Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Monika Beluči otvorila 45. Fest

/
/
/

Dragi Beograde, festival je otvoren – ovim rečima je na srpskom jeziku večeras u Sava Centru slavna glumica Monika Beluči, otvorila 45. Međunarodni filmski festival – Fest, u okviru koga će do 5. marta biti premijerno prikazano 95 filmova.

Prizor sa venecijanskog festivala, gde je film Na mlečnom putu u kasno leto prošle godine imao svetsku premijeru, ponovio se i na beogradskom Festu.

Glumačka zvezda Monika Beluči i dvostruki kanski pobednik Emir Kusturica bili su ponovo zajedno na crvenom tepihu, uoči svečane srpske premijere filma Na mlečnom putu.

„Dragi Beograde, festival je otvoren“, reči su kojima je na srpskom jeziku u Velikoj dvorani Centra „Sava“ slavna glumica otvorila Fest.

Foto: RTS

Belučijeva je pre projekcije filma Na mlečnom putu Emira Kusturice, izrazila zadovoljstvo što je provela četiri godine u Srbiji radeći sa izuzetnim rediteljem Kusturicom, što je bilo za nju neverovatno iskustvo.

Ona je, potom na engleskom, zahvalila Srbiji na ljubavi, toploj atmosferi i lepoti na koje je naišla tokom svog boravka i snimanja filma.

Prethodno su dodeljene nagrada „Beogradski pobednik“ srpskom glumcu i reditelju Ljubiši Samardžiću za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti i španskom reditelju Karlosu Sauri za dosadašnje stvaralaštvo.

Sauri, velikom majstoru lepote formi, koji je pod Frankovom vlašću snimao politički angažovane filmove i postao i ostao jedan od najcenjenijih filmskih majstora, nagradu „Beogradski pobednik“ uručio je umetnički direktor Festivala Jugoslav Pantelić.

„Izvinite što ne govorim srpski jezik. To je veoma lep jezik, ali i težak“, rekao je Saura.

Foto: RTS

I ne pamti se u skorijoj istoriji Festa da je za svečano otvaranje vladalo toliko interesovanje publike. Karte za taj film rasprodate su za samo jedan dan.

Osim Belučijeve, koja je i najveća atrakcija 45. Festa, uoči svečanog otvaranja crvenim tepihom prodefilovali su Sloboda Mićalović i ostali članovi ekipe filma Na mlečnom putu, predstavnici javnog i političkog života, članovi žirija takmičarskih programa Festa, između ostalih Sergej Trifunović, Srdan Golubović, reditelj Dalibor Matanić i glumica Ksenija Marinković iz Hrvatske, Miroslav Momčilović, Slobodan Skerlić i drugi.

Izvor: RTS

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar