in

RTS najavljuje snimanje novih serija u 2016. godini

Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a, je najavio snimanje novih domaćih serija u 2016. godini, ističući da će već u februaru biti otvorene ponude pristigle na konkurs za seriju o Nemanjićima.

Glavna urednica Zabavnog programa Radio televizije Srbije Olivera Kovačević podsetila je da je RTS 300 dana u godini na prvom mestu po gledanosti, a da je u regionu jedini javni servis koji je najgledaniji u svojoj zemlji.

Istakla je da će u novogodišnjoj noći RTS predstaviti sve potencijale – “ono najbolje što Srbija ima”.

“Očekujemo i jedan format, da se dogovorimo o serijalu koji čekamo od aprila. Cilj nam je da završimo taj posao, mi obezbeđujemo sve kako da nadoknadimo štetu ukoliko ne uspemo u tome”, rekao je Bujošević.

Foto: Mondo / Goran Sivački

Dodao je da u martu počinje novi serijal “Komšije”, sa 12 epizoda, i da verovatno tada počinje snimanje novih serija.

‘Selo gori, a baba se češlja‘ – to već znate, i to će biti u oktobru na ekranima. U oktobru na ekranima treba da bude i jedan serijal – policijsko-politički triler ‘Fioke i fascikle’”, rekao je Bujošević.

Dodao je da će pokušati da naredne godine snime još dva-tri serijala.

“Sigurno će veliki Zdravko Šotra snimati serijal o Lazi Kostiću, Dragan Bjelogrlić će snimiti “Senke na Balkanu“, za koje on veruje da će biti bolje nego ‘Montevideo’, i pokušaćemo da uradimo i ‘Vojnu akademiju‘, koja je bila apsolutni hit među tinejdžerima”, rekao je Bujošević.

Foto: Mondo / Goran Sivački

Izvor: rts.rs

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Čizmaši – Epizoda 12 – Sinopsis (Finale)

Čizmaši – Epizoda 12 – Najava (Finale)