Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Novembarske premijere filmova i serija na HBO-u

/
/
/

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mesecu pred nama premijerno prikazivati na HBO, HBO 2  i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

VAVILON BERLIN (Babylon Berlin)

Premijera 06. novembra kada će biti prikazane dvije epizode od 20.00 h na HBO-u

Ponedeljkom dve nove epizode od 20.00 h na HBO-u

Serija je dostupna na HBO GO-u

Glume: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch, Waléra Kanischtscheff, Dmitri Alexandrov

Vavilon Berlin, proleće 1929. godine. Neizvesnost vlada u metropoli. Od ekonomije do kulture, od politike do podzemlja – sve je zahvatio čvrsti stisak radikalnih promena. Spekulacije i inflacija već polako nestaju na temeljima još uvek mlade Vajmarske republike. Sve veća nezaposlenost i siromaštvo u potpunom su kontrastu sa neumerenošću i raskalašnošću noćnog života grada i njegovom bujajućom kreativnom energijom. Gereon Rat, mladi policijski inspektor iz Kelna, prebačen je u Berlin da bi raskrinkao obruč pornografije kojim upravlja berlinska mafija. Ono što na prvi pogled izgleda kao jednostavan slučaj iznude, ubrzo prerasta u skandal koji će zauvek izmeniti živote Gereona i njegovih najbližih saradnika. Zajedno sa stenografkinjom Šarlot Riter i njenim partnerom, Brunom Volterom, Rat se suočava sa zamršenom mrežom korupcije, dilovanja droge i trgovine oružjem, zbog čega ulazi u egzistencijalni sukob, jer je rastrzan između odanosti i otkrivanja istine. Nama preostaje da se zapitamo ko je prijatelj, a ko neprijatelj u ovoj priči.

SENKE II (Umbre II)

Serija iz orginalne HBO Europe produkcije

Premijera 19. novembra u 21.55 h na HBO 3

Nedeljom nove epizode u 22.00 h na HBO 3

Glume: Şerban Pavlu, Maria Obretin, Doru Ana, Madalina Craiu, Gabriel Huian

Relu (Šerban Pavlu) je porodični čovek. Ima ženu i dvoje dece i vodi dvostruki život. U očima njegove porodice, Relu Ončesku izgleda kao običan taksista. Niko ne sumnja da Relu radi kao reketaš za Kapitanua, lokalnog mafijaša. Ni jedan od svetova u kojima živi nisu upoznati sa postojanjem onog drugog. Relu uspeva da drži sve pod kontrolom, ali ne zadugo. Nakon što slučajno ubije čoveka, pokušava da pobegne iz sveta podzemlja, ali ne može da nađe izlaz. Sa svakim proteklim danom, tajne mu postaje sve teže breme, a laži počinju da isplivavaju jedna za drugom. Ep. 1 Bukurešt. Običan letnji dan. Za Relua, koji radi kao taksista, to je dan kao i svaki drugi. Ali on nije običan taksista. Takođe je i reketaš koji radi za Kapitanua, lokalnog mafijaša. U početku pokušava da dođe do novca na civilizovan način, ali na kraju mora fizički da se obračunava s dužnicima. Nakon što obavi svoj zadatak i preda novac Niku, šefovoj desnoj ruci, Relu saznaje da mora da izvuče novac od Đanija i odlazi sa Sabinom da to uradi, ali situacija se ubrzo komplikuje. Nezadovoljan sinom Tedijem, Kapitanu odlučuje da Relu treba da ga nauči šta je zapravo život. Ujutru, Relu vidi sve poruke i propuštene pozive od svoje žene Đine; odlazi u bolnicu gde saznaje da je njihov 12-godišnji sin Čaki u hitnoj pomoći.

MILIJARDE I (Billions I)

Premijera 07. novembra kada će biti prikazane dvije epizode od 21.00 h na HBO 3

Utorkom dve nove epizode od 21.00 h na HBO 3

Glume: Toby Leonard Moore, Paul Giamatti, Damian Lewis

Dobitnici Emija i Zlatnog globusa, Pol Džijamati i Dejmijan Luis, glume u ovoj zamršenoj drami o ulozi politike u svetu njujorških visokih finansija. Putevi promućurnog i prepredenog državnog tužioca, Čaka Roudsa (Džijamati), i izvanrednog i ambicioznog magnata hedž fondova, Bobija Eksa Ekselroda (Luis), uskoro će se ukrstiti, a svaki od njih koristi svu svoju pamet, moć i uticaj da nadmudri onog drugog. U ovoj provokativnoj seriji, ulozi se mere milijardama.

SLAVAN KAO BELAC (White Famous)

Premijera 24. novembra u 21.30 h na HBO 3

Petkom nove epizode u 21.30 h na HBO 3

Džej Farao, član glumačke postave skeč komedije „Uživo subotom uveče“, glumi mladog afroameričkog komičara Flojda Munija, čija je karijera u usponu. Ali put do slave popločan je minskim poljem kojim Flojd mora da krstari da bi stekao ugled, istovremeno pokušavajući da postane „slavan kao belac“. Serija je zasnovana na ličnom iskustvu oskarovca Džejmija Foksa, koji je i izvršni producent ove urnebesne komedije, zajedno sa Tomom Kapinosom, tvorcem serije „Kalifornikacija“.

LAŽOV (Liar)

Premijera 15. novembra u 21.50 h na HBO 3

Sredom nove epizode u 21.50 h na HBO 3

Serija je dostupna na HBO GO-u

Glume: Joanne Froggatt, Ioan Gruffudd, Zoë Tapper

Hari i Džek Vilijams su producenti i scenaristi serije „Lažov“, nominovane za nagradu BAFTA i Zlatni globus, koja govori o noći koja zauvek menja živote Lore Njuel (Džoana Frogat) i Endrua Elisa (Joan Grifid). Lora je duhovita učiteljica posvećena svom poslu koja je nedavno izašla iz veze i nije sigurna da li želi da se vrati u svet izlazaka. Endru je istaknuti hirurg čiji sin pohađa školu u kojoj predaje Lora. Početna međusobna privlačnost dovodi do izlaska, ali niko od njih ne shvata kakve će dalekosežne posledice na njih i njihove porodice imati taj susret. Istina i posledice idu ruku pod ruku u ovom napetom trileru koji istražuje obe strane veze i obe strane istine. Da li zaista uvek postoje dve strane svake priče?

VIKTORIJA II (Victoria II)

Premijera 01.novembra u 21.00h na HBO 3

Sredom nove epizode u 21.00 h na HBO 3

Glume: Jenna Coleman, Catherine Flemming, Daniela Holtz, Nell Hudson, Tom Hughes

„Viktorija“, serija koju je napisala čuvena spisateljica Dejzi Gudvin, označava početak značajnog uvida u život jedne od najvećih vladarki u istoriji. Sa kvalitetnom filmskom produkcijom i čitavom plejadom nagrađivanih talentovanih glumaca, „Viktorija“ opisuje stvarne događaje i zasniva se na kraljičinim iscrpnim dnevnicima pomoću kojih oslikava živopisan portret njenog preobražaja od impulsivne 18-godišnjakinje, preko prvih bračnih godina do majčinstva i dolaska na presto velikog kraljevstva. Složena i usredsređena na sve likove, od pripadnika kraljevske porodice do sluga, ovo je priča o strastvenim aferama, borbi za moć i neuzvraćenoj ljubavi, u čijem središtu se nalazi nova kraljica – jaka, svestrana i uporna žena koja nekako mora da postane prepoznatljiva ikona. Ep. 1 Život 18-godišnje Aleksandrine u potpunosti se menja kad postane kraljica; više se ne krije u Kensingtonskoj palati pod represivnim sistemom majčinog savetnika Konroja, počinje da koristi ime Viktorija i uživa u novopronađenoj slobodi sa harizmatičnim premijerom Melburnom. Ali Viktorijino neiskustvo čini je podložnom greškama, a na kraju i skandalu.

GREJVS II (Graves II)

Premijera 10. novembra u 22.00h na HBO 3

Petkom nove epizode u 22.00 h na HBO 3

Glume: Nick Nolte, Sela Ward, Skylar Astin, Heléne Yorke, Chris Lowell

Serija Grejvs, drama snimana jednom kamerom, je priča o predsedniku Ričardu Grejvsu (Nik Nolt), bivšem predsedniku Amerike koji je na toj funkciji bio dva mandata i koji kreće u „donkihotovski“ pohod da ispravi greške svoje administracije i povrati svoje nasleđe 25 godina nakon što je napustio Belu kuću. Grejvs se bavi raznim pitanjima, od imigracije do gej prava, od spoljne politike do ulaganja u umetnost i nauku, i ništa mu nije sveto dok raskrinkava neke od najvećih trijumfa svoje administracije. Njegovo prosvetljenje se dešava baš kada njegova supruga Margaret Grejvs (Sela Vord) konačno donese odluku da ostvari svoje političke ambicije.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

METALNA ZVEZDA (Tin Star)

Petkom nove epizode u 20.00 h na HBO-u

Glume: Tim Roth, Christopher Heyerdahl, Ryan Kennedy

Smeštena u idiličnom planinskom gradu koji je zahvatio talas zločina, prepunom migranata koji rade kao radnici obližnjeg naftnog postrojenja, „Metalna zvezda“ pripoveda emotivnu, a povremeno i smešnu priču o Džimu Vortu (Tim Rot), dobronamernom trezvenjaku, porodičnom čoveku i revnosnom šefu policije, čiji spokojni život biva narušen kad novopridošla banda kriminalaca ubije njegovog malog sina u pokušaju da njega liši života. Taj čin – kao i sramota i odgovornost koje Džim oseća zbog svog kukavičluka, jer se sagnuo da izbegne neprijateljski metak, u kombinaciji sa sopstvenim odbijanjem da prihvati prošlost, okidači su njegovog alkoholizma. Džimov alkoholizam preuzima oblik alter ega – Džeka Devlina, koji voli da se opija, šarmantan je, podmukao i brutalno nasilan.

BEZ ODUŠEVLJAVANJA, MOLIM IX (Curb Your Enthusiasm IX)

Ponedeljkom u 21.00 h na HBO-u

Glume: Larry David, Jeff Garlin, Cheryl Hines, Susie Essman

Nakon šestogodišnje pauze, komedija kanala HBO i dobitnica Emija i Zlatnog globusa, ponovo je sa nama sa novih deset epizoda. „Bez oduševljavanja, molim“ prikazuje Larija Dejvida u ovom bespoštednom i ironičnom opisu njegovog života. Serija je snimana u sinema verite stilu i u njoj se pojavljuju mnoge javne ličnosti, a glumci imaju samo grubi nacrt Dejvidovog scenarija i uglavnom improvizuju. Šeril Hajns glumi Dejvidovu ženu Šeril, Džef Garlin tumači ulogu Dejvidovog menadžera Džefa, a Suzi Esman glumi Džefovu ženu Suzi.

ZAMENICI DIREKTORA II (Vice Principals II)

Ponedeljkom nove epizode u 21.30 h na HBO-u

Glume: Danny McBride, Walton Goggins, Kimberly Hebert Gregory, Georgia King, Sheaun McKinney

Tvorci serije „Na istok i dole“, Deni Makbrajd i Džodi Hil donose nam ovu crnu komediju o srednjoj školi i dvojici zamenika direktora koji je vode. Makbrajd i Gogins glume dvojicu rukovodilaca koji se žustro bore za vlast, odnosno za mesto školskog direktora. Kad dr Belinda Braun dođe kako bi preuzela direktorsku funkciju, Gembi i Rasel ostavljaju međusobni prezir po strani i ponašaju se u skladu sa poslovicom da je neprijatelj njihovog neprijatelja njihov prijatelj, pa kreću u sveopštu nemilosrdnu borbu sa dr Braun, jedinom osobom koja zapravo razmišlja isključivo o interesu škole.

MARATONI SERIJA

VIKTORIJA I (Victoria I)

Maraton prve sezone 04. novembra od 21.00 h na HBO 3

Glume: Jenna Coleman, Catherine Flemming, Daniela Holtz, Nell Hudson, Tom Hughes

„Viktorija“ prikazuje rane godine vladavine jedne od najvećih britanskih kraljica. Zasniva se na stvarnim događajima i kraljičinim dnevnicima koji pružaju živopisan portret preobražaja od impulsivne 18-godišnjakinje do poštovane vladarke.

PREMIJERE BLOKBASTERA I HIT FILMOVA

Prvo se ukazala prilika… onda je došlo do izdaje. Prošlo je dvadeset godina. Mnogo toga se promenilo, ali mnogo toga i nije. Mark Renton (Juan Mekgregor) se vraća na jedino mesto koje smatra svojim domom, a tamo ga čekaju: Spad (Juen Bremner), Sik Boj (Džoni Li Miler), i Begbi (Robert Karlajl). Ali, čekaju ga i drugi stari prijatelji: tuga, gubitak, uživanje, osveta, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, dijamorfin, samouništenje i smrtna opasnost – svi su stali u vrstu da mu požele dobrodošlicu, spremni za ples.

Premijera „T2: Trainspotting“ (Trainspotting 2 aka. T2) biće 05. novembra u 20.00 h na HBO-u.

“Assassin’s Creed” je popularna priča o čoveku koji se nađe usred drevne borbe između dve moćne sekte – i samo uz pomoć sećanja svog pretka, koja su sastani deo njegove DNK, on će moći da okonča sukob i sâm dođe do iskupljenja. Obeležen tragedijom koja mu se dogodila u ranoj mladositi, Kal Linč (Majkl Fasbender) je zatvorenik osuđen na smrtnu kaznu, ali neočekivano dobija još jednu priliku za život zahvaljujući misterioznim mehanizmima kompanije Apstrego. Putem revolucionarne tehnologije koja otključava genetska sećanja sačuvana u njegovoj DNK, Kal je poslat u prošlost, Španiju iz 15. veka. Tamo, on proživljava iskustva svog dalekog rođaka, Agilara de Nerhe, člana tajnog društva poznatog pod nazivom “Assassins” (Ubice), koje se bori da zaštiti slobodnu volju od Templara gladnih moći. Promenjen prošlošću, Kal počinje da stiče znanje i fizičke veštine koje su mu neophodne da porazi represivnu organizaciju Templara u sadašnjosti.

Premijera: 12. novembra u 20.00 h na HBO-u

Priča i likovi koje znate i volite spektakularno oživljavaju u ovoj igranoj adaptaciji Diznijevog animiranog klasika “Lepotica i zver”, filmu koji proslavlja jednu od najlepših bajki sveta. Iskusite čudesno putovanje Bel (Ema Votson), pametne, lepe i nezavisne mlade žene koja postaje zarobljenik Zveri (Den Stivens) u njegovom dvorcu. Uprkos strahovima, ona se sprijateljuje sa začaranim osobljem dvorca i pronalazi način da zaviri iza zastrašujuće spoljašnjosti Zveri i pronađe dobru dušu pravog princa.

Premijera: 19. novembra u 20.00 h na HBO-u

Ned Fleming (Brajan Kranston), možda i previše brižan otac, putuje u Kaliforniju u posetu svojoj ćerci na Stanford, gde se suočava sa svojim najvećim košmarom: upoznaje njenog dobronamernog, ali socijalno neprilagođenog dečka milijardera iz Silicijumske doline, Lerda Mejhjua (Džejms Franko). Ned misli da Lerd, koji nema apsolutno nikakav filter, ni slučajno nije dobar izbor za zenicu oka njegovog. Ovaj pomalo uštogljeni stanovnik Srednjeg zapada, koji sve teže može da prati Lerdov glamurozni svet visoke tehnolnogije, istinski počne da paniči kad sazna da se Lerd sprema da postavi ono pitanje.

Komedija „Zašto baš on?“ (Why Him?) premijerno će biti prikazana 26. novembra u 20.00 h na HBO-u.

Sasvim tipičan dan u Herefordu. Cene imanja rastu, na televiziji se prikazuju iste stare emisije o talentima, a čarobnjaci koji treba da renoviraju kuću napravili su haos. Pod vladavinom njegovog kraljevskog čarobnjaštva, kralja Snoda, magija je na putu da nestane; i mi smo na istom putu, jer u svakoj garaži postoji automobil, a u svakoj poslovnoj četvrti Vonderbarn. Ekonomija zasnovana na siročićima cveta, a Veliki rat trolova se nastavlja. U međuvremenu, u zabranjenom Dragonlandsu, Moltkejson, poslednji veliki zmaj, čeka svoju završnu bitku. U ovom svetu, Dženifer Strejndž, siroče koje je povereno velikom čarobnjaku Zambiniju, shvata da je uvučena u avanturu koja pršti od magije, misterije i kvarkzveri. Dženifer to možda još ne zna, ali ona je „Poslednji lovac na zmajeve“ (The Last Dragonslayer) u filmu koji emitujemo 01. novembra u 15.10 h na HBO 2 .

