Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Recenzija za prvu sezonu serije Empire

/
/
/

Pročitajte zašto treba da pogledate novu FOX-ovu seriju Empire čija je gledanost rasla tokom cele prve sezone. Recenziju je napisao Nemanja Vujčić.

Moram priznati da, kad sam video reklamu za ovu seriju, onako usput, na kablovskom kanalu FOX, nije mi baš privukla pažnju. Ne znam zašto.

Onda sam sinoć guglao da vidim šta je to aktuelno u svetu serija (a da ja već ne gledam), i naravno, Empire je bila u samom vrhu. A kako sam po prirodi jako radoznao, morao sam da vidim šta je to što je navelo ljude da polude za ovom serijom! 🙂

U vreme pisanja ovog teksta prošlo je svega par minuta otkad sam odgledao pilot epizodu, a moram da priznam da sam na trenutak hteo da prekinem seriju na pola gledanja i da napišem recenziju.

DA, TOLIKO JE DOBRA!!!

Empire_Intertitle

Kao što ste navikli, pre nego što iznesem svoje utiske, napisaću vam nekoliko činjenica o seriji.

Empire je muzičko-dramska serija koja je svoju premijeru doživela 7. januara ove godine na američkoj televiziji FOX, dok je kod nas premijerno prikazana već 23. januara, što je prilično pohvalno.  Samo deset dana nakon premijere u Americi, serija je već obnovljena za drugu sezonu, a ako budu nastavili ovako, verujem da ćemo je dugo gledati.

Priča serije se vrti oko hip hop muzike i kompanije koja pravi muziku, Empire Entertainment, kao i drame koju stvara porodica osnivača te kompanije, da bi došli na čelo iste.

Malo bliže objašnjenje: Osnivač kompanije, Lucious Lyon , saznaje da boluje od ALS-a i odlučuje da će ga na čelu kompanije zameniti jedan od njegove trojice sinova. Naravno, da ne bude sve kako je on zamislio pobrinuće se njegova bivša žena Laritha Cookie Lyon, koja izlazi iz zatvora (u koji je i dospela zbog svog bivšeg muža) , u isto vreme kada on saznaje za svoju bolest i donosi odluku da prepusti kompaniju jednom od svojih sinova.

CAST:

empire-cast

Terrence Howard kao Lucious Lyon – bivši diler droge, sada uspešan vođa kompanije Empire.

Taraji P. Henson kao Cookie Lyon – bivša žena, koja po povratku iz zatvora želi da dobije ono što je zaslužila.

Trai Byers kao Andre Lyon – najstariji sin, koji najviše želi da dođe na čelo kompanije, što takođe želi i njegova supruga, koja je „žedna moći“ da se tako izrazim. Pati od bipolarnog poremećaja.

Jussie Smollett kao Jamal Lyon – srednji sin i „crna ovca porodice“. Nema želju da vodi kompaniju, Muzički je jako talentovan, što će njegova majka iskoristiti. To što je gej dovelo je do toga da nema dobar odnos sa ocem.

Bryshere Y. Gray kao Hakeem Lyon – najmlađi sin i očev miljenik. Takođe je muzički talentovan i najviše ga interesuju glamurozan život i hip hop.

Pored njih, imamo i druge glumce, naravno, koji na svoj način i kroz svoje uloge doprinose da ovo bude jedna od najgledanijih serija današnjice. A ko su oni, pa, to možete saznati ako počnete da gledate seriju.

Takođe, kako je ovo delom muzička serija, imaćete prilike da vidite i poznate muzičke zvezde, a neki od njih su Mary J. BligeSnoop DoggJuicy JPatti LaBelle, Rita OraJennifer HudsonCourtney Love.

E sad, kad sam vam dao neke činjenice, mogu da vam napišem i moj lični utisak i zašto mislim da ne smete propustiti da gledate ovu seriju.

Kao što sam već na početku napisao, iako mi na prvi mah nije privukla pažnju reklama za seriju, kad sam video o čemu se radi i kad sam odgledao prvu epizodu, znao sam da je ovo nešto što se ne sme propustiti. Mislim da mi se nikad nije desilo da mi se neka serija toliko svidi da bukvalno na polovini prve epizode želim da stopiram i zovem ljude i ispričam im o ovoj seriji da bih i njih naterao da je gledaju!

Prvo, sama glumačka podela mi se jako svidela. Znači, to je jedan razlog zašto je serija toliko dobra. Drugo,teme kojima se serija bavi, odnosno kojima kreću da se bave u pilot epizodi (opet napominjem, tek sam nju odgledao), to me je tek oduševilo. Počev od ALS-a, bolest sa kojom se suočava glavni junak, o kojoj se toliko pričalo u poslednjih godinu dana i više i zbog koje su pokrenute razne akcije skupljanja novca da bi se pronašao lek (svima nam je dobro poznat „Ice bucket challenge„), preko večitog pitanja droge i lošeg uticaja koji ona ima, što njeno korišćenje, što dilovanje iste, do homoseksualnosti, što je ponovo tema za sebe i o kojoj se diže velika fama kao da je to što je neko gej pogrešno i loše. Treći razlog zašto morate gledati ovu seriju je muzika. I to kakva muzika. Fantastično.

Kao što vidite, ja sam oduševljen serijom i ne znam više šta bih vam rekao osim da se odmah bacite na gledanje iste!

Izvor: EMPIRE (review)

[review]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text