Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Nemanjići su jedan od najvećih projekata u istoriji RTS-a

/
/
/

Snimanje nove igrane serije Radio-televizije Srbije „Nemanjići – Rađanje kraljevine“, po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, o srpskoj srednjovekovnoj dinastiji koja je vladala dva veka, nastavljeno je na Kalemegdanu i važne scene serije snimane su u toku noći, sve do ranih jutarnjih sati.

Ekipa serijala – kojim će biti obuhvaćen period od rođenja u 12. veku velikog župana Stefana Nemanje, rodonačelnika dinastije Nemanjića, do smrti u drugoj polovini 14. veka Uroša Nejakog – tokom snimanja u donjem gradu na Kalemegdanu zabeležiće scene na dvoru bosanskog vladara Kulina bana.

„Sada smo već na trećini snimanja. Ovo je 33. dan snimanja i radimo veliku noćnu bitku. Snimamo na donjem Kalemegadnu kod Leopoldove kule, ovo nam je već druga duga noć snimanja i radimo masovne scene, napade, kaskade, efekte i veoma je uzbudljivo“, istakao je agenciji Beta režiser serije Marko Marinković.

Dodao je da su scene koje su prethodnih noći snimane produkciono i rediteljski najzahtevnije.

Urednik Kulturno-umetničkog programa Radio-televizije Srbije Nebojša Bradić otkrio je da se snima jedan od najvećih projekata u istoriji RTS-a i da veruje da će snimanje serije, koja je spremana dve godine, biti završeno kako je i planirano – do početka avgusta, a da će krajem godine ući u distribuciju.

Bradić je posebno zadovoljan energijom i motivacijom glumaca i svih koji učestvuju u realizaciji serije, što ga drži u uverenju da će ta posvećenost dati odličan rezultate i da će se prva serija o srpskom srednjem veku s pažnjom gledati.

Tumačenje glavnog lika serije, prvog kralja Srbije Stefana Prvovenčanog, povereno je Vojinu Ćetkoviću, njegovu suprugu Anu Dandolo igra Sloboda Mićalović, a usvojenu sestru Rašku glumi Nada Šargin.

Nebojša Bradić rekao je agenciji Beta da se serija snima na oko 80 lokacija, da u njoj igra oko 220 glumaca, a da se očekuje da će njihov broj biti uvećan angažovanjem glumaca iz drugih država u regionu.

Bradić je, uz Vojina Ćetkovića, od glumaca i glumica izdvojio Nebojšu Glogovca, Mladena Nelevića, Mikija Krstovića, Aleksandra Đuricu, Nadu Šargin i Slobodu Mićalović.

„Ne mogu sve da nabrojim, ali tvrdim da ćete ih sve s velikim zadovoljstvom gledati krajem godine na malim ekranima“, rekao je Bradić.

U izjavi agenciji Beta, Mladen Nelević, koji igra rodonačelnika vladarske kuće Nemanjića Stefana Nemanju, rekao je da se „upravo sprema da sedne na konja i krene u važnu bitku, u čiju je pobedu siguran“.

Presrećan što igra u seriji je i Miki Krstović, koji tumači Adama, prvog ratnika ili bolje reći čuvarkuću Nemanjića, a za galop je spreman i Aleksandar Đurica, koji igra Vojihnu, prvog stratega Nemanjine vojske.

Izvor: RTS

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text