Film „Pljačka u Haton Gardenu“ (The Hatton Garden Job), koja je na programu HBO 2   03. novembra u 20.40 h, prati četvoricu ostarelih kriminalaca sa Ist Enda – koje predvodi 76-godišnji Brajan Rider (Lari Lem) – i jednog tajanstvenog čoveka (Metju Gud), koji izvršavaju najveću pljačku zabeleženu u engleskoj istoriji. Za petama su im svi, od mađarske mafije do Skotland jarda, ali ova šarolika ekipa staromodnih (ili samo starih) protuva sa Ist Enda sprema se da uradi nešto neverovatno; probušiće trezor od čelika i betona u bogatom londonskom draguljarskom kvartu i izvešće najveću pljačku u istoriji.

Treći eksplozivni nastavak blokbastera koji redefiniše špijunske trilere, „xXx: Povratak Zandera Kejdža“ (xXx: Return of Xander Cage)  prati Zandera Kejdža, ekstremnog sportistu koji je postao vladin operativac, dok izlazi iz samonametnutog egzila i sukobljava se sa smrtonosnim alfa ratnikom Sjengom i njegovim timom u trci da se domogne kobnog i naizgled nezaustavljivog oružja zvanog Pandorina kutija. Regrutujući novu grupu sledbenika željnih uzbuđenja, Zander shvata da je upleten u smrtonosnu zaveru koja ukazuje na tajni dogovor na najvišim nivoima svetskih vlada. Prepun prepoznatljivih ironičnih doskočica i žestokog stava, „xXx: Povratak Zandera Kejdža“, podići će standarde za ekstremnu akciju nekim od najzahtevnijih vratolomnih podviga koji su ikada snimljeni na filmu. Film je na programu HBO 2 biće 09. novembra u 19.00 h.

Pošto su im deca prvi put otišla u letnji kamp, Džef i Karen Gafni se nadaju da će provesti malo kvalitetnog vremena i raspaliti ljubavnu strast koja je počela da jenjava. Ispostavlja se da je to lakše reći nego učiniti kad Kareninu maštu omete iznenadni dolazak novih komšija: Džounsovi, čiji se fenomenalni izgled savršeno uklapa sa prefinjenošću njihovih života. Tim Džouns je uspešni putopisac, čiji je hobi pravljenje skulptura od stakla, a njegova žena Natali je konsultant u oblasti društvenih medija, piše blogove o kuvanju i prava je junakinja za siročiće iz Šri Lanke. Karen se pita zašto bi tako simpatični i uspešni ljudi uopšte želeli da žive u njihovom komšiluku. Uprkos njenim početnim strepnjama, Džef u Timu vidi najgotivnijeg najboljeg prijatelja o kome je samo mogao da sanja – a i Karen je opčinjena Natalinim glamuroznim i zavodljivim pristupom životu u predgrađu. Ali čim je njihovo prijateljstvo postalo ozbiljnije, Gafnijevi su se našli u srcu oluje međunarodne špijunaže koja će im pružiti neverovatnu priliku da virnu u život van svog komšiluka – a oba para će shvatiti šta zapravo znači biti dobar komšija. Komediju „U korak sa Džounsovima“ (Keeping up With the Joneses) možete pogledati 11. novembra u 17.15 h na HBO 2 .

PREMIJERE DOKUMENTARACA

„Vapaj iz Sirije“ (Cries from Syria) je bolan i sveobuhvatan prikaz brutalnog petogodišnjeg sukoba sačinjen od stotina sati materijala koji uključuje snimke sirijskih aktivista i lokalnih novinara, svedočenja dece demonstranata, vođa revolucije, običnih građana i visoko pozicioniranih vojnih generala koji su se okrenuli protiv vlade. Njihove kolektivne priče su vapaj za pažnjom i pomoći sveta koji slabo razume njihovu stvarnost ili se ne slaže u vezi sa rešavanjem situacije. Dokumentarac Evgenija Afinevskog, reditelja filma “Zima u vatri” koji je nominovan za Oskara, “Vapaj iz Sirije” premijerno je prikazan na filmskom festivalu Sandens 2017. godine.

Premijera: 30. novembra u 21.30 h na HBO-u

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar