in

Premijere HIT filmova i serija u junu na HBO kanalima

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će tokom juna premijerno biti prikazani na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

PERI MEJSON (Perry Mason)

Premijera 22. juna u 20.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Premijera na HBO GO-u je 22. juna

Glume: Metju Ris, Džon Litgou, Tatjana Maslani, Džulijet Rajlens, Kris Čalk, Šej Vingam

Los Anđeles, 1931. Dok se ostatak zemlje bori sa Velikom depresijom, ovaj grad cveta! Nafta! Olimpijske igre! Zvučni filmovi! Uspon evangelizma! I jedna otmica deteta koja je krenula naopako. Zasnovana na likovima pisca Erla Stenlija Gardnera, ova dramska serija prati početke Gardnerovog junaka Perija Mejsona, najlegendarnijeg američkog advokata odbrane. Kada slučaj decenije dospe na njegov sto, Mejsonova neumorna potraga za istinom razotkriće jedan korumpirani grad i, možda, put ka iskupljenju za njega samog. U seriji “Peri Mejson” glume Metju Ris, Džon Litgou, Tatjana Maslani, Džulijet Rajlens, Kris Čalk i Šej Vingam.

KOD KUĆE (En Casa)

Sve epizode dolaze u HBO GO ponudu 6. juna

Iz ugla pet različitih reditelja i kroz različite žanrove (romantičnu komediju, dramu, pa čak i fantastiku), ova španska serija u HBO Europe produkciji pruža nam uvid u neobičnu situaciju karantina tokom pandemije koronavirusa. Šta se desi kada vas dečko ostavi istog jutra kada su proglašene mere izolacije? Može li izolacija biti brutalno oslobađajuće iskustvo? Šta ako tokom izolacije shvatite da vaš partner/partnerka nije prava osoba za vas? Da li je moguće putovati u ovoj situaciji bez napuštanja sobe? Kako izgleda ovo iskustvo u zajednici od sedmoro prijatelja? Svaka epizoda ove serije nudi odgovore na ova i mnoga druga pitanja.

VELIKA (The Great)

Premijera 2. juna u 20.00h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: El Fening, Nikolas Holt, Fibi Foks, Adam Gadli, Gvilim Li

Od scenariste nominovanog za Oskara („Miljenica“), Tonija Maknamare, dolazi ovaj višežanrovski, antiistorijski osvrt na Rusiju iz 18. veka. Satirična drama, „Velika“, prati uspon Katarine Velike (El Fening), od marginalne ličnosti do carice koja je najduže vladala u istoriji Rusije. Prva sezona je zabavna i anahronistička dramatizacija priče o mladoj romantičnoj devojci koja dolazi u Rusiju zbog ugovorenog braka sa kapricioznim carem Petrom. Očekujući ljubav i vedrinu, ona pronalazi opasan, siromašan i zaostali svet koji odlučuje da promeni. Potrebno je samo da ubije muža, pobedi crkvu, ućutka vojsku i pridobije dvor. Ovo je jedna veoma savremena priča o prošlosti koja obuhvata mnoge njene životne uloge – ljubavnicu, učiteljicu, vladarku, prijateljicu i borca.  

MOGU DA TE UNIŠTIM (I May Destroy You)

Premijera 8. juna u 21.30h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 21.30h na HBO-u

Premijera na HBO GO-u je 8. juna

Glume: Mikejla Koel, Veruče Opija, Papa Esijedu, Aml Amin, Adam Džejms

Mikejla Koel je scenaristkinja i glavna glumica serije “Mogu da te uništim”, iskrene i provokativne drame koja istražuje temu seksualnog pristanka u savremenom životu. Radnja serije smeštena je u London, grad prepun različitih užitaka, a priča prati Arabelu (Koel), bezbrižnu i samouverenu stanovnicu Londona koja ima sjajne prijtelje, novog dečka koga je upoznala na odmoru u Italiji i perspektivnu spisateljsku karijeru. Nakon što doživi seksualni napad u noćnom klubu, njen život se drastično menja i Arabela je primorana da preispita svaki segment svog života: karijeru, prijatelje, pa čak i porodicu. Dok Arabela pokušava da se suoči sa onim što joj se dogodilo, ona kreće na putovanje samootkrića. Često bolno, a ponekad i smešno, ovo putovanje će je odvesti do nekih iznenađujućih mesta – i kontroverznih zaključaka.

