in

Na jesen stiže RTS-ova serija „Put u budućnost“

Ovih dana završeno je snimanje dokumentarne serije „Put u budućnost“, koja nas vodi na putovanje kroz istoriju likovne umetnosti na našim prostorima od 1950. do 2000. godine.

Koristeći se neobičnom dramaturgijom, serija istražuje uzroke, posledice, povode, dešavanja, motive, inspiracije, umetničke pravce, likovne umetnike i njihova dela.

Prva sezona, koja se sastoji od trinaest epizoda, prati dešavanja na likovnoj umetničkoj sceni od početka pedesetih do početka sedamdesetih godina 20. veka.

Na uzbudljiv Put u budućnost vodi nas četvoro prezentera – Doktor No, svedok, savremenik i tumač dešavanja o kojima se govori; Istoričar umetnosti koji nas upoznaje sa najznačajnijim umetnicima, razdobljima, dešavanjima, događajima, umetničkim izrazima i poetikama; g-đica Trivija, obrazovana i atraktivna devojka koja zna svašta o svemu, te Poznavalac prilika, pronicljivi erudita i globtroter, koji temama daje širi istorijsko-politički kontekst.

Pomenutim progatognistima, u sklapanju slike, pomažu vrsni poznavaoci istorije, medija, mode, popularne muzike, pozorišta i filma – Radina Vučetić, Ana Martinoli, Darinka Mihajlović, Žikica Simić, Miloš Krečković, Aleksandar S. Janković.

Osim Beograda, u koji je veći deo serije smešten, putujemo u Zadar, Pariz, Veneciju, Valjevo, London, Deliblatsku peščaru, razgovaramo i sa učesnicima i svedocima – Petrom Omčikusom, Vladom Veličkovićem, Mrđanom Bajićem…

Autor/Poznavalac prilika: Boris Miljković
Doktor No: Ljubivoje Tadić
Istoričar umetnosti: Oliver Tomić
G-đica Trivija: Milica Sužnjević
Reditelj: Filip Martinović

Prva sezona obuhvata 13 epizoda, čije nas emitovanje očekuje na jesen.

Izvor: RTS

Report

What do you think?

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

Sindjelici – Sezona 4 / Epizoda 45 – Sinopsis + Promo (19.5.2017.)

Sindjelici – Sezona 4 / Epizoda 46 – Sinopsis + Promo (22.5.2017.)