Serija Lisice 2002
Slajdovi sa snimanja serije „Lisice" 2002.
in ,

Serija „Lisice” od decembra na RTS: „Seks i grad” na ovdašnji način (2002)

Novembar 2002: Televizijska serija „Lisice” u produkciji „Komune”, ako sve bude išlo po planu, počeće da se prikazuje na malim ekranima od osmog decembra. Snimanje traje neobično dugo za naše prilike: započelo je prvog jula i još traje. Paralelno se radi i montaža, a po rečima ljudi koji učestvuju u tom projektu, kvalitet je podignut na viši nivo, pa će do punog izražaja doći dobra scenografija, sjajni kostimi i – zanimljiv scenario.

To je priča o četiri drugarice, Mimi, Staši, Nadi i Branki, koje bezuspešno pokušavaju da se udaju. Žele ljubav i pažnju, ali im to uvek na neki čudan način izmiče. Zanimljivo je da je tekst za ovu seriju nastao pre nego što je ovde počelo prikazivanje popularnog „Seksa i grada”, ali je poređenje, s obzirom na sličnost tematike, neizbežno. Reditelj Gorčin Stojanović šansu je pružio mladim glumicama Hani Jovčić (koja igra Mimu), Radmili Tomović – Grinvud (Nada), Jeleni Stupljanin (Staša) i Nataši Marković (Branka). Uz njih igraju provereni glumci Dragan Jovanović, Gordan Kičić, Boris Milivojević, Srđan Timarov, a čak i u epizodnim ulogama pojavljuju se zvučna imena: Danica Maksimović, Tanja Bošković, Mira Banjac, Bojana Maljević i drugi. Među epizodistima su i Frano Lasić i Đule Van Gog. Radnja se uglavnom događa u dva kafića, a orkestar koji svira u jednom od njih je bend Vasila Hadžimanova. Muziku za seriju napisala je Aleksandra Kovač.

Jelena Stupljanin, koja tumači jednu od glavnih uloga, kaže:

Staša, koju glumim, devojka je koja se stalno zaljubljuje u starije, oženjene muškarce. Iskrena je i lako povredljiva. Loš je student i ne zna tačno šta bi želela da radi u životu. Ne krije svoja osećanja i zbog toga često pravi neprijatne scene. Mislim da će se serija dopasti ljudima, jer je životna, prilagođena Beogradu i načinu života u njemu.

Reditelja Gorčina Stojanovića pitali smo kolika je eventualna sličnost sa američkim sitkomom „Seks i grad”:

Ovo je nešto potpuno novo i drugačije. Obećavam visok spisateljski, produkcioni i glumački standard, ovo nije uobičajeni projekat srpske televizije. Priča je u osnovi jednostavna i mislim da će lako doći do publike. Problemi sa kojima se glavni junaci susreću standardni su za njihove godine i statuse. To je priča o odrastanju i izlasku iz takozvanog produženog puberteta, a obični problemi opisani su dramskim tonom, sa elementima komičnog. Serija će imati 17 ili 18 epizoda, u okviru kojih će se priča završiti.

Seriju „Lisice” prikazivaće Prvi program RTS, nedeljom od 20.00, kao što je to bilo sa „Porodičnim blagom”.

Tekst napisala: Jasna Stanarević

Obrada celokupnog materijala: RetroPressAdria za Tvinemania.rs

Fotografije: Vojislav Danilov (V. Danilov)

(„TV Novosti”, 13. novembar 2002.)

Za više retro informacija sa naše i svetske javne scene, pratite retropressadria.rs i FB i IG stranicu!

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Južni vetar - serija

Pomerena premijera! Serija Južni vetar stiže za 3 meseca!

Službe spremaju podvalu u 26. epizodi serije “Crveni mesec”