MILIJARDE V (Billions V)

Premijera 22. juna u 21.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Pol Džijamati, Dejmijan Luis, Megi Sif, Dejvid Kostabil, Kondola Rašad

Dobitnici Emija i Zlatnog globusa, Pol Džijamati i Dejmijan Luis, glume u ovoj zamršenoj drami o ulozi politike u svetu njujorških visokih finansija. Putevi promućurnog i prepredenog državnog tužioca, Čaka Roudsa (Džijamati), i izvanrednog i ambicioznog magnata hedž fondova, Bobija Eksa Ekselroda (Luis), uskoro će se ukrstiti, a svaki od njih koristi svu svoju pamet, moć i uticaj da nadmudri onog drugog. U ovoj provokativnoj seriji, ulozi se mere milijardama.

PATROLA PROKLETIH II (Doom Patrol II)

Premijera prve tri epizode nove sezone 26. juna na HBO GO-u

Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Dijana Gerero, Ejpril Bolbi, Džojvan Vejd, Met Bomer, Brendan Frejzer

„Patrola prokletih“ je adaptacija najomiljenijeg tima heroja DC komiksa: Robotmen, Negativni, Elastična žena i Luda Džejn, predvođeni savremenim ludim naučnikom Najlsom Kolderom čiji nadimak je Šef. Svi članovi Patrole prokletih su preživeli strašne nesreće nakon kojih su dobili supermoći, ali su takođe osakaćeni ili unakaženi. Istraumirani i odbačeni, pronašli su smisao uz pomoć Šefa, udruživši se da bi istraživali najčudnije fenomene na svetu. Nakon misterioznog nestanka Šefa, ovi nevoljni heroji se nađu u neočekivanoj situaciji. Njih u akciju pozove Kiborg, na misiju koju ne mogu da odbiju. „Patrola prokletih“ je grupa za podršku, ali i tim superhoja, nakaza sa supermoćima, koji se bore za svet koji ne želi da ih prihvati.

OVDE SMO (We’re Here)

Premijera 6. juna u 11.50h na HBO 3

Subotom nova epizoda u 12.00h na HBO 3

Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Koldvel Tidikju, Dejvid Hagard, Di-Džej Pirs

Šestodelna serija bez scenarija, „Ovde smo“, prikazuje meštane malih gradova na obuci za učešće u jednovečernjem nastupu dreg kraljica. U svakoj epizodi, poznate dreg kraljice, Bob „Dreg Kvin“, Jurika O’Hara i Šangela Lakifa Vodli inspirisaće i obučavati svoje „dreg-ćerke“ da izađu u javnost na jedno veče, bez zadrške, i pokažu svoje pravo lice. 

LOŠE BANKE II (Bad Banks II)

Premijera 20. juna u 19.10h na HBO 3

Subotom nova epizoda u 19.05h na HBO 3

Obe sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Paula Bir, Dezire Nosbuk, Bari Acma, Albreht Šuh, Maj Dong Kiju

Prošlo je šest meseci otkako je finasijski svet umalo doživeo krah usled krize. Stroži uslovi i regulative ekstremno otežavaju posao za treću najveću banku na svetu – Dojče global invest. Cilj Kristel Leblank da napreduje u odboru direktora Globala, na mesto šefice investicija, svakog dana izgleda sve dalje. Čak ni za investicionu bankarku, Janu Likam, stvari ne idu po planu. Njoj i njenom timu, koji radi za Leblankovu, vezane su ruke. Međutim, Jana se ubrzo nađe u povoljnoj poziciji, kada je Leblankova pošalje u Berlin na novi zadatak. Ali Jana ima tajni plan – jer ona ipak prezire svoju šeficu.

MAJANSKI BAJKERI II (Mayans M.C. II)

Premijera 10. juna u 21.45h na HBO 3

Sredom nova epizoda u 21.45h na HBO 3

Cela I i II sezona dostupne su na HBO GO-u

Glume: JD Pardo, Klejton Kardenas, Sara Bolger, Majkl Irbi, Karla Barata

„Majanski bajkeri“ je sledeće poglavlje sage o „Sinovima anarhije“. U svetu posle Džeksa Telera, Ezikil „Ez“ Rejes izlazi iz zatvora i postaje član motorističkog kluba „Majanski bajkeri“ na granici između Kalifornije i Meksika. Ez, nadareni sin ponosne latino porodice i nekada perspektivni mladić, shvata da njegovu potragu za američkim snom uništava pogranično nasilje. Dok gradi novi identitet u svom malom gradu, Ezova želja za osvetom odvešće ga na životni put kojim nije želeo da krene, ali koji nije mogao da izbegne. 

