Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Novi domaći film Isceljenje, u bioskopima od 10. decembra

/
/
/

Isceljenje – domaći film o iskupljenju i oproštaju koji je porukom oduševio gledaoce stranih festivala i osvojio značajne međunarodne nagrade, među njima i Zlatnog viteza za najbolji igrani film u Rusiji.

Filmska priča prati tihovanje pravoslavnog monaha, u začudnoj atmosferi izolovane isposnice. Njegov mir biva narušen iznenadnom posetom dvoje ljudi.

Sinopsis:

Videvši da je ratna prošlost došla po njega i da on ne može da zaboravi i oprosti bol koji mu je naneta, monah shvata da je između njega i Boga nastala nepremostiva pukotina koju ništa ne može da popuni. Ovo je film o pomirenju i oproštaju, o velikom pitanju koje ostaje nakon svih ratova: kako oprostiti svom neprijatelju? Film je snimljen na nedostupnim, netaknutim lokacijama zapustele istočne Srbije, čija atmosfera naglašava izolovanost života u isposnici i unutrašnju dramu tri lika koji su u toj izolaciji suočeni jedan sa drugim. Otuda unutrašnje zbivanje u filmu postaje zgusnuto, a lepota prirode stoji kao kontrast patnji, koju nose sva tri lika.

Isceljenje
Isceljenje / foto: http://mcf.rs

Prema rečima žirija ovogodišnjeg FEST-a, koji je Isceljenju dodelio nagradu za najbolji domaći film, “Isceljenje je priča o velikoj temi svih naših života na Balkanu, priča o procesu praštanja, o vremenu koje je potrebno da bi se oprostilo i o bremenu odgovornosti za tuđa nedela, koje svako od nas na svojim leđima nosi. Ispričan jednostavnim i svedenim filmskim jezikom, kroz nemu i glasnu komunikaciju dvojice odraslih i jednog deteta, ovaj film ispunjava svoj visoko postavljeni duhovni i etički cilj: oni koji su ga gledali iz bioskopa će izaći kao drugačiji ljudi.” Ovo je film za istinske ljubitelje filmske umetnosti, ali i mesta gde ta umetnost pripada – bioskopa.

Isceljenje
Isceljenje / foto: http://mcf.rs

Izvor i foto: http://mcf.rs

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

1 Comments

  1. Odličan film! Ja sam izašla iz bioskopa duboko dirnuta i dugo sam posle razmišljala o sebi, a valjda je to zadatak prave umetnosti. Vanserijska gluma, prelepa muzika, neobična priča…Divno iskustvo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar