Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Serija Čizmaši proglašena za najbolju tokom druge večeri FEDIS festivala (VIDEO)

/
/
/

Tokom finalne večeri 6. Festivala domaćih igranih serija FEDIS dodeljene su nagrade Zlatna antena u 10 kategorija, među kojima je nagradu za najbolju seriju osvojila serija Čizmaši.

Finalno veče 6. FEDISA  proteklo je u duhu poznatih i afirmisanih glumaca. Kao i svake godine do sada FEDIS je uspeo da opravda zvanje međunarodne manifestacije koja na najbolji mogući način afirmise i promovise domaće igrane serije kao i igrane serije iz regiona. Ovogodišnji FEDIS podržala je pre svega gradska opština Čukarica, zatim udruženje muzičkih autora Srbije SOKOJ, kao i kompanija Zlatiborac.

Na  samom početku ceremonijalnog dela festivala sve prisutne je pozdravio direktor i glavni organizator FEDIS festivala Nenad Milenković, koji se svih ovih godina zalaze za popularizaciju domaće TV produkcije i igranog programa.

Na ovogodišnjem Festivalu domaćih igranih serija FEDIS u konkurenciji za nagradu Zlatna antena prijavilo se 5 domaćih serija: Vere i zavere, Andrija i Andjelka, Čizmaši, Prvaci sveta i Komšije, kao i dve serije iz regiona: Kud puklo da puklo i Lud, Zbunjen, Normalan.

U televizijskom ostvarenju Lud, Zbunjen, Normalan glumilo je nekoliko srpskih glumaca, a nagradu za zapaženu ulogu dobili su glumica Sofija Juričan i glumac Branko Janković.

Za seriju Vere i zavere, povelju za zapaženu ulogu dobili su glumac Valentin Venczel, kao i glumica Nada Šargin, za koju je nagradu preuzela direktor produkcije Radio-televizija Vojvodina.

Glumica Hristina Popović je za svoju ulogu Dare u seriji Čizmaši osvojila nagradu za zapaženu ulogu koju joj je uručio direktor festivala Nenad Milenković.

Hristina Popović / Foto: tvinemania.rs
Hristina Popović / Foto: tvinemania.rs

Zapaženu ulogu Borisa u TV seriji Prvaci sveta ostvario je glumac Stefan Radoljic, a nagradu mu je uručila Mirela Pudar.

Ove godine, poseban utisak na publiku ostavilo je ostvarenje Andrija i Andjelka kojima se dodeljuje povelja za unapređenje domaćeg igranog sadržaja koju je preuzela produkcija Blekbuk i Fresh production.

O dodeli nagrada Zlatna antena odlučivao je stručni žiri 6. Festivala domaćih igranih serija FEDIS koji čine:

  • Branka Otašević, novinarka i TV kritičarka
  • Zoran Panović, novinar lista Danas
  • Meri Bilić, urednica dnevnog lista Politika
  • Dragana Varagić, glumica

Na osnovu stručnog žirija, Zlatna antena za najbolju montažu TV serije Prvaci sveta dodeljuje se montažeru Filipu Dediću. Zlatnu antenu za najbolju muziku dobila je  Irina Dečermić za seriju Čizmaše, a za kostim dobila je Dragica Laušević u TV serijama Komšije i Prvaci sveta. Zlatnu antenu za najbolju fotografiju u TV seriji Komšije stručni žiri je dodelio Đorđu Družetiću, dok je za najbolji scenario nagradu osvojila Nataša Drakulić za  seriju Prvaci sveta.

Osoba koja će sledeće godine otvoriti 7. FEDIS je reditelj Darko Bajić koji je osvojio Zlatnu antenu za najbolju režiju u seriji Prvaci sveta.

Darko Bajić / Foto: tvinemania.rs
Darko Bajić / Foto: tvinemania.rs

U konkurenciji za najbolju glumicu 6. FEDIS festivala bile su sledeće glumce: Nina Janković (Vere i zavere), Sloboda Mićalović (Čizmaši), Milica Mihajlović (Komšije) i Nevena Ristić (Prvaci sveta). Na osnovu mišljenja stručnog žirija 6. FEDISA, Zlatna antena za najbolju žensku ulogu dodeljuje se glumici Nini Janković.

Glumci Aleksandar Radojičić (Prvaci sveta), Bojan Žirović (Vere i zavere), Aleksandar Berček (Čizmaši) i Nebojša Ilić (Komšije), konkurisali su za nagradu Zlatna antena za najbolju mušku ulogu. Na osnovu mišljenja stručnog žirija 6. FEDISA, Zlatna antena za najbolju mušku ulogu dodeljuje se glumcu Bojanu Žiroviću.

Na osnovu mišljenja stručnog žirija 6. FEDISA, Zlatna antena za najbolji glumački par u TV seriji Čizmaši dodeljuje se glumcima Slobodi Bobi Mićalović i Miodragu Dragičeviću.

Stručni žiri 6. Festivala domaćih igranih serija FEDIS za najbolju televizijsku seriju emitovanu TV sezone 2015/16 godine u Srbiji proglašava ostvarenje Čizmaši. Nagradu za najbolju TV seriju producentskoj kući Radio-Televizije Srbije dodeljuje predsednik gradske opštine Čukarica i pokrovitelj manifestacije Srđan Kolarić.

Kao i svake godine, FEDIS dodeljuje specijalnu nagradu – Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji. Glumica Seka Sablić, koja je u svojoj glumačkoj karijeri odigrala više od 150 uloga od kojih je više od 130 u TV serijama, osvojila je nagradu Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji.

Ispod možete da pogledate ceo video sa finalne večeri 6. Festivala domaćih igranih serija.

Izvor: tvinemania.rs

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar