Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Premijera serije Nemanjići: Radjanje Kraljevine 31. decembra u 20h (VIDEO)

/
/
/

RTS 1 je krenuo da emituje najavu za premijeru dugo očekivane serije Nemanjići: Radjanje Kraljevine, koja će biti prikazana u novogodišnjoj noći, 31. decembra u 20h.

Rađanje srpske kraljevine, prva dramsko-igrana televizijska obrada perioda stvaranja dinastije Nemanjić, počeće da se emituje na RTS-u poslednjeg dana ove godine. „Malo znamo o Nemanjićima, a možemo mnogo da naučimo od njih, možemo da naučimo šta sve neko ko je mudar i hrabar može da uradi u 200 godina“, kaže generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević.

Više od 70 lokacija u Srbiji i Republici Srpskoj, 222 glumca i oko 2.700 kaskadera i statista bilo je potrebno za stvaranje priče o počecima dinastije Nemanjić. Autori najavljuju seriju koja ne liči na strane produkcije jer je priča naša i autentična.

Glumačka, produkciona i ekipa saradnika nemaju dilemu da li će se publici dopasti ono što su stvarali prethodnih pet meseci.

„Prvi put sam radila u stvari tako jednu stvar, neki istorijski lik i mislim da ima i svoje prednosti i svoje mane, ali sa nestrpljenjem čekam kako će to izgledati jer čini mi se da ima sve uslove da bude zaista dobro“, smatra glumica Dubravka Mijatović.

Ova serija, dodaju istoričari, neće biti istorijska čitanka, ali su kostimi, liturgijski obredi, dekor, oružje, insignije onakvi kakvi su zaista bili na dvoru Nemanjića.

„Mislim da je stvorena jedna dobra situacija, jedna dobra atmosfera u kojoj postoji mogućnost da se počne sa pravljenjem nečega što gledamo recimo na kanalu Histori, dakle neka kombinacija dokumentarnog i igranog“, objašnjava istoričarka Smilja Marjanović Dušanić.

Glumci i statisti su tokom snimanja serije nosili i autentične replike oružja, oklopa, šlemova. Sve to na temperaturama koje su u početku bile ispod nule pa do 40 stepeni, koliko je bilo tokom snimanja završnih kadrova.

Izvor: RTS.rs

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar