Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Počelo snimanje serije “Nemanjići – rađanje kraljevine”

/
/
/

Posle višemesečnih priprema, danas je u ranim jutarnjim časovima na Studeničkoj reci pala prva klapa serije “Nemanjići – rađanje kraljevine”.

Studenica je prva u nizu od 240 lokacija na kojima se snima serija. Za dva dana ekipa se seli na Kopaonik, kako bi uhvatila poslednji dah zime i kamera zabeležila grudvanje i sankanje Nemanjine dece.

Prvi snimajući dan bio je rezervisan za Vojina Ćetkovića, Nadu Šargin, Oliveru Viktorović, Dragana Marinkovića i Vučića Perovića.

U autentičnom ambijentu snimljena je porodica ćumurdžija i njihov susret sa Stefanom Prvovenčanim, koga tumači Vojin Ćetković.

RTS

„Sve te boje koje su imali njegovi prethodnici i njegovi naslednici otprilike sam pokušao da nađem u njemu“, kaže Ćetković i dodaje da će biti mnogo iznenađenja do kraja snimanja.

Rašku, usvojenu sestru Stefanovu o čijoj ličnosti se u istoriji malo zna, tumači Nada Šargin, koja ističe da su sestre bile velika podrška vladarima, naročito s psihološke i duhovne strane.

Set su posetili glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a Nebojša Bradić i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Planirano je da snimanje traje četiri meseca, a početak emitovanja prve epizode najavljen je za kraj godine, u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Serija od 12 epizoda snima se u produkciji RTS-a, u režiji Marka Marinkovića prema scenariju Gordana Mihića.

Izvor: RTS

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar