in ,

Od reditelja filma Vlažnost stiže novi film Posmatrači

Od 18. oktobra u 20h na Prvom programu RTS-a, premijerno će biti emitovan kratki film Posmatrači, reditelja filma Vlažnost, Nikole Ljuce.

Film „Posmatrači“ se bavi problematikom trgovine ljudima, naročito među mlađom populacijom. Cilj filma Posmatrači je podizanje svesti o trgovini ljudima, i dalje izuzetno prisutnoj u našem društvu, kao i predočavanje načina njene prevencije.

Reditelj filma Posmatrači je Nikola Ljuca (režirao je ostvarenje Vlažnost), scenario potpisuje dramaturg i urednik redakcije dečjeg programa RTS-a Nataša Drakulić, direktor fotografije je Vojkan Gostiljac.

Uloge u filmu tumače Aleksandar Kubura, Vanja Ejdus, Tamara Krcunović, Aleksandar Đurica, Radoje Čupić, Danica Radulović, Jovana Stević, a svoje prvo filmsko iskustvo uPosmatračima će imati i mladi glumci Omladinskog pozorišta „Dadov“ Simona Sićović, Đorđe Mišina, Katarina Živković, Maja Šumonja, Aleksandra Stajmenović, Janko Kovačevic, Jagoš Milošević, Nikolina Kokuneševski.

Ostvarenje je realizovano od strane Fonda „Unitas“ i „Miksera“, u koprodukciji sa Radio-televizijom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Film Posmatrači je centralni deo kampanjeStop trgovini ljudima, projekta edukacije i prevencije na temu trgovine ljudima Fonda „Unitas“, koji se realizuje u saradnji sa Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima Republike Srbije i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i MUP-a.

Nakon emitovanja na RTS-u, zakazanog za 18. oktobar u 20 časova, film će biti prikazan u velikom broju osnovnih i srednjih škola širom Srbije, kako bi se podigla svest dece, ali i roditelja, nastavnika, predavača i čitave zajednice o trgovini ljudima i o tome kako ovu kriminalnu radnju sprečiti i iskoreniti.

Kampanja čiji je slogan Ne posmatrajreaguj podržana je od strane poznatih ličnosti, među kojima su Nela Mihailović, Aleksandar Šapić, Nenad Jezdić, Aleksandar Srećković-Kubura, Tanja Peternek-Aleksić, Nebojša Ilić, Tamara Dragičević, Sara Jovanović, Nina Radulović-Lečić – koje će svojim učešćem i uticajem koji imaju na javnost doprineti širenju svesti o ovom globalnom, a sveprisutnom krivičnom delu.

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Počelo je snimanje novih 70 epizoda 4. sezone serije Sindjelići

RTS najavljuje tri domaće serije za oktobar (VIDEO)