ŠTA RADIMO U SENCI II (What We Do In The Shadows II)

Premijera 11. juna u 22.00h na HBO 3

Četvrtkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Kejvan Novak, Met Beri, Natasija Dimitriju, Harvi Giljen, Mark Prokš

“Šta radimo u senci” je serija snimana u dokumentarističkom stilu o svakodnevnom (odnosno noćnom) životu troje vampira koji “žive” zajedno stotinama godina na Staten Ajlandu. Samoproglašeni vođa grupe je “Nandor Neumorni”, veliki ratnik i osvajač iz Otomanskog carstva. Tu je i britanski vampir “Lazlo” – prevrtljiv ali sofisticiran i, njegovim rečima, “galantan”. A tu je i Nađa – zavodnica, koketa, vampirska Boni za Lazlovog Klajda. Nakon neočekivane posete njihovog mračnog gospodara i vođe, “Barona Afanasa”, vampirima je skrenuta pažnja na pravi razlog njihovog dolaska na Staten Ajland pre više od sto godina – apsolutna dominacija Novim svetom. Ali, koji je najbolji način za postizanje dotične dominacije?

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

LJUBAVNI ŽIVOT (Love Life)

Sredom po dve nove epizode dolaze u HBO GO ponudu

Glume: Ana Kendrik, Zoi Čao, Piter Vak, Saša Komper, Lesli Manvil

„Ljubavni život“ govori o putovanju od prve do trajne ljubavi, i o tome kako nas ljudi sa kojima smo u vezi menjaju i čine onim što jesmo, kada konačno uspemo da pronađemo partnera za ceo život. Kroz žanr romantične komedje, ova nova serija će u svakoj sezoni pratiti potragu različitih protagonista za ljubavlju, a svaka od epizoda će predstavljati priču o jednoj od njihovih veza. Ana Kendrik glumi u prvoj sezoni pored Zoi Čao, Pitera Vaka, Saše Komper i Lesli Manvil.

ZNAM DA JE OVO ISTINA (I Know This Much Is True)

Ponedeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Mark Rafalo, Melisa Leo, Rouzi O’Donel, Arči Pandžabi, Imodžen Puts

Zasnovana prema besteleru Volija Lema iz 1998, u adaptaciji i režiji Dereka Sijanfransa, serija „Znam da je ovo istina“ je šestodelna dramska serija u kojoj Mark Rafalo tumači likove jednojajčanih blizanaca, Dominika i Tomasa Berdsija u porodičnoj sagi koja prati njihove paralelne živote i neverovatnu priču o izdaji, žrtvi i oproštaju, smeštenu u Ameriku 20. veka. Serija prati Dominika i Tomasa u različitim periodima njihovog života, počevši od sadašnjeg, kad oba brata ulaze u srednje doba, i vraća se na njihovo odrastanje kroz Dominikovo sećanje.

GOSPOĐA AMERIKA (Mrs. America)

Petkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Kejt Blanšet, Rouz Bern, Sara Polson, Margo Martindejl, Uzo Aduba

„Gospođa Amerika“ je istinita priča o pokretu za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima i antikampanji koju je predvodila Filis Šlafli, lepotica koja je postala konzervativna aktivistkinja, a koju u seriji glumi dvostruka dobitnica Oskara, Kejt Blanšet. Iz perspektive žena iz tog doba – kako Šlaflijeve, tako i feminiskinja Glorije Stajnem, Beti Fridan, Širli Čizom, Bele Abzug i Džil Rakelshaus – serija istražuje kako je jedan od najžešćih okršaja u kulturološkim ratovima sedamdesetih godina 20. veka iznedrio Moralnu većinu i zauvek promenio političku scenu.  

ZVEZDANA DEVOJKA (Stargirl)

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Brek Basinger, Ivet Monril, Anđelika Vošington, Kameron Gelman, Trej Romano

Od scenariste i tvorca stripa, Džefa Džounsa, nova serija iz DC univerzuma, „Zvezdana devojka“, prati srednjoškolku Kortni Vitmor (Brek Basinger) koja se seli u Blu Veli, u Nebraski, nakon što se njena majka preuda za Peta Dugana (Luk Vilson). Kortni ubrzo inspiriše grupu mladih heroja da zaustave zlikovce iz prošlosti. Ova akciona dramska serija o superherojima predstavlja adaptaciju stripa „Zvezdana devojka“ iz 1999. godine i priče o prvom timu superheroja, Ligi pravde Amerike. Inspiracija za „Zvezdanu devojku“ bila je Džounsova pokojna sestra koja je poginula u avionskoj nesreći.  

