milos bikovic miodrag radonjic juzni vetar
milos bikovic miodrag radonjic juzni vetar
in , , ,

Miloš Biković i Miodrag Radonjić najavljuju seriju “Južni vetar”

19. januar

Nakon bioskopskog hita, filma “Južni vetar”, ove nedelje 19. januara na Prvom programu RTS-a stiže istoimena serija od 14. epizoda.

U nedelju, 19. januara u 20h gledamo prvu od 14 epizoda nove domaće serije Južni vetar, a Miloš Biković i Miodrag Radonjić su, gostujući u Beogradskoj hronici, najavili šta nas očekuje u nastavku priče.

Od 14 epizoda, prve 4 će biti izmontirane od materijala iz prvog filma, sa do sada neviđenim scenama, dok će preostalih 10 epizoda biti nastavak priče koje su snimane prethodne godine. Glumac Miodrag Radonjić ističe da je, pre svega, uzbuđen zbog novih 10 epizoda koje će biti emitovane od 16. februara.

Od 19. januara biće emitovano prvih četiri epizode koje su izmontirane od materijala iz filma. Naravno, tu ima i nekih dodatnih scena koje nisu bile viđene u filmu, ali ono zbog čega se najviše radujemo su nove epizode.

Miodrag Radonjić

Prve četiri epizode će voditi oni likovi koji su već poznati, sa nekim materijalom koji nije do sada viđen, a od pete epizode počinje nov materijal koji će uvesti mnoštvo novih likova, a neke stare ćemo izgubiti. Tako da, biće vrlo zanimljivo, nepredvidivo, duhovito i dinamično.

Miloš Biković

Premijera drugog dela filma “Južni vetar 2” nas očekuje krajem oktobra, a snimanje bi trebalo da krene na proleće, najavljuju gosti Beogradske hronike.

Miodrag i Miloš ističu da i pored toga što su junaci Južnog vetra dopadljivi, da je bitno da se publika, pogotovo mlađe generacije, identifikuje sa njigovim kažnjavanjem.

Važno je, koliko god da su ti naši junaci dopadljivi, da se mlađe generacije identifikuju sa tim kažnjevanjem koje se dešavaju, videćete i u seriji. Mi smo prema njima izuzetno strogi i oštri, tako da to je ono što želimo da istaknemo mlađim generacijama.

Miodrag Radonjić

Mislim da su današnji gledaoci mnogo inteligentniji, posebno mlađi, što uliva nadu, bilo bi strašno da je obrnuto. Mi stalno imamo strahove zbog kulturnog sadržaja koji smo dopustili da im se emituje, zbog toga što se nismo izborili sa tom vrstom najezde strahote koja ide sa raznih programa.

Poklekli smo interesima, poklekli smo kapitalu, pa smo uplašeni za mlađe generacije, čak i kad pravimo ovako jednu oštru kritiku društva, mi se bojimo da li smo toliko zaglupeli mlađe generacije da će oni da se poistovete sa negativcima.

Miloš Biković

Postoji, naravno, deo te mlađe generacije koji može da se poistoveti sa ovim junacima, ali, s druge strane, u tome ipak ključnu ulogu igraju porodica, društvo, pa tek onda kulturni sadržaji, veruje poznati glumac.

Važno je da postoje primeri ne samo na filmu, već i u životu i javnom prostoru. Primeri pravih vrednosti koje su nagrađene, to su jako važne stvari. Kada se to bude stimulisalo i sistemski izvodilo u prvi plan, to će biti prvi korak ka boljitku koji će doći za 10, 15 godina.

Miloš Biković

Report

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Written by TVINEMANIA

Najnovije vesti, najave, sinopsisi i ostale informacije iz sveta domaćih i stranih serija i filmova. Pratite nas i na društvenim mrežama. Dobrodošli! #tvinemania

tate

Pogledajte najavu za novu seriju Tate

Švindleri

Insert iz 5. epizode serije Švindleri