Pinkov muzički program za novi milenijum
Doček Nove 2001. godine na Pinku
in , ,

Pink u Novoj 2001: Muzički u novokomponovanom ritmu

Decembar 2000: Televizija Pink je tada nudila raznovrsniji novogodišnji program u odnosu na one kakve danas priređuje, odn. nije bilo dosadnih plejbek „narodnih veselja”, nego je bilo i voditeljskih pauza u kolažu zabavno-muzičkih emisija. A i program te televizije je u to vreme bio raznovrstan. Kako bi stavili tačku na turbulentnu završnicu 2000. godine u istoriji njenog postojanja, snimili su i više nego prigodan svečarski program sastavljen od specijalnih izdanja najgledanijih muzičkih emisija.

„City Club”: Žurka iz dva dela

Nije zgoreg podsetiti da je prva epizoda popularnog i neprevaziđenog muzičkog šoua „City Club” bila emitovana upravo za doček Nove godine, 31. decembra 1998. godine. Nakon praznika se ustalila u terminu od 21.00 subotom. Kao i prethodna dva novogodišnja izdanja, i ovo je bilo svečano i raskošno. Snimljena su četiri sata programa čiji je probrani materijal tokom 31. decembra bio emitovan u dva dela – prvi deo od 21.00 do 22.00, a drugi od 01.00 do 02.00. U integrali je program bio repriziran u dva navrata – 1. januara od 05.30 do 08.00, i 3. januara 19.00-20.00.


Aleksandra, Boško i Bilja 2000.
Voditelji „City Club”-a: Boško Jakovljević, Aleksandra Jeftanović i Biljana Obradović (2000)

Najveseliji su bili gosti iz Francuske, grupa „2be3″ na čelu sa nažalost pokojnim tamošnjim državljaninom našeg porekla Filipom Nikolićem, zatim „Tap 011″, čiji je oprobani muški trojac Milan Bojanić-Petar Stupar-Đorđe Pajović u to vreme sa novim ženskim pevačkim tandemom Ana Štajdohar-Nataša Guberinić predstavio tada svoj budući hit Plava, pa uvek raspevani Knez, zatim „Zana” sa svojim najnovijim pesmama, gost iz Zagreba Amir Kazić Leo, grupa „Mag”, zatim Željko Joksimović, pa Nataša Bekvalac, Leontina (tada je predstavila svoj tada budući hit Dugo, dugo), Dejan Milićević i mnogi drugi.Alternativna pozorišna trupa „Sex Bomb” otpevala je naslovnu pesmu iz komada, a gosti emisije su bili članovi ove pozorišne trupe Milica Milša, Dejan Lutkić, Mina Lazarević i Nikola Bulatović.Kao što i priliči najluđoj noći TV Pink je napravio veliku žurku ispred TV kamera. Gosti su spontano pevali i igrali i svako je uputio ličnu čestitku gledaocima. Šarmantni voditelji su sa svojim gostima propratili ne samo prethodnu već i prethodne godine uz zdravicu i lepe želje.Biljana Obradović, zatim Marija Maćić i Aleksandra Jeftanović su se potrudile da izgledaju najlepše u godini, a barabar uz njih Boško Jakovljević na čiji smo šarm i spontanost već navikli. Znači, veselo i spontano u znaku trećeg milenijuma i najgledanije Pinkove TV emisije.


Tekst napisala: Dušica Milanović

Fotogtafije zabeležio: Milorad Isailović

(„Radio TV Revija”, 30. decembar 2000.)


A što ne bi moglo i za Novu godinu?

U Pinkovom studiju u Zemunu 20. decembra 2000. godine se okupilo četrdesetak pevača i pevačica, kao i dva orkestra i brojna televizijska ekipa na čelu sa voditeljem Zoranom Pejićem Pejom, koja je snimila novogodišnje izdanje emisije „A što ne bi moglo”. Njegov povratak na mesto zločina je obradovao brojne fanove te emisije, koju tada nije vodio skoro godinu dana, a u isto vreme ih je i razočarao jer se početkom 2001. godine ta i hvaljena i osporavana emisija preselila na Pinkove satelitske kanale.


„A što ne bi moglo" - Novogodišnje veselje 2000.
Snežana Đurišić, Peja, Šaban Šaulić, Mirko Kodić i Marinko Rokvić u prvom planu.

Naravno, u ovoj emisiji su svi učesnici pevali uživo u pratnji orkestara Časlava Ljubenovića i Zvonimira Kocića, a učesnici-pevači su bili: Snežana Đurišić, Šaban Šaulić, Marinko Rokvić, Dragan Pantić Smederevac, Dragica Radosavljević Cakana, Milena Plavšić, Bora Drljača, Era Ojdanić, Vera Matović, Cvijetin Nikić, Miki Mećava, Zorica Marković, Goca Božinovska, Srećko Šušić, Dobrivoje Topalović, Vida Pavlović, Goca Božinovska, Džej, Radmila Misić, Acko Nezirović, Boban Zdravković, Mitar Mirić, Vanesa Šokčić, Marina Živković, Goca Stojićević, Velimir Mitrović Gale… koji su pevali svoje najveće hitove iz minulih godina. Takođe, kola je zasvirao i legendarni Mirko Kodić.

Emisija je bila emitovana 31. decembra u dva dela: prvi deo 23.00-01.00, a drugi od 04.00-05.30.


Snežana Đurišić 2000.
Probila led: Snežana Đurišić (2000) – slika iz časopisa “TV Novosti”

Tekst napisao i fotografije zabeležio: Zoran Jakšić

(„Radio TV Revija”, 30. decembar 2000/”TV Novosti”, 27. decembar 2000.)


„ZAM” na TV Pink: U novi milenijum bez maske

Dva dana ranije, u istom studiju je diskografska kuća „ZAM” snimila specijalni novogodišnji program u kom je učestovalo 60 potpuno ili delimično kostimiranih izvođača, koji su maske skinuli za doček Nove godine. Prema rečima direktora ove kuće Milije-Ganeta Đokića, celokupan program je bio sniman bez plejbeka, sviralo se, igralo i veselilo prirodno bez nameštaljki i strogih pravila. U toj izjavi, datoj za „Radio TV Reviju”, rekao je da je bitno da su izvođači u svemu tome uživali i da se to videlo i na malom ekranu.


Pored velikog broja pevača i muzičara poput Džeja, Vanese, „Koktel benda”, grupe „Nemoguće vruće”, Radmile Misić, Ljube Aličića, Dare Bubamare, Đoganija, Jami, trubača Dejana Petrovića, Nade Topčagić, Rikija Lugonjića, Nedeljka Bajića Baje, Snežane Babić Sneki, Bekija Bekića, Snežane Đurišić, Vere Matović, grupe „Medeni mesec”, Zorana Šimše, Cakane, Srđana M-a, i Mileta Ignjatovića, učestovali su i voditelji Suzana Mančić i Vanja Bulić, kojima je pomagao uvek komičan Jova Radovanović.

Emisija je bila premijerno bila emitovana 1. januara 2001. godine 22.00-00.00, i reprizno 02.00-04.00.


Zadnje četiri fotografije zabeležio: Zoran Jakšić

(„TV Novosti”, 27. decembar 2000 / „Radio TV Revija”, 30. decembar 2000.)


„Grand” raspevano

U noći prelaska iz starog u novi milenijum „Grand produkcija” je za ljubitelje novokomponovane narodne muzike pripremila obilje dobre pesme i zabave. Tako su svi oni koji su ostali uz kanal TV Pink, tokom dva sata programa (22.00-00.00) tokom 2. januara (repriza 02.00-04.00), mogli da čuju hitove Ane Bekute, Jelene Broćić, Goce Lazarević, Bobana Zdravkovića, Mileta Kitića, Jašara Ahmedovskog, Marinka Rokvića, Ere Ojdanića, Bore Drljače, Miloša Bojanića, Sanje Đorđević, Marte Savić, Indire Radić…

Takođe, za dobru zabavu u najluđoj noći su bile zadužene i mlade snage ove diskografske kuće: Jana, Elma, Dado, Stoja, Anica Milenković…

Voditelji programa su bili: Saša Popović, Zoran Pejić Peja, Tamara Raonić-Popović, Lidija Vukićević i Mikan Kozomara.


(„TV Novosti”, 27. decembar 2000.)


Obrada celokupnog materijala: RetroPressAdria

Za više informacija zapratite: retropressadria.rs, kao i FB i IG stranicu.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pogledajte sve epizode serije “Junaci našeg doba” odjednom!

Žigosani u reketu

U 8. epizodi 2. sezone serije Žigosani u reketu gledaćete