IKS-OKS (Noughts + Crosses)

Utorkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Masali Baduza, Džek Rouan, Džonatan Adžaji, Kike Brima, Džoš Dilan

„Iks-oks“ je priča o Sefi, članici crnačke vladajuće klase Ikseva i ćerki istaknutog političara, i Kejlumu, članu belačke potlačene klase Okseva koji su nekad bili robovi Ikseva. Oni su prijatelji od ranog detinjstva i to je sve što mogu biti, jer Iksevi i Oksevi ne smeju da se zaljube jedni u druge. Nasuprot predrasudama, nepoverenju i snažnoj pobuni koja besni na ulicama, između Sefi i Kejluma rađa se strastvena romansa koja će ih oboje dovesti u veliku opasnost.

DEJV (Dave)

Petkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Dejv Berd, Tejlor Misijak, Kristin Ko, Džina Heht

Polusatna komedija zasnovana na životu repera i komičara, Dejva Berda, poznatijeg po svom umetničkom imenu Lil Diki. Serija se usredsređuje na neurotičnog mladića iz predgrađa koji je ubeđen da mu je suđeno da bude jedan od najboljih repera svih vremena. Sad mora da ubedi svoje najbliže prijatelje, jer bi uz njihovu pomoć mogao da ubedi i ceo svet.

BETI (Betty)

Petkom nova epizoda u 21.30h na HBO 3

Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Didi Lovlejs, Munber, Nina Moran, Adžani Rasel, Rašel Vinberg

Zasnovana na popularnom filmu Kristal Mozel, „Skate Kitchen“, HBO serija „Beti“ prati živote raznolike grupe mladih žena koje se probijaju kroz pretežno muški svet skejtbordinga u Njujorku.

Upornost i tvrdogrlavost samosvesne i odane Dženej ima svoje dobre i loše stane. Haniber je tiha oluja. Njen upadljivi stil je samo fasada; štit koji nosi da bi prikrila unutrašnju emotivnu borbu. Kert je ljubavnica (za dame), borac (za ostatak sveta) i malo dete u telu odrasle žene. Ona je najduhovitija žena na svetu, ali ne bi marila za to čak ni kad bi toga bila svesna. U međuvremenu, Indigo je snalažljiva prevarantkinja zarobljena u telu dobrostojeće bivše studentkinje likovne akademije. Na periferiji ove grupe je Kamil, perceptivna, inteligentna i čudna. Ona želi da bude sa momcima u skejterskom parku i snažno se borila za svoje mesto u njihovom društvu, ali moraće da shvati da joj ti dodatni poeni ne znače mnogo, pogotovo u očima drugih devojaka.

VERUJ MI II (Trust Me II)

Četvrtkom nova epizoda u 22.30h na HBO 3

Obe sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Alfred Inok, Džon Hana, Ešli Džensen, Kejti Klarkson-Hil, Ričard Renkin

Druga sezona serije „Veruj mi“ odvija se na odeljenju za neurologiju bolnice Glazgov i prati kapetana Džejmija Mekejna (Alfred Inok), jedinog preživelog nakon iznenadnog napada tokom misije u Siriji. Oporavljajući se od povrede kičme usled koje je ostao gotovo paralizovan i boreći se protiv psihičke traume zbog gubitka prijatelja, on je suočen sa novim neprijateljem kad ljudi u bolnici oko njega počnu iznenada da umiru. Dok je Džejmi u opsesivnoj potrazi za istinom, on i osoblje bolnice postaju deo zastrašujućeg košmara. Njegovo ponašanje postaje ekscentrično i postavlja se pitanje da li je opasnost stvarna ili umišljena i da li je Džejmi čovek kome se može verovati?  

SIRENA III (Siren III)

Nedeljom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Aleks Rou, Elin Pauel, Fola Evans-Akingbola, Ian Verdun, Rena Oven

Serija „Sirena“ vodi nas u Bristol Kouv, obalski gradić poznat po legendi da je nekad bio dom sirena. Kad dolazak tajanstvene devojke potvrdi da je to istina, sukob između čoveka i mora dobija vrlo zlokoban obrt dok se te grabljivice vraćaju da povrate svoje pravo na okean. Aleks Rou tumači lik Bena, bistrog pomorskog biologa kog privlači Rin, tajanstvena i čudna nova devojka sa dubokim mračnim tajnama, a koju igra Elin Pauel. Fola Evans-Akingbola glumi Medi, Benovu koleginicu, i izuzetno je sumnjičava prema Rin. Ijan Verdan glumi Zandera, ribara u potrazi za istinom, a Rina Oven je Helen, ekscentrična meštanka koja o sirenama zna više nego što želi da pokaže.

UBITI IV III (Killing Eve III)

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Sandra Ou, Džodi Komer, Fiona Šo, Kim Bodnija, Oven Mekdonel

Zasnovana na romanima Luka Dženingsa, serija „Ubiti Iv“ se usredsređuje na Vilanel (Džodi Komer), psihopatskog ubicu, i Iv (Sandra Ou), ženu zaduženu da je uhvati. Iv je dokona radnica bezbednosne službe, veoma britkog uma, koju kancelarijski posao ne ispunjava do kraja i ne ostvaruje njene snove o špijuniranju. Vilanel je elegantna žena talentovana za ubijanje, koja koristi prednosti svog nasilnog posla. Dve izuzetno inteligentne žene, podjednako opsednute jedna drugom, sukobljavaju se u epskoj igri mačke i miša.

PENI DREDFUL: GRAD ANĐELA (Penny Dreadful: City Of Angels)

Nedeljom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Natali Dormer, Danijel Zovato, Nejtan Lejn, Rori Kinear, Džesika Garza

Duhovni potomak originalne „Peni Dredful“ priče smeštene u London tokom viktorijanskog doba, „Peni Dredful: Grad anđela“ počinje 1938. u Los Anđelesu, u vreme duboko prožeto društvenim i političkim tenzijama. Kada gnusno ubistvo šokira ceo grad, detektiv Tijago Vega (Danijel Zovato) i njegov partner Luis Mišener (Nejtan Lejn) upetljaju se u priču koja odražava bogatu istoriju Los Anđelesa: od građenja prvih autoputeva i ukorenjene tradicije meksičko-američkih predanja, do opasne špijunaže Trećeg rajha i procvata radio evangelizma. Ubrzo Tijago i njegova porodica počinju da se bore sa moćnim silama koje prete da ih razore.

NESIGURNA IV (Insecure IV)

Ponedeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Isa Rej, Ivon Ordži, Džej Elis, Lisa Džojs, Nataša Rotvel

Od scenaristkinje i glumice Ise Rej, ova urnebesno smešna humoristička serija „Nesigurna“ prati prijateljstvo dve savremene crnkinje, kao i sva njihova neprijatna iskustva i uzbudljive peripetije. Pokušavajući da se ostvare na profesonalnom i ličnom planu u Los Anđelesu, najbolje prijateljice, Isa (Rej) i Moli (Ivon Ordži), suočavaju se sa izazovima svih crnkinja koje prkose stereotipima.

RODITELJI (Breeders)

Ponedeljkom nova epizoda u 20.05h na HBO 3

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Martin Friman, Dejzi Hagard, Džordž Vejkman, Džejda Ajles, Majkl Makin

Nova komedija „Roditelji“ istražuje paradoks s kojim se svaki roditelj suočava, ali nikad ne želi da prizna: dobrovoljno biste dali život za svoju decu, ali vrlo često želite i da ih ubijete. Martin Friman glumi Pola, brižnog oca koji otkriva da nije baš onakav čovek kakvim je sebe smatrao. Njegova partnerka na ovom neviđeno strmom usponu je Ali (Dejzi Hagard) koja vodi muzički studio, zasmejava Pola i ima sposobnost da čita deci priču dok i sama tehnički spava. U ovoj iskrenoj i beskompromisnoj komediji, Pol i Ali usklađuju svoje karijere, ostarele roditelje, hipoteku, obrte u vezi i neprijatna iznenađenja koja donosi odgajanje njihovo dvoje dece, Luka i Ejve.

