke. Dramaski zapleti, oplemenjeni humorom i muzikom govore o dilemama i problemima ali i radostima u životu mladih u Srbiji, njihovim roditeljima i profesorima.

Serija je snimana četiri meseca na brojnim lokacijama u Beogradu, a režirali su je Miloš Petričić, Milan Konjević i drugi. Glavne uloge i priliku da zasijaju dobilo je 20-tak najtalentovanijih mladih glumaca. I to je sigurno jedan od najvećih kvaliteta ovog serijala od 44 epizode koji ćemo gledati u februaru 2019. godine.

RTS

Uloge Plava i Crvena smena: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić.

Ostale uloge: Nebojša Rako, Ana Mandić, Milica Zarić, Slobodan Beštić, Miloš Vlalukin, Katarina Žutić, Predrag Bjelac, Darko Tomović, Vladan Dujović, Nenad Ćirić, Aleksandar Đurica…

Scenaristi: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Milena Depolo, Milan Konjević, Nina Džuver…

Muzika: Zemlja gruva & Mistejk Mistejk i drugi.

Izvor: RTS

Leave your vote

Komentari

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit
This div height required for enabling the sticky sidebar

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.