Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Nova domaća serija “Koreni” od 2018. godine na RTS-u

/
/
/

Trenutno se snima 10 epizoda nove domaće igrane serije Koreni, koju ćemo imati priliku da gledamo na RTS-u sledeće godine.

Radio-televizija Srbije i producentska kuća “Eye to Eye” snimaju igranu televizijsku seriju „Koreni“, po romanu Dobrice Ćosića. Priču u deset epizoda o srpskoj porodici Katić režira Ivan Živković, a na programu će biti sledeće godine.

Radnja romana i istoimene serije prati život bogate seoske porodice Katić. Porodični i politički sukobi, problem identiteta, patrijarhalna despotija kao kult, uloga i položaj žena, neki su od motiva Korena.

„Hvala RTS-u na upornosti. Ovo su skupi projekti, ovo ne može da se radi tek tako. I hvala im što u današnjem vremenu, gde se potpuno gubi bilo kakav osećaj za lepo, za dobro, moral, za estetiku i sve što život podrazumeva, oni se ipak na jedan kvalitetan način bore da opstanemo kao nacija“, rekla je glumica Sloboda Mićalović, koja u Korenima tumači ulogu Simke.

Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala koji zbog sukoba sa sinom podiže meštane na dizanje bune, igra Žarko Laušević.

„Bilo je krajnje vreme vratiti se dobrim tradicijama sjajne srpske drame i vratiti se tradiciji naše literature, koja ne samo da daje odličan povod za ekranizaciju nego se nadam i da će uspeti da potisne mnoge druge izazove koje sa zapada serviraju od tih rijalitija i svega ostalog“, kaže Laušević.

Ćosićevo imaginarno selo Prerovo, u kome se odigrava radnja romana Koreni, za potrebe snimanja izmešteno je u nestvarni ambijent Gornjeg Račnika, nedaleko od Jagodine, sela koje je, zahvaljujući Draganu Gligorijeviću i kući njegovih predaka, sačuvalo autentične objekte s početka prošlog veka.

„Ono što će ostati kada završimo ovu seriju, a to je, čini mi se, nešto što će neke generacije kada nas više ne bude opet gledati, to su Koreni“, istakao je Goran Šušljik, glumac i izvršni producent serije.

Sa producentskom kućom “Eye to Eye” RTS je radio i TV seriju Čizmaši. Snimanjem serije Koreni, čija se premijera očekuje naredne godine, RTS nastavlja tradiciju ekranizacije vrhunskih dela srpske književnosti.

Pogledajte ispod reportažu MONDA sa snimanja serije Koreni, koju Radio-televizija Srbije najavljuje kao najgledaniju srpsku seriju 2018. godine, kada je planirano prikazivanje. Glavne uloge tumače Sloboda Mićalović, Nenad Jezdić i Igor Đorđević.

Izvor: RTS, Mondo

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar