serija Tajkun
Tajkun
in ,

U pripremi je nova domaća serija – TAJKUN

Produkcijska kuća Firefly pored serije Klani priprema i seriju Tajkun, po scenariju Đorđa Milosavljevića i u režiji Miroslava Miše Terzića, koja se trenutno snima.

Tajkun je zamišljen i opisan kao kombinacija trilera i porodične drame. U centru priče je Vladan Simonović, u Srbiji omražen zbog bogatstva koje je stekao tokom raspada Jugoslavije devedesetih godina prošlog veka.

Ako je ranije iz senke mogao da upravlja svojom kompanijom, a donekle i privredom cele zemlje, političari na vlasti sada ga po potrebi stavljaju na svojevrsni stub srama, koristeći ga za jačanje svog političkog autoriteta. Istovremeno, isti političari sarađuju sa Simonovićevom konkurencijom i planiraju da sebe ili ljude iz svog najbližeg okruženja pretvore u novu klasu njima bespogovorno lojalnih tajkuna, sa prividno čistom prošlošću.

Stoga pokušaj atentata na Simonovića neće od njega načiniti žrtvu u očima i političara i medija pod njihovom kontrolom. Naprotiv, taj napad samo će ga učiniti još više izolovanim i ranjivijim, pa će i istragu o atentatu morati da vodi sam.

On je progonjen čovek prisiljen na drastične mere radi očuvanja sebe i svoje kompanije. Pored javnih i tajnih neprijatelja, on je sukobljen i sa sinom, ali i sa ostatkom porodice, koju na okupu u stvari održava njegovo bogatstvo.

Autor scenarija za seriju naslovljenu Tajkun je provereni Đorđe Milosavljević, a reditelj svih epizoda ove prve sezone je Miroslav Miša Terzić, reditelj hvaljenih i nagrađivanih filmova Ustanička ulica i Šavovi.

Direktor fotografije je Radan Popović, između ostalog, snimateljeg čuvenih filmova Kako je propao rokenrol i Crni bombarder i stalni saradnik znamenitog američkog sineaste, Aleksandera Pejna. Scenografkinja je Sandra Subić, a kostimografi su Ašok Murti i Kristina Kostić.

Udarne uloge igraju: Dragan Bjelogrlić, Tihana Lazović, Vuk Jovanović, Bane Trifunović, Marko Baćović, Hana Selimović, Neven Bujić, Vanja Nenadić, Dubravka Kovjanić, Ivan Đorđević, Miloš Petrović Trojpec, Rade Marković, Minja Peković, Olga Odanović, Anita Mančić, Toni Mihajlovski, Jelena Đokić, Svetozar Cvetković, Gordana Gadžić, Miodrag Krivokapić, Vojo Brajović, Jovo Maksić, Feđa Stojanović, Bogdan Diklić, Bojan Žirović, Janko Volarić Popović, Peđa Bjelac…, a zanimljivo je da je manja uloga pripala i čuvenoj pevačici Bebi Dol.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Sindjelići

Kasija je prestravljena u 29. epizodi 5. sezone serije Sindjelići

Premijera nove HBO serije “HIS DARK MATERIALS” od 4. novembra na HBO GO-u