Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

6. FEDIS: Koja serija će osvojiti Zlatnu antenu na Festivalu domaćih igranih serija?

/
/
/

U utorak i sredu, 11. i 12. oktobra, održaće se 6. po redu Festival domaćih igranih serija FEDIS  u Galeriji 73 na Čukarici, na kome će se za Zlatnu antenu boriti Čizmaši, Komšije, Andrija i Anđelka, Prvaci sveta i Vere i zavere, kao i TV serije iz regiona – Lud, zbunjen, normalan (BiH) i Kud puklo da puklo (HR).

Serije koje imaju pravo učešća na FEDIS-u su serije koje su se emitovale u poslednjih godinu dana na malim ekranima, a to su: Čizmaši, Komšije, Andrija i Anđelka, Prvaci sveta i Vere i zavere, kao i TV serije iz regiona – Lud, zbunjen, normalan (BiH) i Kud puklo da puklo (HR).

Nenad Milenković, idejni tvorac FEDIS-a, najavljuje kvalitetan program i žestoku konkurenciju za nagradu Zlatna antena:

“Šestu godinu zaredom, uspevamo da organizujemo manifestaciju koja tretira, afirmiše i podržava domaću produkciju. FEDIS je za to vreme stekao ugled, ali i poverenje, kako kod domaćih produkcija, tako i kolega u regionu. Smatram to našim velikim uspehom. Ove godine očekuje nas žestoka konkurencija za nagradu Zlatna antena u deset kategorija i sa nestrpljenjem očekujemo finalno veče kada ćemo znati koja je to TV serija bila najbolja u prethodnoj televizijskoj sezoni”, istakao je Milenković.

Prvi dan manifestacije (utorak 11. oktobra) biće posvećen glumcima koji su nas napustili u poslednjih godinu dana – Velimiru Bati Živojinoviću, Draganu Nikoliću, Miloradu Mandiću Mandi, Marinku Madžgalju i Miri Stupici, a publika na FEDIS-u će se podsetiti njihovih glumačkih bravura u televizijskim serijama.

Glasajte za najbolju domaću seriju na sajtu monda – LINK.

Nenad Milenković / FEDIS - Foto: PROMO
Nenad Milenković / FEDIS – Foto: PROMO

Drugog dana festivala, osim dodela nagrade Zlatna antena, biće uručene i specijalne nagrade za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji i upriličen koncert songova iz naših najpopularnih TV serija koje će izvoditi dramski sopran Zorana Iđuški. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica i uz podršku SOKOJ-a.

U revijalnom delu programa nastupiće Zorana Iđiški, izuzetan vokal iz Sombora će pevati songove iz najpopularnijih televizijskih serija.

“Uz veliki trud i veliku fleksibilnost koja je potrebna da bi se bilo šta održalo što ima takmičarski karakter u Srbiji, uspeli smo da opstanemo šest godina. Što se tiče sredstava, gradska opština Čukarica delom stoji iza toga, zato sam limitiran na njenu teritoriju. Iz godine u godinu imamo sve više učesnika iz susednih zemalja, tako da se sama potreba javlja za održavanjem i teži ka tome da festival bude regionalnog karaktera.Već postoje neki pregovori i indicije, i to je neki moj san”, kaže za Telegraf Nenad Milenković, direktor Festivala domacih igranih serija FEDIS.

Sve informacije vezane za FEDIS možete pratiti na njihovoj grupi na Facebook-u.

Kako je bilo na prošlogodišnjem 5. FEDIS-u pogledajte sa naše reportaže ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=Npz1EB0HfbI

Izvor: Tvinemania, Mondo, Telefraf

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar