in

Penny Dreadful – Horor/Akciona priča

Nova serija “Penny Dreadful” ,  u kojoj glavne uloge tumače Timothy Dalton, Eva Green, i Josh Hartnett je zastrašujuća, a ujedno horor, kao i akciona priča.

Kreator serije i scenarista  John Logan (poznat po filmovima: “Hugo,” “The Aviator,” “The Gladiator”) je smestio radnju ove serije u Viktorijanskom Londonu, gde mala grupa ljudi zajedničkim snagama se bori protiv supernaturalnih pretnji kojih se susreću svakidašnje. Priča će vas divno zabaviti ukoliko imate veliku toleranciju prema sablasnim scenama, kao i pomalo apsurdnim pričama. Ono što je takodje interesantno je da se u okviru glavnih likova pojavljuje i mladi Dr. Victor Frankenstein (Harry Treadaway), da taj isti Frenkenstain na kojeg ste pomislii, kao i Dorian Gray, glavni lik iz “The Picture of Dorian Gray”.

Penny Dreadful
Penny Dreadful

Serija počinje tako što legendarni istraživač Gospodin Malcolm Murray, svim snagama pokušava da pronadje svoju ćerku koja je oteta i čija je otmica više nego supernaturalna priča. U cilju da je pronadje, on prikuplja grupu stručnjaka, koji svako za sebe ima sa jedne strane mračnu, sa druge jako emotivnu pozadinu . Ono čime ce vas “Penny” zavesti je hemija medju likovima, kao i razgovori medju njima koji će vas ostaviti apsolutno bez daha i koji će vas naterati na duboko razmiljanje, zbog čega nećete ni primetiti sve horor i akcione elemente u seriji.

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by Stefy

Najave novih serija televizije FOX

Jagodići: Oproštajni valcer