in ,

Prva epizoda serije Vere i zavere imala uspešnu bioskopsku pretpremijeru

Nova domaća igrana serija Radio-televizije Vojvodine pod nazivom Vere i zavere, danas je imala uspešnu pretpremijernu projekciju u bioskopu Arena sinepleks u Novom Sadu.

Premijera serije Vere i zavere, radjenoj po istoimenom romanu Aleksandra Tišme, zakazana je za nedelju, 13. marta u 21h na televiziji Vojvodine.

Bioskopska pretpremijerna projekcija bila je zatvorenog tipa kojoj su prisustvovali glavni glumci serije Nina Janković i Goran Bogdan, kao i ekipa koja je radila seriju, i kulturni i medijski poslenici Novog Sada.

z emisije “Razglednice” smo saznali da je zainteresavanost za prvu epizodu serije Vere i zavere bilo veliko i da se publika odazvala u velikom broju. Svi prijatelji i deo glumačke ekipe su došli da odgledaju prvu epizodu serije. Ekipa je snimala u Novom Sadu i u još nekim vojvodjanskim mestima, a kakvi su utisci nakon prve odgledane serije rekli su Nina Janković i Goran Bogdan.

  • Nina, kakvi su utisci prve odgledane epizode serije Vere i zavere?

Nina: Pa, još uvek treba da mi se sve kockice slože, ali sve u svemu sam iskreno jako zadovoljna. Mislim da smo uradili jedan lep, ozbiljan posao.

  • Koliko je značajno za glumce danas da rade na jednom ovako velikom televizijskom projektu?

Nina: Značajno je raditi na bilo kakvom projektu, jer se pre svega jako malo snima, tako da je svaki projekat značajan. Ali, ovaj je jako značajan jer je rađen po romanu Aleksandra Tišme, dobitnika Ninove nagrade, to je stvarno veliko.

  • Kako je bilo raditi na Tišminom tekstu, je l’ bilo teško snalaziti se sa njegovom literaturom?

Nina: Kako da ne. Tišma je, pre svega, težak za čitanje, ali kad mu nekako uđeš u srž, onda ga lako zavoliš.

  • Gorane, kako je bilo raditi na vojvodjanskim prostorima? Kako je bilo ući u ulogu Sergeja Rudića?

Goran: Pa, kao i svaka velika literatura, nije bilo lako. To je zahtevno delo, ali rad je bio i više nego ugodan, bio sa presrećan što sam tu i što radim sa ovako bitnim ljudima.

  • Nina, kako je bilo raditi sa velikom glumačkom ekipom, oko 90 glumačkih imena je bilo u timu?

Nina: Da. Ja nisam imala priliku da sarađujem sa svim tim glumcima, ali svakako je ovo veliki projekat i nama je bilo divno na snimanju.

Sinopsis serije Vere i zavere:

Tematika serije fokusirana je na ljubavnu priču, odnosno aferu između Inge Lebenshajm (Nina Janković), novosadske Nemice zanosne lepote, koja se 20 godina nakon rata vraća iz Beča u svoj rodni Novi Sad i Sergija Rudića (Goran Bogdan), heroja Drugog svetskog rata, koji se nije snašao u posleratnom životu, i koji se svakog vikenda vraća u Novi Sad bežeći od svog, poslovno i emotivno zaglibljenog života u Beogradu.

Iako su poznanici iz gimnazijskih dana, njih dvoje se nisu videli 20 godina jer je Inge pred kraj rata morala da pobegne iz zemlje, budući da je njen otac bio jedan od vodećih novosadskih nacista.

Povod za njihov ponovni susret pomalo je ciničan: Naime, sticajem raznih međunarodnih pravnih okolnosti, Ingi je sudski vraćen stan u Novom Sadu koji joj je, kao i gotovo svim podunavskim Nemcima, oduzet odlukom AVNOJ-a i novih komunisitičkih vlasti.

Sa stanom je dobila i stanare koje štiti stanarsko pravo i zbog čega sa povraćenom imovinom zapravo ne može ništa.

Zato njen muž predlaže da odu u Novi Sad i da sa stanarima pronađu rešenje

Foto: Instagram / @rtvojvodina

Izvor: RTV

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Od 19. marta premijera prve od 12 epizoda TV serije Prvaci sveta

Sindjelići – Sezona 2 / Epizoda 14 – Sinopsis i najava (04.03.2016.)