in ,

RTS snima novu seriju pod nazivom “Grupa”

Autorima je cilj da budu novi “Sivi dom”

RTS

RTS trenutno snima novu domaću seriju pod nazivom “Grupa”. Serija se snima u Beogradu, a autorima je cilj da budu novi “Sivi dom”.

Ova ambiciozno zamišljena serija u kojoj će se preplitati žanrovi i društvene grupe, prikazaće priče mladih i to tinejdžera.

Glavno pitanjem kojim se bavi serija “Grupa” je:

Kako se izboriti u surovom svetu, kada si mlad i na životnoj prekretnici.

Rediteljka Jelena Gavrilović o seriji kaže:

“Kao što serija kaže, priča je o suprotsavljanju grupa i borbe klanova, mafije, policije i mafije i klinci koji su kolateralna šteta.”

Kreatori serije su Uroš Tomić i Dragan Đurković, koji su, kako bi što verodostojnije oslikali priču i vreme, okupili scenariste i reditelje različitih generacija.

Scenario za Grupu su razvili Katarina Mitrović, Dunja Matić, Strahinja Madžarević, Mirjana Novaković, Đorđe Milosavljević i Gvozden Đurić. Režiju potpisuju Jelena Gavrilović, Ivan Stefanović, Nemanja Ćeranić, Slobodanka Radun.

Reditelj Uroš Tomić kaže da dugo nismo imali tinejdžersku seriju, odnosno tinejdž dramu.

Glumac Vojin Ćetković objašnjava da se obrađuje jedan rasprostranjeni fenomen u našoj zemlji, kao što je droga među maloletnicima i u školama.

On tumači lik iskusnog inspektora koji se bavi dečjom narkomanijom i ne preza ni od čega. Glavni lik je Gagi, inspektor kome je ugrožena reputacija, a privatan život nesređen.

“Ovde je reč o tipu koji zalazi u druge resore. Pokušava da promeni svet, ali videćemo da li će to da uspe”, kaže glumac Igor Benčina.

Uz proverena imena, serija će predstaviti novu generaciju glumaca i naturščike. Autori očekuju da Grupa skrene pažnju na to koliko je porodica danas važna, ali i da, u maniru najboljih krimi-serija, privuče široki krug gledalaca koji će posle svake epizode da postave pitanje – „Ko je to uradio?“.

Izvor: RTS

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Pogrešan čovek – Epizoda 91 – Sinopsis + Promo (4.2.2019.)

Serija The Walking Dead obnovljena za 10. sezonu!