in

Snima se prvi igrani film o srpskim žrtvama “Dara iz Jasenovca”

Film “Dara iz Jasenovca”

Počelo je snimanje prvog filma o najbrutalnijim ustaškim zločinima u Jasenovačkom logoru – “Dara iz Jasenovca”. Scenario za film iza kojeg je stala država, napisala je Nataša Drakulić, a reditelj je Predrag Gaga Antonijević.

Ovo je Dara iz Jasenovca. Kroz sudbinu desetogodišnje devojčice, kojoj su majka i brat ubijeni, a život mlađeg brata pokušava sama da sačuva, biće ispričane sudbine hiljade onih koji ustaška zverstva nisu preživeli.

Mi smo našu priču, sada govorim o filmskom jeziku, smestili u nekih šest meseci posle ofanzive na Kozari, do smeštanja u logor. Ali to je potpuno nevažno. Taj logor je postojao i završen je onog dana kada je završen proboj, a posledice su ostale nesagledive.

Nataša Drakulić

Majka glumca Radoslava Milenkovića, rodom sa Kozare, kao sedmogodišnja devojčica bila je u logoru u Sisku, a zatim u Novoj Gradiški.

Pred transport u Jasenovac, došli su nekakvi hrvatski kulaci iz okoline Daruvara koji su pokupili roblje. Prvo nisu hteli da uzmu nju i mog brata od ujaka, bili su premali, a onda se ta žena, Hrvatica, i hvala joj na tome, sažalila i tako je moja majka, iako beskorisno detence, provela dve godine kao rob na jednom kulačkom imanju i to joj je spasilo život.

Radoslav Milenković

Glumac Vuk Kostić iskreno priznaje da mu je ovo jedna od najtežih uloga koje je igrao, a to je uloga fra Majstorovića, koga su zvali fra Sotona.

Zapovednika jasenovačkog logora, Maksa Luburića igra Marko Janketić. Daru i drugu decu igraju mališani iz Kozarske Dubice.

Ekipa narednih dana stiže u selo Kolut, gde je za potrebe filma izgrađen Jasenovački logor, a posle toga idu na druge lokacije u Srbiji. Snimanje je planirano do kraja ove godine, a premijera u aprilu, naredne.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Psi laju vetar nosi

Trafiking i karantin u 4. epizodi 2. sezone serije Psi laju vetar nosi

U 25. epizodi 5. sezone serije Sindjelići Rista ponovo razočarava Kasiju…