Home » Filmovi » Domaći filmovi » Od reditelja filma Vlažnost stiže novi film Posmatrači
Izvor: Youtube

Od reditelja filma Vlažnost stiže novi film Posmatrači

Podeli ovo:

Od 18. oktobra u 20h na Prvom programu RTS-a, premijerno će biti emitovan kratki film Posmatrači, reditelja filma Vlažnost, Nikole Ljuce.

Film „Posmatrači“ se bavi problematikom trgovine ljudima, naročito među mlađom populacijom. Cilj filma Posmatrači je podizanje svesti o trgovini ljudima, i dalje izuzetno prisutnoj u našem društvu, kao i predočavanje načina njene prevencije.

Reditelj filma Posmatrači je Nikola Ljuca (režirao je ostvarenje Vlažnost), scenario potpisuje dramaturg i urednik redakcije dečjeg programa RTS-a Nataša Drakulić, direktor fotografije je Vojkan Gostiljac.

Uloge u filmu tumače Aleksandar Kubura, Vanja Ejdus, Tamara Krcunović, Aleksandar Đurica, Radoje Čupić, Danica Radulović, Jovana Stević, a svoje prvo filmsko iskustvo uPosmatračima će imati i mladi glumci Omladinskog pozorišta „Dadov“ Simona Sićović, Đorđe Mišina, Katarina Živković, Maja Šumonja, Aleksandra Stajmenović, Janko Kovačevic, Jagoš Milošević, Nikolina Kokuneševski.

Ostvarenje je realizovano od strane Fonda „Unitas“ i „Miksera“, u koprodukciji sa Radio-televizijom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: RTS

Izvor: RTS

Film Posmatrači je centralni deo kampanjeStop trgovini ljudima, projekta edukacije i prevencije na temu trgovine ljudima Fonda „Unitas“, koji se realizuje u saradnji sa Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima Republike Srbije i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i MUP-a.

Nakon emitovanja na RTS-u, zakazanog za 18. oktobar u 20 časova, film će biti prikazan u velikom broju osnovnih i srednjih škola širom Srbije, kako bi se podigla svest dece, ali i roditelja, nastavnika, predavača i čitave zajednice o trgovini ljudima i o tome kako ovu kriminalnu radnju sprečiti i iskoreniti.

Kampanja čiji je slogan Ne posmatraj, reaguj podržana je od strane poznatih ličnosti, među kojima su Nela Mihailović, Aleksandar Šapić, Nenad Jezdić, Aleksandar Srećković-Kubura, Tanja Peternek-Aleksić, Nebojša Ilić, Tamara Dragičević, Sara Jovanović, Nina Radulović-Lečić – koje će svojim učešćem i uticajem koji imaju na javnost doprineti širenju svesti o ovom globalnom, a sveprisutnom krivičnom delu.

Izvor: RTS

Slični naslovi

Podeli ovo:

Komentari:

About tvinemania.rs

Sve najnovije vesti, najave, slike, datume premijera i ostale informacije možete pronaći na portalu tvinemania.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eighteen − seven =

x

Check Also

Ubice mog oca

Ubice mog oca: Serija koju ne smete propustiti! (VIDEO)

Nova kriminalistička serija Ubice mog oca, koja je radjena u izvršnoj ...

Gorčilo

Gorčilo – Epizoda 1 – Sinopsis i najava

Pogledajte najavu i pročitajte sinopsis za premijernu 1. epizodu mini-serije Gorčilo ...