RTS PROMO
in , ,

Serije “Pet”, “Moja Generacija”, “Kralj Petar I”, “Zmurke” i “Grudi” USKORO na RTS-u (PROMO)

RTS je najavio emitovanje pet novih domaćih serija ovog proleća među kojima su serija Pet“,Moja Generacija“, “Kralj Petar I“, Zmurke i Grudi“.

Prva epizoda serije PET premijerno je emitovana za doček nove 2018. godine na RTS-u. Nakon toga je usledilo snimanje novih 11 epizoda koje će biti emitovane od marta na RTS-u. Nezvanični datum premijere serije je subota, 9. marta.

Pet mladih žena su protagonistkinje ove serije sa kriminalističkim zapletom. Splet okolnosti, drugarice iz detinjstva, posle mnogo godina spoji u centru obračuna kriminalnih klanova. Životi koje su živele pre toga i jesu ih i nisu pripremili za ono sto će im se dešavati.

U prvoj epizodi upoznali smo Ninu, Nataliju, Aleksandru, Katarinu i Sonju. Proći će neko vreme dok ne shvate da ne mogu jedna bez druge, dok se ne pojačaju i ojačaju i dok ne smisle način kako da pobede. Nijedan muškarac koji će im se pridružiti nije običan, jer na stranu slabijeg, u svetu na koji su one krenule, malo ko staje.

serija PET / RTS

Snimanje prve sezone serije Moja Generacija završena je prosle godine a scene vršnjačkog nasilja stavile su tačku na snimanje prvog ciklusa serije.

„Mi se trudimo da pokrijemo sve grupe tinejdžera i da svi oni, na neki način, mogu da se prepoznaju i da shvate da je to serija o njima”, ističe reditelj Milan Konjović.

Igrana serija “Moja generacija” govori o univrzalnim, ali i aktuelnim temama iz adolescentskog perioda, koji se tiču svih srednjoškolaca. Naravno, tiču se i njihovih porodica i profesora. Iako vrlo različitih interesovanja s vremenom upravo dodirne tačke obogaćuju tematski razvoj serijala. Produkcijski seriju potpisuju RTS i „Original film“.

RTS

Serija Zmurke je snimana u selu Ivanovu, kao i Pančevu. Žmurke, reditelja i scenariste Miše Radivojevića, imaće šest epizoda, a njeni junaci su deca koja imaju zapaženu ulogu u ovoj seriji.

„Bila mi je teška prva scena kad sam ulazio u reku, ali sad je sve u redu i mislim da će biti dobro“, kaže jedan od mladih glumaca Filip Cvetković.

U seriji se prati jedan period u kojem se predstavnici nove vlasti u euforičnom stanju obračunavaju sa svima koje i bez suda označe kao krivce i sve to pred očima nemoćne dece, koja na taj način spoznaju nepravdu i surovost sveta.

RTS

Kralj Petar Karađorđević, kao mlad proteran je iz Srbije od strane suparničke dinastije Obrenovića. Nikada nije uspeo da napravi čvrstu vezu sa zemljom iz koje je potekao, narodom čiji je potencijalni kralj, niti titulom koja mu po pravu pripada.

Spletom istorijskih okolnosti, vraća se u domovinu, uvodi parlamentarnu demokratiju na dvor i započinje obnovu Srbije.

Ali Srbiji se ne da da napreduje. Atentatom u Sarajevu počinje Prvi svetski rat.

Austro-ugarska pokazuje svu svoju nemilosrdnost. Posle dve herojski dobijene bitke na Ceru i Kolubari, Vlada donosi odluku da je povlačenje ipak neminovno.

RTS će od marta emitovati seriju “Grudi” autorke Marije Perović, koju je crnogorska publika već gledala pre oko pola godine. U pitanju je porodična mini-serija, urađena iz ženskog ugla, a jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke.

Serija obuhvata četiri epizode, svaka je posvećena po jednom od glavnih likova, a scenario potpisuje Vladislava Vojnović.

“Ana (42), Zorka (42) i Jelena (43) susreću se u rodnom gradu na dvadesetpetogodišnjici mature.

Njih tri žive u tri države nastale raspadom Jugoslavije i sve imaju različite, ali važne probleme sa grudima.

Fuki, njihov šarmantni i delikvenciji sklon školski drug sa sve tri drugarice ima i još ponešto. Tri dana, tokom kojih svi oni podvlače crtu i računaju sa još uvek bezbrojnim nepoznatima, promeniće im živote.

Šest meseci kasnije, jedan dan, kao epilog, pokazaće krajnje rezultate na njihovim putevima ka samoostvarenju,” navodi se u opisu serije.

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Pogrešan čovek: Epizoda 96 – Sinopsis i najava

Pogrešan čovek: Epizoda 97 – Sinopsis i najava