BOLJE STVARI IV (Better Things IV)

Ponedeljkom nova epizoda u 20.30h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Pamela Adlon, Majki Medison, Hana Aligud, Olivija Edvard, Silija Imri

„Bolje stvari“ govori o Sem Foks (Pamela Adlon), glumici bez dlake na jeziku koja u Los Anđelesu odgaja svoje tri ćerke, Maks, Frenki i Djuk. Ona je mama, tata, sudija i policajac. Ona takođe brine o svojoj majci Fil, engleskoj emigrantkinji, koja živi preko puta ulice. Sem baš i ne ume da pokazuje ljubav prema ćerkama i majci, ali je ponekad rasipa uokolo kad oseća krivicu. Ona samo pokušava da zaradi za život, utiče na živote svojih ćerki, zabavlja se s prijateljima i – možda – povremeno pronađe malo vremena za sebe.

ROZVEL: NOVI MEKSIKO II (Roswell: New Mexico II)

Sredom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Dženin Mejson, Nejtan Parsons, Majkl Vlamis, Lili Kouls, Tajler Blekbern

Razdražljiva sestra Ortečo bez dlake na jeziku ponovo se vraća u Rozvel posle deset godina. Saznaće da je ceo život posluživala intergalaktičke vanzemaljce milkšejkovima. Na kraju prve sezone, Maks Evans je svojim vanzemaljskim moćima oživeo Rozu deceniju nakon njenog ubistva, ne shvatajući da je uzgred žrtvovao svoj život. U drugoj sezoni, Liz oplakuje svoju izgubljenu ljubav i traži utehu u nauci, ovozemaljskoj i vanzemaljskoj, a Roza traži od Kajla da joj pomogne da nađe svoje mesto na nepoznatoj teritoriji 2019. godine. U svojoj tuzi, Izobel istražuje potencijalno opasne metode samoodbrane, a Majkl se vraća starim, lošim navikama, ugrožavajući odnos s Marijom i Aleksom. Naši heroji moraju da se dogovore sa Džesijem Manesom da bi dobili informacije o prijatelju koji je izgleda nestao bez traga. Očigledna vanzemaljska otmica baca svetlo na nove tajne grada.

MODERNA PORODICA XI (Modern Family XI)

Nedeljom nova epizoda na HBO 3

Nedeljom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Ed O’Nil, Sofija Vergara, Džuli Bouen, Taj Barel, Džesi Tajler Ferguson, Sara Hajland

Klan Pričet-Danfi-Taker je predivno velika i ujedinjena porodica na čijem čelu se nalazi Džej Pričet. Pored njega je njegova mlada i energična druga žena, Glorija, i oni zajedno idu kroz život sa svojim najmlađim sinom Džoom i Glorijinom sinom Manijem, koji se sprema za fakultet i želi da istraži svet na svoj način. Džejeva odrasla ćerka Kler i njen suprug Fil zvanično gube status roditelja sa sindromom praznog gnezda kada njihova najstarija ćerka, Hejli, osnuje svoju porodicu i ponovo se doseli kući sa svojim novim mužem Dilanom i blizancima. Najmlađi član porodice Danfi, Luk, raduje se svakom novom poduhvatu, a srednja ćerka, Aleks, pokušava da uravnoteži život van akademije. Tu su Klerin brat i Džejev odrasli sin, Mičel, i njegov muž, Kameron, koji još uvek pokušavaju da razumeju svoju talentovanu ćerku tinejdžerku, Lili, i istovremeno obavljaju svoje zahtevne poslove. Svaka od ove tri porodice je jedinstvena, ali zajedno nam  pružaju iskren i često urnebesan prikaz ponekad toplog, a ponekad izopačenog zagrljaja moderne porodice.

BETVUMEN (Batwoman)

Subotom nova epizoda u 19.15h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Rubi Rouz, Rejčel Skarsten, Megan Tendi, Nikol Kang, Kamrus Džonson, Elizabet Anvajs, Dagrej Skot

Tri godine nakon Betmenovog misterioznog nestanka, Gotam je grad bez nade. Bez Osvetnika sa plaštom, policiju Gotam Sitija su okupirale i nadjačale kriminalne bande. Tu je i Džejkob Kejn, direktor firme za privatno obezbeđenje „Krous“ (Vrane), jedine institucije koja sada štiti grad naoružanim i obučenim policajcima. Pre mnogo godina, Džejkobova prva žena i ćerka stradale su u unakrsnoj vatri kriminalnih bandi u Gotamu. On je tada poslao svoju jedinu preživelu ćerku, Kejt Kejn, daleko od Gotam Sitija radi njene bezbednosti. Nakon otpuštanja iz vojne službe zbog nečasnog ponašanja i višegodišnje brutalne vojne obuke, Kejt se vraća kući kad banda po imenu „Alisa u zemlji čuda“ izvrši napad na njenog oca i njegovu firmu za obezbeđenje, kidnapujući jednu od njihovih najboljih policajki, Sofi Mur. U nameri da pomogne svojoj porodici i gradu, Kejt će morati da postane nešto što njen otac prezire – mračni vitez osvetnik. Uz pomoć saosećajne polu-sestre, Meri, i veštog Luka Foksa, sina Lušesa Foksa, tehnološkog gurua kompanije Vejn enterprajzis, Kejt Kejn nastavlja stopama svog nestalog rođaka, Brusa Vejna, u ulozi Bet-žene.

MARATONI SERIJA

ZAPADNI SVET III (Westworld III)

Maraton cele III sezone 6. juna od 20.00h na HBO 3

Sve sezone dostupne su na HBO GO-u

Glume: Evan Rejčel Vud, Džefri Rajt, Ed Haris, Tesa Tompson, Tandi Njuton

Serija zasnovana na istoimenom filmu Majkla Krajtona iz 1973. godine predstavlja mračnu odiseju o razvoju veštačke svesti i evoluciji greha – istražujući svet u kom svaki ljudski apetit, koliko god plemenit ili izopačen bio, može biti zadovoljen. Pažljivo osmišljen i vešto dizajniran, Zapadni svet nudi posetiocima jedinstven i sveobuhvatan svet u kom imaju slobodu da postanu ono što su oduvek želeli. Bez pravila, bez zakona, bez osude. Život bez ograničenja.

PENI DREDFUL (Penny Dreadful)

Maraton cele I sezone 13. juna od 20.00h na HBO 3

Maraton cele II sezone 20. juna od 20.00h na HBO 3

Maraton cele III sezone 27. juna od 20.00h na HBO 3

Sve sezone dostupne su na HBO GO-u

Glume: Džoš Hartnet, Eva Grin, Timoti Dalton, Helen Mekrori, Riv Karni


„Peni Dredful“ je slikovito napisana saga puna mračne misterije i neizvesnosti. Živi u polusvetu – svetu između stvarnosti i natprirodnog – gde lični demoni iz prošlosti mogu da budu snažniji od vampira, zlih duhova i besmrtnih zveri. London, 1891. Neki od najjezivijih književnih likova, uključujući dr Frankenštajna i njegovo stvorenje, Dorijana Greja i čuvene likove iz romana o Drakuli, vrebaju iz mračnih gradskih uličica. Pridružuju im se originalni likovi u novoj priči ispunjenoj raznim poremećajima i strepnjom. Tokom ovog perioda velikih tehnoloških i naučnih dostignuća, likove je krasila smrtonosna radoznalost. Neke je dokrajčilo istraživanje sveta, drugi su nastradali ispitujući granice života. Njihove mračne težnje bacaju zastrašujuće svetlo na nepoznato. U vremenu punom greha i psihološkog istraživanja, ljubav i strast su ukaljani dubljim, mračnijim misterijama. Pateći od potrebe za ljubavlju, likovi se predaju erotskim iskušenjima, što rezultira jezivim, onostranim posledicama. Uprkos pojedinačnom otuđenju, likovi formiraju neverovatne saveze kako bi ulovili veće zlo. „Peni Dredful“ je zastrašujući psihološki triler, protkan ovim pričama, i starim i novim.

PREMIJERE BLOKBASTERA I HIT FILMOVA

U Diznijevom filmu „Grdana – Gospodarica zla“ (Maleficent: Mistress Of Evil), nastavku bioskopskog hita iz 2014. godine, Grdana i njena mala kuma, Aurora, počinju da preispituju složene porodične veze kada ih jedno venčanje, neočekivani saveznici i nove mračne sile odvedu u različitim pravcima. Godine su bile naklonjene Grdani i Aurori. Njihov odnos, izgrađen kroz patnju, osvetu i, konačno, ljubav, uspeo je da procveta. Ipak, mržnja između ljudi i vila i dalje postoji. Aurorin budući brak sa princom Filipom je razlog za slavlje u kraljevstvu Alsted i obližnjem Mursu, jer će njihovo venčanje ujediniti ova dva sveta. Kada neočekivani susret iznedri novi, moćni savez, Grdana i Aurora će se naći na suprotnim stranama u Velikom ratu koji će testirati njihovu odanost i primoraće ih da se zapitaju da li zaista mogu da budu porodica.

Premijera: 7. juna u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 1. juna

„Blizanac“ (Gemini Man) je inovativni akcioni triler sa Vilom Smitom u ulozi Henrija Brogana, 51-godišnjeg elitnog ubice, koji je spreman da se povuče nakon što obavi svoj 72. posao. Međutim, njegovi planovi se poremete kada postane meta misterioznog operativca koji, kako se čini, može da predvidi svaki njegov korak. Brogan je u šoku kada shvati da je čovek koji ga juri zapravo njegov mlađi i brži klon. Reditelj filma je dobitnik Oskara, Ang Li.

Premijera: 14. juna u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 14. juna

Zasnovan na bestseleru, film „Gde si pošla, Bernadet?“ (Where’d You Go, Bernadette) je inspirativna komedija o brižnoj majci koja oseti potrebu da se poveže sa svojom kreativnošću nakon mnogo godina žrtvovanja za porodicu. Bivša arhitektkinja, Bernadet Foks (dobitnica Oskara, Kejt Blanšet), naizgled, ima sve – lepu kuću u Sijetlu, uspešnog i brižnog muža i prepametnu ćerku koja se sprema za internat. Kada Bernadet iznenada nestane bez traga, njena zabrinuta porodica kreće na uzbudljivu avanturu u pokušaju da razreši misteriju i pronađe je.

Premijera: 21. juna u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 21. juna

Deceniju nakon što je „Zombilend“ postao hit film i kultni klasik, glavna postava (Vudi Harelson, Džesi Ajzenberg, Ebigejl Breslin i Ema Stoun) se udružuje sa rediteljem Rubenom Flajšerom (Venom) i scenaristima Retom Risom i Polom Vernikom (Dedpul) u filmu „Povratak u Zombilend“ (Zombieland: Double Tap). U ovom nastavku, ovih četvoro ubica suočavaju se sa novim vrstama zombija, koji su evoluirali od prvog filma, ali i sa drugim preživelim ljudima. Ipak, više od svega, moraju da se suoče sa problemima koji vladaju u njihovoj neobičnoj, improvizovanoj porodici.

Premijera: 28. juna u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 28. juna

PREMIJERE DOKUMENTARACA

KOLEKTIV (Collective)

Premijera 4. juna u 21.45h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 4. juna

Višestruko nagrađivani rumunski dokumentarni film nastao u koprodukciji sa HBO Europe, u režiji dobitnika Međunarodne Emi nagrade Aleksandera Nanaua. Godine 2015, u noćnom klubu Kolektiv u Bukureštu izbio je požar u kojem je stradalo 27 osoba, a 180 je povređeno. Ubrzo, u bolnicama počinju da umiru žrtve požara čije povrede nisu bile opasne po život. Onda jedan lekar odluči da se obrati istraživačkim novinarima. Činjenice polako izlaze na videlo dok novinari razotkrivaju veliku prevaru unutar zdravstvenog sistema. Na mesto ministra zdravlja je postavljen novi čovek koji je spreman da pruži javnosti nesvakidašnji pristup svojim pokušajima da reformiše korumpirani sistem, ali i preprekama sa kojima se suočava. Prateći novinare, uzbunjivače, žrtve požara i zvaničnike vlade, “Kolektiv” prikazuje značaj vrhunskog istraživačkog novinarstva.

NESTAĆU U MRAKU (I’ll Be Gone In The Dark)

Premijera 29. juna na HBO GO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Nova dokumentarna HBO serija, zasnovana na bestseleru Mišel Meknamare “Nestaću u mraku: Opsesivna potraga jedne žene za Ubicom iz Zlatne države”. Novinarka Meknamara je bila odlučna u pronalaženju nasilnog psihopate koga je nazvala “Ubica iz Zlatne države”, a koji je terorisao Kaliforniju kasnih 1970-ih i ranih 1980-ih, izvršivši pedeset seksualnih napada i deset ubistava. Zatim je nestao na duže od tri decenije, uspevajući da se sakrije od policijskih snaga i najboljih detektiva u toj oblasti. U utorak, 24. aprila, 2018. godine, kancelarija šerifa u Sakramentu uhapsila je bivšeg policajca, Džozefa Džejmsa Dianđela, u njegovoj kući u predgrađu. Policija ga je identifikovala kao ozloglašenog ubicu pomoću DNK dokaza i optužila ga za brojne zločine.

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Better Call Saul sezona 5

Nova sezona serije “Better call Saul” u junu na AMC kanalu

Tate - Epizoda 80

Tate 80. epizoda – Rasplamsava se ljubav!