in

Uskoro kreće drugi deo snimanja filma “O životu i o smrti”

Prva faza snimanja završena je 13. decembra

RTS

TV film “O životu i o smrti”, prema scenariju Predraga Perišića i u režiji Predraga Velinovića, baziran je na tragičnom događaju bombardovanja zgrade Radio televizije Srbije u aprilu 1999. godine i, iako ne predstavlja dokumentarno uobličavanje ove pojedinačne i kolektivne traume, kroz formu igranog omnibusa, predstavlja svojevrsnu posvetu žrtvama.

TV film “O životu i o smrti” obuhvata pet fiktivnih priča koje povezuju naizgled nepovezane grupe junaka čije će se životne putanje, igrom različitih okolnosti, ukrstiti u noći bombardovanja zgrade Radio televizije Srbije. Mlada porodica koja čeka prinovu, majka i ćerka koje pokušavaju da prevaziđu uzajamnu otuđenost, mladić i devojka koji jedno u drugom pronalaze nadu i utehu – samo su neke od priča u kojima mikro drame naizgled običnog svakodnevnog života uhvaćenog u jednom sudbonosnom danu, i na jednom mestu, postaju deo veće panorame o životu i o smrti.

Autor scenarija, Predrag Perišić, renomirani dramski pisac, scenarista i profesor filmskog i TV scenarija, poznat je i po svom dugogodišnjem radu dramaturga i urednika u Radio televiziji Srbije. Perišić je autor i scenarista više desetina emisija i serija koje su obeležile istoriju RTS-a, između ostalih, šou programa „Obraz uz obraz”, „Maksimetar” i nagrađene igrane TV serije „Policajac sa Petlovog brda”, a poznat je i po svojim scenarijima za kultne filmove „Ljubavni život Budimira Trajkovića”, „Rad na određeno vreme”, „Hepi end”, „Nije lako sa muškarcima” i „Senke uspomena”.

Opus reditelja Predraga Velinovića obuhvata nagrađivane filmove „Senke uspomena”, „Volim te najviše na svetu”, „Motel Nana”, a u bogatu tradiciju TV drama i TV filmova Radio televizije Srbije spadaju i njegova ostvarenja „Lakši slučaj smrti”, „Dvoboj za troje” i „Zajedničko putovanje”.

Neke od glavnih uloga tumače Dragan Petrović Pele, Dara Džokić, Nada Šargin, Milutin Milošević, Danijela Kuzmanović, Strahinja Blažić, Milica Sužnjević, Nataša Perić, Pavle Mensur i drugi. Urednik filma je Kristina Đuković, producent Dragana Bogdanović, izvršni producent Milorad Konrad, direktor fotografije Milorad Glušica, kostimograf Aleksandra Aleksandrić, scenograf Miroslava Andrejević.

Snimanje TV filma počelo je 25. novebra i, nakon završene prve faze, nastavak snimanja je planiran u martu. Premijera TV filma „O životu i o smrti” planirana je za tekuću godinu, a povodom obeležavanja dvadeset godina od NATO bombardovanja zgrade Radio televizije Srbije.

Izvor: RTS

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Nova serija “Moja generacija” od februara na RTS-u

Prenos prve dodele regionalnih priznanja MAC na Prvoj televiziji večeras od 20:10